Posledne dva dni pocitujem na cestach pocas jazdenia nasledovny problem. Je to pocit, ako ked dostanete defekt a v pomalej rychlosti vas to klze zo strany na stranu. Laicky povedane "berie" vas to do stran viac ako by ste chceli. Lenze defekt nemam, duse natlakovane dostatocne. Neviem najst problem.
Minuly tyzden vo stvrtok som dostal na zadnom defekt, vymenil dusu za rezervnu (nepoznam znacku, ani kvalitu), v piatok nafukal na nieco okolo 7 barov a vsetko slo paradne.
Tento tyzden (pocinajuc pondelkom) sadnem a vobec sa necitim na vozovke isty. Pocit, akokeby som sa isiel kazdu chvilu vysypat. Vyberat jedlo z vreciek (ked sa drzim jednou rukou riadidiel) si radsej dvakrat rozmyslim. Taky pocit, akokeby ma kolesa vobec nedrzali ako doteraz (a v stojke ani nehovorim). Pri tom sa pocas vikendu s bikeom nestalo nic (ziaden pad, atd). Aj po tom defekte slo vsetko ok. Az teraz.

Specifikujem co ma drzi na ceste:
Dusa predna - Kenda
Dusa zadna - ??? (to bola moja stara)
Plaste - Conti Ultrasport 23mm - najazdene 2400km

Osmicku by som mat nemal, plast je nasadeny dobre. Zeby by boli plaste uz prilis zodrate? Ale nezdaju sa mi. Alebo som schudol a som lahsi, ze si ma vietor viac podava?
Ak sa tu najde niekto, kto sa s niecim podobnym stretol, pomohlo by (je to moj prvy rok na cestaku a doteraz nebol takyto problem)
17.08.2010 - 15:29:33
00
Nemas prasknutu zadnu stavbu? Prip. slabo upnute zadne koleso?
17.08.2010 - 15:31:03
00
keby mal zadne koleso zle upnute tak by to pocitil tak, zeby mu brzdilo koleso nie? :^)
17.08.2010 - 16:55:43
00
Skontroloval som ci nie je prasknuty, nenasiel som nic.
Chytil som upinak a skusil s nim zakyvat, volu som necitil. Ale ked som ho otvoril, tak som este mal moznost ho viac dotiahnut a zatvorit. Takze mohlo to byt aj tam.
Uvidime zajtra. Zatial vdaka :)
17.08.2010 - 17:59:19
00
Takto sa mi spravalo zadne koleso ked bol prasknuty rafik - vyzuj koleso, zhod pasku a pozri sa, ci nemas pozdlzne popraskanu vnutornu stenu rafika medzi dierami na niple
17.08.2010 - 18:19:47
00
Takto sa mi spravalo zadne koleso ked bol prasknuty rafik - vyzuj koleso, zhod pasku a pozri sa, ci nemas pozdlzne popraskanu vnutornu stenu rafika medzi dierami na niple


Tak toto dufam, ze sa nenaplni. Nepekna predstava. Ale pozriem, ak nepomohlo silnejsie upnutie.
17.08.2010 - 19:11:39
00
no pozeraj kym si nedas zjazd v 80 km rychlosti, potom ked ti uhne do strany to moze a aj bude mat nepekne nasledky ....
17.08.2010 - 20:44:34
00
Tak toto dufam, ze sa nenaplni. Nepekna predstava. Ale pozriem, ak nepomohlo silnejsie upnutie.


JJ skontroluj to, nech sa niekde nezrakvis. Vyzeralo to takto na viacerych miestach

gallery.mtbr.com
17.08.2010 - 21:56:54
00
Mäkký výplet
Staré vekom zmäknuté hliníkové ráfiky (môj prípad, ale prejavuje sa to v zákrutách a pri mäkších gumách)
Starý vekom zmäknutý hliníkový rám (to by sa malo prejavovať najmä pri silovom pedálovaní, napr. v stúpaní)
A čo hlavové zloženie, je o.k.?
Si zdravý? (niektoré choroby sa prejavujú problémami s udržiavaním stability, skôr sa to prejaví pri jazde ako pri chôdzi)
A so zdravotným stavom môže súvisieť porušenie udržiavania stability po náhlych zmenách nadmorských výšok (lanovka, lietadlo)
17.08.2010 - 22:41:39
00
Bol som sa skusit prejst. Sem-tam som to stale citil.
Tak som rozobral zadne koleso a rafik je cisty, cely, neposkodeny. To som nedopisal, ze kolesa su Remerx Aero.
Vyplet sa mi zda trochu makky, takze najblizsie to pojde do servisu na dotiahnutie.

Ram je tusim hlinik AL6061 (Dema Alvito DC) ma 4 roky. To by asi nemalo vyrazne maknut hadam.
V hlave necitim nic zle, aspon neviem co mam hladat. Drzi dobre.

Zdravie.. problemy so stabilitou nemam. Nic sa mi nestalo (uraz ziaden), nechodim opito :D
Je to taky pocit, ked dam pedal do najspodnejsej polohy a vedome pritlacim nohu dole, tak bicykel sa zacne naklanat do strany, ktorou nohou tak tlacim k zemi. Lenze ja to vedome netlacim, neslapem az tak silovo.

Este ma napadla jedna moznost, ci to nemoze byt sposobene posobenim silneho vetra. Tento tyzden u nas celkom fuci. Ani z kopca nedokazem udrzat ako taku slusnu rychlost, skor musim slapat nech to vobec ako tak ide.
18.08.2010 - 13:33:29
00
ty este ma napadlo takto sa mi kyval a krutil bike pod ritou ked som mal rozomlete lozisko v hlavovom zlozeni .... ale to doprevadzala aj silna zvukova kulisa puk prask a tak dookola ...
18.08.2010 - 17:16:12
00
Nepuka ani nepraska nic. Este som to bol skusit teraz poobede ked tak nefukalo a slo to este lepsie. Mozno je to uz aj prec, len som este prilis citlivy na kazde zvlnenie, ktore spravim svojou jazdou. Ale ten vyplet pojde este do servisu.
Skriveny ram (teda poskodena geometria) s tym nemoze mat nieco? Lenze to by som si asi vsimol aj okom. Neda sa to niekde premerat?
18.08.2010 - 18:42:01
00
Nepuka ani nepraska nic. Este som to bol skusit teraz poobede ked tak nefukalo a slo to este lepsie. Mozno je to uz aj prec, len som este prilis citlivy na kazde zvlnenie, ktore spravim svojou jazdou. Ale ten vyplet pojde este do servisu.
Skriveny ram (teda poskodena geometria) s tym nemoze mat nieco? Lenze to by som si asi vsimol aj okom. Neda sa to niekde premerat?



skus sa previezt na inom biku ...alebo niekto skuseny nech sa prevezie na tvojom...aj mojmu kamosovi sa stalo a cely prestraseny mi volal ze mu asi prasko ram a pritom asi iba zapruzil karbon...niekedy sa to stava ze material zapruzi a citime to v tej chvili trocha intenzivnejsie...mne sa to stalo vela krat ze som mal pocit akoby mi pruzila sedlovka,zadna stavba na biku..alebo plavalo zadne koleso..niekedy sa to proste stava ...takze kym ozaj nejdem na rafiku alebo nemam inu viditelnu vadu na biku tak radsej zamierim do prvej jamy aby som sa ubezpecil jemnym narazom ;) ze je vsetko OK
18.08.2010 - 19:16:43
00
...a možno je všetko tak ako má byť.Len nie si zvyknutý.
18.08.2010 - 19:36:49
00
...vetrom ani schudnutím to určite nebude...to ja by som v tom prípade musela byť priplesknutá o vozovku nepretržite... :devil:
...vietor by vôbec nemal spôsobovať pocit "plávania" stroja...a to jazdím niekedy v takom, že musím byť s celým strojom naklopená v miernom uhle, aby sa vôbec dalo ísť (keď je veľmi silný bočný), alebo to prispôsobím kadenčne, ak je veľmi silný spredu. Ale taký silný, aby mi bicykel "plával", ešte nebol... :shake: U mňa pocit hojdavej jazdy robia karbónové nohy (vidla aj zadná stavba), hlavne keď vychytávajú zle zavalcovaný povrch (taký je napríklad na cykloceste pri zoologickej), alebo málo natlakované gumy (môj osobný fúkač nie je vždy k dispozícii a ja tam viac ako 3,8 nenarvem, aj keď už ležím na pieste :lol: ).

Ad: JoKo a ostatní
...čo si mám predstaviť pod "mäkkým výpletom"? Znamená to nekvalitne urobený? Alebo špice z nekvalitného materiálu? Ďakujem za poučenie. :bow:
19.08.2010 - 08:26:31
00
keyboard_arrow_up