Sedlovka Fox Transfer 2 faktory kashima 2021
Časť 5.
Ked mi po 2-3 mesiacoch používania začala táto
sedlovka zlyhávať nechcel som si pripustiť že na tak drahej a prémiovej
sedlovke by sa mohol výrobca dopustiť nejakej výrobnej vady.Myslel som si že po nejakej kozmetickej úprave ako je vyčitenie a namazanie bude o5 fungovať normálne.Dnes musím žial priznať,že som sa hlboko mýlil.Sedlovka má viacero výrobných pochybení.Najzásadnejším je únik plynu z plynovej komory a následný pokles tlaku v nej,čo samozrejme spôsobuje jej zasekávanie pri vysúvaní.Kadial plyn uniká nie je jednoduché zistiť.Môže to byť cez statické tesnenia ale tak isto aj popri tesnení dynamickom.
Natlakoval som patronu na tlak 350 Psi a zavesil som ju na klinec dole hlavou.Priestor kadial sa plní vzduch som zalial čírou kvapalinou.Kvapalina zaliala vyprázdňovací ako aj plniaci otvor.Vyprázdňovací otvor som samozrejme uzavrel tak ako bol od výroby,plniaci otvor som neuzavrel skrutkou so závitom M3 aby som sa presvedčil či neprepúšťa plniaci gulový ventil..Kvapalina zaliala aj priestor kde sa O-kružok na zátka dotýka patrony.Takto som sledoval niekolko krát denne po dobu 3 dní,či sa niekde neobjaví nejaká bublinka.Nič,ani "ň".
Treba poznamenať že plyn ktorým bola patrona naplnená som pred pred tlakovaním vypustil a samozrejme som ju naplnil atmosferickým vzduchom.Tlak 350 Psi samozrejme nie je pracovný tlak tejto sedlovky.