Asi 300 km chýba, do 3000 asi nejakých 200 km. Kašľať na ne. Budúcu sezónu
A ten max ride elevation je nejaká chyba. Max som tento rok na výjazd dal niečo cez 2500. Na hentakú cifru ozaj kondičku nemám.
Pozeral som na to a je to jedno z dvoch tohtoročných jazdení v bikeparku. Výškové meriam hodinkami s barometrickym výškomerom tak to vychádza dosť presne. Nejak som zabudol na tieto parkové jazdy.
Resp. zalezi ci loguje zariadenim s barometrickym vyskomerom / koriguje vysku v Strava.
Teraz asi nerozumiem. Bol som v tom, ze Strava je aplikacia pre Android (mozno aj iOS) a teda ze sa s nou pouzivaju len mobily. A mobily barometricke vyskomery nemaju, takze nastupane metre sa meraju len podla satelitov, co obcas byva dost nepresne. Cize do Stravy vies nejak k vyjazdu rucne zadat vyskove namerane inym zariadenim nez mobilom, ci ako?
Do stravy vies importovat vyjazdy z garminov a mnozstva inych zariadeni. Ci uz manualne, automaticky, pripadne to vies prepojit s garmin connectom a pod...
Strava si vie brať údaje aj z Garmin Connectu, takže napríklad u mňa berie výšku z EDGE510 a nie tie svoje korigované.
A hlavne, STRAVA nie je len aplikácia, ale aj normálna web stránka, kde sa dá veľa vecí nastaviť a upravovať. Aplikácia je len taký ľudový záznamník jazdy.
Len pre uplnost, su aj mobily s barometrickym vyskomerom. napr. Xperia Active
A aj ked strava berie udaje zo zariadenia, hlavne v segmentoch si ich upravuje podla seba takze skresli aj vysku aj vzdialenost a ostatne udaje. Nie o vela, ale v husto segmentových oblastiach to moze zavazit
strava ulietala hlavne pri niektorých mobiloch možno aj v kombinácii s konkrétnou verziou aplikácie kde od istých kilometrov začali nastúpané metre stúpať kvadraticky, čiže ak šli dvaja spolu tú istú trasu a jeden mal na garmine 2000 vm tak jeho kolega na mobile mal aj 4000 vm čo je markantný rozdiel. taktiež tie korekcie na strave nie sú vždy najlepšie spravidla tam mám vždy nastúpané viac ako na GC. najväčšiu haluz mi to spravilo v zjazde z martiniek kde som podľa stravy nastúpal 200 vm
Ak vlozim do Stravy udaje z aplikacie z mobilu, tak tie su vacsinou dost nepresne (vacsie nastupane metre) v porovnani so zaznamom z Garmin Dakota 20, ktora ma barometricky vyskomer. Ale aj tam su rozdiely, ked gps zaznam porovnam v Garmin Basacamp a v Strave. Po importe GPS zaznamu mi Strava ukazuje o nieco menej ako Basecamp. A drobny rozdiel je aj v prejdenej vzdialenosti. Takze pouzivam prednostne zaznam z Dakoty a uz to dalej neriesim.
Tak ako píše whitemamut. Data sa updatujú automaticky, netreba potom už nič robiť. Neviem či to ale funguje spätne, sa mi zdá že som tam staršie ročníky nahadzoval hromadne vo formáte gpx (stiahnuté z Connectu).
Premium pridáva len pár ďalších štatistík ako heatmapu, nejaké plánovanie tréningov a správu zón srdcových tepov. Ale k takýmto údajom sa dá dostať aj obkľukou bez Premium, napríklad heatmapa tu: http://www.jonathanokeeffe.com/strava/map.php, ďalej je určite dobrá stránka http://veloviewer.com/ kde už ale tiež Ben prešiel na platenú verziu, tých asi 13 € ročne za to ale rozhodne stojí.
Najnovšie už Garmin spolupracuje so Stravou čo sa segmentov týka, tam ale treba už premium aby to fungovalo. Takže aspoň na tie 3-4 letné mesiace má zmysel si premium priplatiť.
Vpravo hore na Strave je znamienko plus, nabehni naň, tam je niečo ako upload your activity a na ďalšej obrazovke by ti malo ponúknuť prepojenie na Connect.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ten max ride elevation je nejaká chyba. Max som tento rok na výjazd dal niečo cez 2500. Na hentakú cifru ozaj kondičku nemám.
Teraz asi nerozumiem. Bol som v tom, ze Strava je aplikacia pre Android (mozno aj iOS) a teda ze sa s nou pouzivaju len mobily. A mobily barometricke vyskomery nemaju, takze nastupane metre sa meraju len podla satelitov, co obcas byva dost nepresne. Cize do Stravy vies nejak k vyjazdu rucne zadat vyskove namerane inym zariadenim nez mobilom, ci ako?
A hlavne, STRAVA nie je len aplikácia, ale aj normálna web stránka, kde sa dá veľa vecí nastaviť a upravovať. Aplikácia je len taký ľudový záznamník jazdy.
Len pre uplnost, su aj mobily s barometrickym vyskomerom. napr. Xperia Active
A aj ked strava berie udaje zo zariadenia, hlavne v segmentoch si ich upravuje podla seba takze skresli aj vysku aj vzdialenost a ostatne udaje. Nie o vela, ale v husto segmentových oblastiach to moze zavazit
Ako prosím ťa naimportujem údaje z Garmin connect do Strava? Musím prejsť na platenú verziu premium?
Premium pridáva len pár ďalších štatistík ako heatmapu, nejaké plánovanie tréningov a správu zón srdcových tepov. Ale k takýmto údajom sa dá dostať aj obkľukou bez Premium, napríklad heatmapa tu: http://www.jonathanokeeffe.com/strava/map.php, ďalej je určite dobrá stránka http://veloviewer.com/ kde už ale tiež Ben prešiel na platenú verziu, tých asi 13 € ročne za to ale rozhodne stojí.
Najnovšie už Garmin spolupracuje so Stravou čo sa segmentov týka, tam ale treba už premium aby to fungovalo. Takže aspoň na tie 3-4 letné mesiace má zmysel si premium priplatiť.