A to ešte Vuk patrí do ktovie o kolko nižšej váhovej kategórie :D
03.12.2020 - 10:57:07
00
vlastoch napísal:
"A na Slovensku je minimalne 10000 na ventilatoroch, že? A v Lombardii to z ničoho nič vymyzlo ani sme nezbadali, také to tam bolo."

ja som to pochopil tak, ze ako na SVK nie su ziadne tisice ludi na ventilatoroch ako to v marci prognozovali "odbornici", tak ani v ITA nic nevymizlo aj napriek tomu, že ziadne histericke spravy a zabery z nemocnic sa v sucastnosti nekonaju ...
proste zapnes spravy, a o ITA nic, ani zmienka, podla tvojich grafov to tam ma vyzerat presne ako na jar, tak preco vtedy tá nezmyselna hysteria a teraz ticho ?
a uz len doplnim svoj nazor - nebola situacia v ITA na jar taka kvoli tomu, ze islo o novu nepoznanu vec a preto vsetci nakazeny boli sustredení do pár vybranych nemocníc ? a nie rozptýlení ako mozno teraz, preto tie preplnene chodby, mrtvi na jednom mieste vtedy... ale na hysteriu (z nepochopenia súvislostí) to stacilo ...


Priznávam bez mučenia, že takýto pokročilý level „sakrazmu“ ozaj nedávam - z reakcie na dokument o vážnosti situácie (nefetuj), alebo na vplyv zápasu Bergamo - Valencia na šírenie choroby v dotknutých regiónoch Španielska a Talianska (komu niet rady, tomu niet pomoci) sa ani extra okľukou nedostávam k záveru, že v Lombardii to údajne z ničoho nič vymizlo (ale myslí sa tým žiadna zmena, len sú s tým akosi viac v pohode). Ono sa dajú ťažko robiť závery z TV správ, na jar boli hviezdami dňa USA, CN, IT, SP a BE, ale teraz je zásah celosvetovo niekoľkonásobný a navyše posledný mesiac si väčšinu pozornosti vzala ČR a „atómová bomba“. Minimálne na webe je o vážnosti situácie v IT správ viac ako dosť, zbytočná hystéria tam nebola vtedy ani teraz, ale keby sa mal dodržať pomer informácií ako v apríli, večerné správy by mali odhadom 4,5 hodiny (samozrejme bez krátkych reklám) a COVID-19 by zabral tak 98,5 % času ...

Chyby v jarných modeloch boli myslím dávno vysvetlené, dokonca aj s dôvodmi ktoré k nim viedli (osobne som inak veľmi šťastný, že sa nesplnili, aj kvôli pár mesiacov dozadu nepredstaviteľným opatreniam). Dnes mi ale nevadí ani tak uletená jarná prognóza, nad argumentáciou s ňou sa akurát tak uškrniem - vadí mi skôr fakt, že oveľa prepracovanejšie, reálnejšie a aj spätne kontrolovateľné predikcie sa pri riešení situácie v podstate úplne ignorujú :-(
03.12.2020 - 11:04:09
22
tak či tak to budú musieť úplne uzavrieť.Dávno sme to mohli mať za sebou.Treba zrušiť všetky prázdniny plus pracovná školská sobota aspoň na dva roky.Tupé deti ešte viac otupjevajú.
Matelko tú jeho atómovú bombu zhodil namiesto slovenska asi niekde do rybníka.
03.12.2020 - 12:30:48
00
Volodja napísal:
Pozeram, ze diskusny duel "titanov" vyhral Vuk sposobom, comu sa v boxe hovori unanimous decision :D
Príloha:
stanlee vs vuk.JPG

Mna vela ludi nevidi, tak mi nemozu davat dislike, ja dislike vacsinou nedavam, radsej protiargumentujem. stanlee je zas asi kotlebovec, co si mysli ze zika, tubera, kuru, tripanosoma, polyomelitida, encefalitida, hanta, dengue, petrusis, variola, morbilli, malaria, tyfus, hiv, yersinia pestis, slintacka, prasacia, vtacia, azijska, ruska, honkongska, spanielska, sars, mers, ebola, cholera existuju, ale novy koronavirus nie.
Su kotlebovci, co siria spravy, ze cisla si daju ake potrebuju (ze dalsie cisla v sportke) na vyvolanie paniky, aby mohli ovladat ludi. Ziadna krajina na svete to nepopiera ani NK.
Len skupiny jednotlivcov.
Trump sa chvalil, ze to zvladnu, lebo maju len 5 nakazenych. Neskor vyhlasoval, ze to zvladnu s 200 000 umrtiami. A uz teraz maju 280 000 mrtvych. Co sa nesnazia to viac tutlat?
Vsade je chaos a politici si na tom probleme chcu dvihat volebne preferencie.
Chaos podporuje nervozitu beznych ludi, ktori zacnu verit niekomu ako badatel, osud, ac24, astarseran, toho koho volili, zrazu mu praju smrt, atentat a chcu nazad toho, proti ktoremu pred par rokmi rozbijali rovnaku branu.
Jedni su doma ustrachani a dvihaju si ego spoza klavesnice, dalsi veria viac emocnym spravam, vali sa na nas 50x viac informacii ako v minulosti a kedze clovek je tiez bytost co sa da ovplyvnit, vznika davova psychoza. Ludia s vynimkou aspergerov sa vacsinou pridaju k vacsine.
100x omielana loz, sa stava pravdou.
Oblubia si nejaku osobu ako napr Bukovsky a co on povie, to je spravne. Ci je to virologia alebo ustavne pravo.
Ani jeden odbornik nevie vsetko.
Ja pozream Flegra, Krcmeryho, Jarcusku, Pekovu, Bakosa, Sabaka, Valla, Kulkovskeho, Palkovica a z kazdeho si vezmem len rozumnu cast z ich oboru. Pekova tiez spekuluje, od nej si beriem len ako funguju viry. Sledoval som vela dokumentov uz davno pred pandemiou.
Viem co su makrofagy, leukocyty, trombocyty, cytoplazma. Viem ze niektori ludia nemohli ochoriet na mor.

Ludia veria poslancovi Zaloudikovi, ktory ako onkolog je zvyknuty na umrtia, na rozdiel od sestricky, ktora emocne nezvladla prve umrtie po 6 rokoch praxe, pediatrovi co chce premorit ako deti pri varicelle, 27 rocnej vseobecnej lekarke.
Vojaci behavaju 10km v maske s plnou polnou, oxymeter ziaden pokles nenameral, pri pouziti 6 rusok, ale ludia zdielaju spravy, o umrtiach kvoli zadusniu ruskom. Lebo je sprava vzrusujuca a chcu pozornost.


Naposledy upravil Hosť dňa 03.12.2020 - 20:07:49, celkovo upravené 2 krát.

03.12.2020 - 13:16:34
05
triki napísal:
tak či tak to budú musieť úplne uzavrieť.Dávno sme to mohli mať za sebou.

jasne a pomali uvazovali o dalsom zatvarani lebo by to uz znova zacinalo narastat :lol:
03.12.2020 - 13:23:57
00
Nic by nezacalo znovu narastat, keby zostala na par rokov statna karantena pre prichazdujucich zo zahranicia, tak ako to bolo v marci.
03.12.2020 - 13:27:20
01
Dávno za sebou v zmysle udržateľnosti a nie to čo je dnes keď to zase stúpa denne 2 T nakazených a 30 mŕtvych.Teraz už ten trulko neobhajuje tú jeho nezmyselnú spartakiádu.Neuzavreli hranicu keď ešte bol čas.Neuzavreli okresy keď bol čas.Tento psychopat túto krajinu úplne položí.
03.12.2020 - 13:29:56
02
Kym je je vola locknut celu eu, tak lokalne lockdowny budu vzdy len drahe, neprijemne a docasne ucinne. X krat tu verklikujes to iste ale doteraz si ani raz nenapisal, kto a ako by kontroloval tie okresy. Nemali ludi ani na statnu hranicu, pricom na tej su budovy a infrastruktura. Pokojne si lockni vlastnu rodinu, to je podobne ucinne ako lokalne lockdowny. V momente ked otvoris,si presne tam kde si bol.
03.12.2020 - 13:50:05
03
zaujímavé,že lokálne uzávery už v októbri odporúčal Vysolajský a Kollár,ale máš pravdu aj to sú len takí kuvici.
03.12.2020 - 14:23:59
00
Hosť napísal:
Chaos podporuje nervozitu beznych ludi, ktori zacnu verit niekomu ako badatel, osel, osud, ac24, astarseran,

mal som ta za inteligentneho cloveka,ale spajat osel.cz s tymi dalsimi co si napisal je uplny idiotizmus ..sorry
03.12.2020 - 14:41:59
01
juju_pepe napísal:
mal som ta za inteligentneho cloveka,ale spajat osel.cz s tymi dalsimi co si napisal je uplny idiotizmus ..sorry

osel necitavam vobec ani neviem o tam pisu
asi si to pletiem s nejakym podobnym nazvom, niekde pisali konspiracie o 100% okamzitom vylieceni rakoviny, tak som to uz dalej necital, nieco ako bosorka, fiskal, alebo zralok.

mas pravdu, osel.cz nieje ten co som myslel
03.12.2020 - 14:52:34
00
Vuk To si s niecim mylis,tam sa pise skor o hard casticove fyzike,kozmologii a astrofyzike..v mensej miere o paleontologii a v poslednom case aj o korone..ja tam citam hlavne fyziku
03.12.2020 - 15:00:25
00
no ved prave, vobec to necitas nevies o com to je ale trepes xujoviny presne ako badatel, slobodny vysierac a ine..
03.12.2020 - 15:04:03
00
No tak som sa pomylil, tych konspiracnych webov je vela, zem a vek som v zozname s badatelom nenasiel. ani ten necitam. Mna zaujimaju len specificke temy a ak to napisu na badateli, tak si to precitam, a porozmyslam ci je to pravda, alebo nie. Ked tam napisu o paleontologii, tak na to ani nekliknem. Je mi jedno co kto poklada za konspiracny web. To som dal len tak narychlo nejake.
03.12.2020 - 15:11:53
00
Tak sme sa dnes boli dat otestovat AG testom na Antolskej v BA, kedze sme boli v kontakte s pozitivnou osobou. Pekne 3 hodinky v zime a negativny vysledok. Uz davno som tak nevymrzol. Niektori nemali take stastie a ani ich nevzali.
03.12.2020 - 15:35:49
00
keyboard_arrow_up