Prax zrejme chýba tebe. Nikdy začiatočník nejazdil "turistiku", teda vytrvalosť. Prišiel do klubu ako aj ja a po rozjazdení nasledovala zrýchľovačka, potom ďalšia, tempo so šprintami na tabuľky, aby so dosahovali maximálne hodnoty pulzu... Nikde sa nešlo na vytrvalosť. Rýchlosť je základ. Zrejme si nikdy nejazdil v žiadnom klube. Po čase si začal s ostatnými stíhať a pokúšať sa o víťazstvo na tabuľkách a pod.
Na tréningu karate tak isto nikto netrénoval vytrvalosť. Po rozcvičke sa šlo hneď na plný výkon. Kto nestíhal, mal smolu. Po pár mesiacoch sa do toho dostal alebo to vzdal. Vytrvalostné
tréningy pri určitom pulze srdca si nechaj pre rekonvalescentov a turistov.
Teraz to neber ako samochválu, ale aby som ťa viviedol z tvojho omylu, za juniorov (vek 17 rokov) som bol 4 násobný majter Slovenska v dráhovej cyklistike z piatich discplín a to 200m šprint, 1km s pevným štartom, 4km stíhačka a 4km stíhačka družstiev. A základ prípravy bol objem, pod najazdených 3000km sme časovky a šprinty ani nejazdili. Ale asi som nejazdil v žiadnom klube ako hovoríš
a ešte aby som nezabudol, reprezentoval som Slovensko na ME v dráhovej cyklistike, kde som skončil na 8 mieste v stíhačke na 1km a na okraj, vyštudoval som Fakultu športu a trénoval ma Ľudovít Pavela, ktorý trénoval aj Lenku Ilavskú v tom istom období a ten o trénovaní určite vie viac, ako ty. Po čase som začal stíhať s ostatnými?
DD Rýchlosť je základ???
DD. Chlape, vidí sa mi, že všetko čo si o mne napísal v predchádzajúcom príspevku si sám zažil na vlastnej koži a máš z toho teraz depky alebo sa cítiš menejcenne.
Ináč je tu rubrika Hlody fóra 2012, tak asi ťa dám ako nominanta na 1. miesto
(aspoň v tomto, keď už v cyklistike nie).