Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,19 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
A este jedna otazocka trochu z ineho sudka: kedy uz si zacinate mysliet, ze je vhodne vymenit brzdovy kotuc? Ja uz mam minimalne 0,5 mm z oboch stran zodraty. Je to este v norme?
treba pozriet na kotuc, sh ma tucim minimum 1,65mm kedy sa odporuca výmena..odmeraj si kotuce na brzdných plochach
Keď som skracoval hadičku tak som použil aj odvzdušňovaciu sadu s tým žltým lievikom a podľa návodu som to nechal pretiecť horom dole,potom striekačkou pretlačil do nádobky poklepal po všetkom postláčal páku a všetko bolo tvrdé až pokým som nevytiahol ten žltý blok na odvzdušnenie a nedal tam platničky,vtedy sa charakteristika brzdy zmení a zas je taká "gumová", keď pokračujem v stláčaní po kontakte platiničiek s kotúčom.
neviem či to je len flex v celej páčke alebo je to "vlastnosť" bŕzd a tak sa chovať majú ale celkovo mi to vadí,že musím ju potom stláčať dosť ďaleko. - nastavenie platničiek bližšie ku kotúču( vizitku tou medzerou neprestrčím) tomu trošku pomohlo ale stále je to také gumové... s brzdným účinkom nemám problém ale ten "feeling" z brzdenia je taký ako keby som brzdil gumenou páčkou.
misoR sem na fore mi povedal, ze to bude zavzdusnena brzda. Sak trosku vyssie je jeho prispevok
A taký ístý chod mala aj keď bola nová,tak ja neviem či opletené hadice treba alebo fakt je to len vlastnosť výrobku.
Ja skusim odvzdusnit dnes a uvidim ci to pomoze.
Akoze nemas? Ako si brzdil doteraz?
A taký ístý chod mala aj keď bola nová,tak ja neviem či opletené hadice treba alebo fakt je to len vlastnosť výrobku.
tlak sa môže "stratiť" aj v strmeni....
chyť jednou rukou strmeň keď stláčaš páku, či ho nerozťahuješ....
brzdy ktoré silno brzdia ( teda majú veľký prevodový pomer síl) dokážeš stláčaním páky roztlačiť, až poškodiť.
hlavne keď ju stláčaš len tak nasucho, nie za jazdy, lebo za jazdy brzdí už pri slabučkom stlačení.
Cely krasny vikend bez biku
Tento krat som si zobral ponaucenie: neskusat experimentovat pred nejakou cykloakciou
Predná brzda zaberala veľmi citlivo (čomu som sa tešil), zadná až v 3/4 záberu páky a bolo jasne cítiť, že to nie je brzdenie, ale skôr spomalovanie. Myslel som, že to bude zavzdušnenie systému, ale páka celkom slušne po pustení vyskakovala do pôvodnej polohy. Rozobral som aj prednú, aj zadnú brzdu, všetko vyčistil, odmastil kotúče, odmastil obloženie, poskladal a stále nič. Na zadnej brzde úplne "odišla" tá citlivosť a prudkosť brzdenia. Nakoľko obloženie nie je vôbec odraté, nechápem tomu.
Tento týžden som odniesol systém do servisu na odvzdušnenie, zdá sa, že čiastočne pomohlo, brzda je trochu citlivejšia, ale ajtak mám pocit, že zadná až tak nezaberá. Vymenil som teda obloženie (predné dozadu, zadné dopredu) a je to stále ten istý problém.
Nestretol si sa niečím podobným? Už mám vážne dojem, že ma chytá paranoja.
dík za radu!
juro
Chcel by som sa opýtať, či treba brzdu odvzdušniť, alebo niečo iné. Bicykel má rok a pol a s brzdami som nerobil nič. Až teraz musím zadnú brzdu stlačiť až nadoraz k riaditkám aby som zabrzdil. Keď ju stlačím viackrát (akoby napumpujem) nachvíľku stvrdne a brzdí ako pôvodne na začiatku. No po chvíľke je zase mäkká.
mam Avid Elixir 3, na asi rocnom bicykli. Po zime fungovalo všetko OK až na neni dávno kedy brzda po stlačení páčky postupne mäkla a šla až k riadidlám. Jednoducho sa po stlačení postupne znižoval brzdný výkon. Zavzdušnená neni, pretože reaguje dobre už pri malom stlačení reaguje piestik. Vyčítal som že problém by mohol byť vnútri v páčke tak som ju rozobral, vyzeralo to všetko OK ale aj tak som vymenil tesnenie na piestiku no po zložení to isté, brzdí dobre asi 1 sekundu potom to ide dole vodu. Prezeral som hadičky nevyzerá že by nikde unikala brzdová kvapalina.