Pozrite fotky. Kinomap na jednej strane myEtraining na druhej. Raw ***** je udrziavana konstantna cca 20km/h. Resistance na kinomap obrazovke je vraj uroven odporu ktoru si treba nastavit na trenazeri. Aj v pripade ze kinomap pise resistance 4% (tomu % tiez nerozumiem ale nevadi) stale rata vykon podla prvej krivky odporu.
Skutocne je v tak dlho zabehnutej aplikacii tak velka chyba.? Vykon je tam v stupaniach mimo aj 5 nasobne. A uroven odporu 0 je pre trenazer novo force 8 tiez dost vtipna.
Ocakavam riesenie v style: Kinomap od 2021 nebude dalej podporovat trenazery s manualnym prepinanim odporu z dovodu ze vsetci uz presli na interaktivne.
Z mojej skusenosti ( 3 roky na Elite novo force 8 ) ak mas original elit plast, sparvna nastaveny pritlak kolesa (je tam princip zabezpecujuci vzdy rovnaky pritlak) a drzis aj presne tlak vzduchu v plasti, je vypocet vykonu pomerne presny. +- 5% Elite dokonca predava masinku ktora ten vypocet urobi za appku a posiela priamo vykon ako keby si mal powermeter. Kazdopadne ja nepotrebujem presny vykon, ja potrebujem len porovnat FTP vs to pri com trenujem. De facto mi je jedno ci to je 200W alebo 300W dolezite je aby som bol v spravnej zone a ak udrzim vsetky premenne bez zmien, nie je dovod aby to nesedelo. Pokial zmeriam FTP pri tych istych podmienkach ako trenujem musi to byt dostatocne presne. Ale nemam powermeter aby som to vedel potvrdit meranim, vychadzam len z dat STRAVA, ine trenazery kde som trenoval, vykon vs pulz... cize len nepriame ukazovatele.
Na druhej strane kvapalinove su udes na tento ucel a aj tie co maju pritlak kolesa vahou jazdca. Tam to musi byt uplne mimo.
Pre tento problem je ale dozezity iny fakt. Ak mam zaradeny odpor 8 a taham 20km/h tak mi Kinomap rata vykon 63W!!! Realita je skor niekde okolo 360W. Potom podla toho posuva video a tak mas rychlost prehravania videa, ako keby si isiel 3km/h cize slideshow.
Dnes snaha o trening. Zacal som sebavedomo snahou o spustenie videa vo full HD, potom som postupoval do nizsieho rozlisenia, ziadna zmena. Po 20 mkinutach restartov a skusania rozych videii a nastaveni som to vzdal. Neviem ci maju pretazene servre, alebo aky je problem. Kazdopadne obcas to ide obcas nie. Najhorsie je to cez vikend a vecer. tak to bude zrejme pretazenim. Ma este nikto taky problem ?
Keby si nahodou niekto myslel, ze je to mojou linkou.
Ospravedlnujem saza neostre fotky, ale z trenazera pocas sliapania sa jednou rukou zle foti.
BTW: problem so zlym vypoctom vykonu pretrvava napriek tomu ze to vraj riesia. Je to absurdne lebo v rezime intervalov to funguje ako ma, ale v rezime videa je vykon zaseknuty na prvej krivke a nad 200W sa na neinteraktivnom trenazery dostat neda.