nejaky tip ako rozbehat zatuhnuty presmykac? (Ultegra 6800) bike bol na balkone, cize vsetky poveternostne podmienky, do toho spina, olej, v zime sol. rok sa nejazdilo a teraz to akosi nejde nastavit. vymenil som nove bowdeny, lanka. pozreli to aj dvaja znami, ktori si servisuju bicykle sami a verdikt znie... presmykac sa neda nastavit

nefunguje medzipoloha. ked cvakne paka, lanko sa aj uvolni, ale presmykac sa nepohne. akoby pruzina nemal dost sily na vratenie presmykaca. inak to ale radi... mala, velka. na malej ide aj medzi poloha myslim. aby som mohol jazdit mam to teraz tak nastavene, ze na troch najlahsich prevodoch sucha retaz o klietku. ale aspon mozem jazdit kym sa to nevyriesi.

pouzili sme vselijake cistice brzd, WD40, v rukach sa snazili dlhy cas presmykac rozhybat a nic. je nejaky sposob ako tomuto presmykacu prinavratit zivot, ci treba kupit novy? ak novy, kupit povodnu radu 6800, ci tu novu R8000?
18.08.2021 - 13:16:12
00
Ahoj Divo.

No ak rok bol bicykel na balkóne tak treba rátať s obeťami. Vyzerá že tam bude nejaká svinská hrdza, špina ktorú nejde odstrániť. Mal som podobný problém pred 2 rokmi na horskom ale s prehadzovačom ale potom som zistiľ že je to zbytočné a tak som radšej zainvestoval do nového a problém bol fuč. Preto by som sa netrápil už s oživovaním pôvodného prešmykača ale nahodil tam nový. Či už zvolíš pôvodnú radu alebo novšiu je na tebe. :) Dostupnosť je teraz nič moc a vlastne ak ti bude 105 prešmyk sedieť s počtom prevodov a počtom zubov na prevodníkoch tak aj ten bude fajn :).
18.08.2021 - 14:11:59
01
divo nočný kúpeľ v nafte alebo odhrdzovaci, prípadne tomu pomôcť zohriatim a syntol/konkor , resp. podľa toho co máš poruke z týchto a podobných dobrôt ...
18.08.2021 - 14:33:57
01
keyboard_arrow_up