planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
scart335 tu sa mylis, ten vzduch sa nema ako dostat do systemu, lebo je tam membrana ktora oddeluje tu vzduchovu cast od hydraulickej, je to presne tak ako pise aj Bruco, keby to bolo tak ako pises, tak po prevrateni biku ti vytecie vsetka kvapalina zo systemu, ak sa tebe po prevrateni biku zavzdusnili brzdy, tak si ich mal zle odvzdusnene a mal si pod membranou vzduch, ja som mal hore kolami bike nespocetne krat, dokonca som aj tak nastavoval strmene s tym ze som packu stlacal a nikdy ziaden problem.
to zelené je len vazelína, do budúcna, keď vymeníš páčku, tak si povoľ objímky na riadítkach tak , aby sa väčšou silou dala páka otáčať, nabudúce keď spadneš sa otočí, ale neohne / nezlomí.
Normalne nechapem, co tu poniektori dokazu napisat za bludy. Pokial je brzda spravne natlakovana a odvzdusnena s pouzitim bleeding blocku, tak nie je dovod otvarat expanzku a nie je dovod na prepustanie oleja pri zatlacani piestikov. Vzdy pri vymene platniciek alebo kotuca len zatlacim piestiky a ked to je cele vymene, tak len popumpujem pakou, aby sa piestiky opat vysunuli do potrebnej vzdialenosti.
Pochopim usetrit na zlacnenom mlieku, alebo saltri s 50% zlavou, ale laborovat s home made brzd. dostickami....to mi hlava nebere.
Ale budis, vkladas zdravie a mozno aj zivot do svojich ruk 🙂
Pologulaté podložky pri Avide/srame ti pomáhajú vystrediť prasa voči kotúču. A samozrejme ak by si ich tam v tomto prípade nedal zospodu prasaťa tak ti to zmení aj výšku prasaťa voči kotúču a to je prúser. Ale, že to ty nevieš je mi divnô. Slohy na *****y vieš vyprodukovať na tri roky dopredu a jednoduché uchytenie prasaťa ťa dostane do úzkych......
Ak kúpil novú páku naplnenú, natlakovanú, zatesnenú tým žltým štupľom a poistkou na páke proti stlačeniu, tak je oliva vnútri za kompresnou skrutkou.
To potom naozaj stačí tŕň do hadice, zasunúť hadicu a zaskrutkovať kompresnú skrutku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.