Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Niekedy to cloveku skratka neda a musi :)
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 23:15:48
00
Tak, tak. Nabudúce môžeme pokračovať témou NOKY vs. KNEDLÍKY.
Zobraziť komentár 13.08.2012 - 23:19:52
00
Tu sa musím ozvať na obranu bujónu. Však aký je rozdiel medzi slepačou polievkou a bujónom? Slepačí vývar a slepačí bujón, je to isté. Francúzština sa už bohužiaľ nenosí.

Neviem kolko mas rokov a ci zijes sam alebo mas zenu, ale ak Ti zena uvarí slepaciu polievku a drbne tam bujon tak ju urcite nepochval!!!Bujon je len chemia nadrbana glutamanom a to ani z daleka nieje zdrava strava a to nie pre sportovca!!!
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 00:02:44
00
tonito neviem co to ma s vekom, alebo nebodaj so stavom manzelskym, staci si to poriadne precitat
To je v poriadku, že si to tak predstavuješ. Človek si môže predstavovať, čo len chce. To však nič nemení na tom, že bujón je výraz prevzatý z francúzštiny pre vývar (bouillon).

alebo aj http://www.cudzieslova.sk/hladanie/buj%C3%B3n ;)
mimochodom niekedy aj instantny bujon (plny "chemie") vyborne pomoze - napr teraz na Horalovi som nan nemohol povedat krive slovo a len som dakoval za nieco teple a kedze nie som profik, zajedal som to chlebom so smalcom a cibulou :clap:
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 05:57:52
00
tonito problém je takýto:
Ty si myslíš, že bujón je tá kocka sračiek.
ale laco sa snaží vniesť svetlo, a hovorí, že bujón je vývar. Vo Francúzku vývar volajú bouillon.
To len niekto dal kocke sračiek rovnako znejúce meno ako má vývar vo Francúzku.

Ešte dačo k téme:
Najdôležitejší pri regenerácii je spánok, najlepšie v tej časti dňa, kedy je tma.
Telo bez jedla vydrží dva týždne, bez spánku nevydrží tri dni.
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 06:19:32
00
Takže noky versus knedlíky sa nechytilo. Nevadí, v Pelíškach to už vyriešila Kodetova dcéra.

... ale ešte poznámka k spomínanému glutamanu sodnému, na ktorý sa neprávom mnoho ľudí pozerá skoro ako na jed.

Glutaman sodný je pre naše telo rovnako prirodzená látka ako kuchynská soľ. Je podobne "škodlivý" ako je "škodlivá" kuchynská soľ.
Stáročia sme si mysleli, že existujú štyri základné chute - slaná, sladká, kyslá a horká. Pred niekoľkými desaťročiami k nim oficiálne pribudla piata základná chuť, UMAMI. Na chuti umami je založená veľká časť ázijskej kuchyne a môže za ňu práve ten glutaman sodný, pre ktorý máme v našom tele dokonca receptory. Podobne ako pre chuť slanú, sladkú, horkú a kyslú. Možno objavíme ešte ďalšie základné chute a príslušné receptory týchto chutí, ale k dnešnému dňu je tých základných chutí 5, vrátane chute umami (glutaman sodný).

tonito: Aby som nezabudol. Tento týždeň mi varí syn, keďže manželka s dcérou sa túlajú niekde po Maroku.
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 08:55:47
00
anarchistický bohém, rudý bolševický nok :lol:
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 10:24:29
00
Ak povazujes bujon za zdravy a pre telo bezpecny tak si ho varte kludne.Slepacia polievka je la ale o niecom inom a ako pisal Joko.Slepaci vyvar je o tom ze tam drbnes akukolvek zeleninu sliepku das to na jemny ohen aby polievka nevrela a nechas to varit.To je to co poznali aj nasi predkovia!Bujon je len ochutena a nasolena zelenina!Takze prednasky mi tu nedavaj a konzumuj co chces.Mne je to jedno.
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 11:34:40
00
Naozaj to nemá zmysel.
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 11:43:53
00
Nevadi, aj taki musia byt. :)
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 11:47:41
00
no akurat som si dovaril sliepku,teda 1/4, z celej by bol prilis silny vyvar
teraz do toho cireho vyvaru - bujonu hodim zeleninu a budem mat slepaciu polievku,
a odvazim sa tvrdit, ze je to zdrave
edit: ak by mal niekto zaujem, musim zotat este 7 sliepok :rofl:
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 11:49:12
00
tonito: ty si asi dalsi,ktory sa zapise do "analu" tohoto fora
laco: palec hore....
muhahhahaha,zacinam pochybovat o niektorych users
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 12:12:18
00
Super aj som to čakal na tomto fóre.... ale že to skončí u porovnaní bujónu a slepačej polievka... som nečakal. Nevadí ešte že je na nete veľa iných fór ale pár userom čo seriózne odpísali a ich príspevok mal aj dannú hodnotu ďakujem. Myslím že teraz to tu už admin môže zamknúť! ako sa povie v najlepšom treba prestať :)
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 14:57:11
00
Tie slepacie vyvari musia byt tiez urcite zdrave, ked tie kupovane sliepky nadopuju rastovymi hormonmi, antibiotikami a kadejakym svinstvom a clovek si to potom vyvari...
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 18:22:56
00
Myslím,že je to vidieť na posledných generáciach: deti v 13-15r. majú výšku okolo 190cm. :o
Zobraziť komentár 14.08.2012 - 19:04:20
00
keyboard_arrow_up