hádam by si nechcel aby sa vrátil Fico ... <> FOP to nevyznie dobre ;-]


Naposledy upravil ivast dňa 06.02.2021 - 22:15:21, celkovo upravené 1 krát.

06.02.2021 - 22:14:17
00
Čo si... boľševika nikdy😊
06.02.2021 - 22:15:20
00
Myslim, ze premier sa dokonca zucastnit musi .. vsade inde by asi bol za to hned odvolany, ale tak otestujeme sa, a zas bude dobre :D .. /pamatate si to stare, ze Slovaka ked mlatia na poli, tak len sa viac nahrbi a pracuje dalej ?/
06.02.2021 - 22:15:46
00
V podobnom duchu ako vždy - (Samo Marec) :)

Rok po prepuknutí pandémie sme rozhádaní na zásadných otázkach aj nepodstatných detailoch.

Jedinýkrát bolo všetko jasné vtedy, keď korona ešte len prišla, a jasné to bolo preto, že nebolo jasné vôbec nič, takže bolo jasné, že treba všetko zavrieť. Potom bolo už len horšie.

Krátko potom sa totiž ozvali ľudia, ktorí sa pýtali, či vôbec zatvárať, a ak áno, tak ako a na ako dlho. A keď sa potom uvoľňovalo, tak sa ozvali iní ľudia, ktorí sa pýtali, či uvoľňovať, a ak áno, či takto.

Lenže potom prišlo leto a uvoľnilo sa, takže sa opäť diskutovalo o tom, či by sa malo uvoľňovať viac alebo menej a na ako dlho a kam ísť a kam neísť a či je to zodpovedné a či je človek, ktorý išiel na výlet do vedľajšieho okresu, rovnako zlý ako ten, čo išiel do zahraničia. A čo s tými, čo išli do zahraničia.

Diskutovalo sa o tom, čo by mala robiť vláda, a vláda hovorila, že robí, ale aj o tom, kto ten boj vlastne vedie. Raz sa totiž hovorilo, že ho vedie premiér, ale práve ten potom povedal, že ho nevedie on, ale odborníci, ale potom zase povedal, že sa na to nedá pozerať, takže to zase musí zobrať do rúk. A potom to z rúk zase pustil, aj keď vlastne nepustil, hoci sa hovorilo, že by naozaj mohol. A do toho sa ozývalo čoraz viac ľudí, ktorí hovorili, že to celé nie je naozaj.

A tak prišla jeseň, takže sa zase diskutovalo o tom, či otvárať alebo zatvárať, a ak áno, tak čo, kedy, kde a ako a čo s deťmi. A boli svadby, lebo mohli byť, a potom nemohli byť, ale aj tak boli, takže sa diskutovalo aj o tom, či sú Oravci najhorší ľudia na svete a či by mal premiér mať prístup k vlastnému Facebooku.

Lenže potom prišlo testovanie a to sme sa už mohli úplne pohádať na tom, ako, kde, koľko a či vôbec. A na tom, či ide o Normandiu a atómovú bombu, či ho opakovať, a ak nie, tak čo je zač prezidentka a čo je zač Sulík. A vedci hovorili, že by sme to mali zavrieť, takže sme sa mohli pohádať aj na tom, čo sú zač, ak to hovoria.

A presne vďaka tomu sme sa hneď potom mohli hádať o tom, či sme to pokazili alebo nepokazili, a ak áno, či sme to pokazili my alebo premiér a či my jemu alebo on nám. A diskutovalo sa aj o tom, čo s ľuďmi, čo na to kašľú, a čo s obchodmi, čo na to kašľú. A o tom, čo s deťmi, o tom sa vlastne veľmi nediskutovalo.

No a medzitým sa na úplne inom konci reality diskutovalo zas o tom, či korona vôbec existuje, odkiaľ je, kto za to môže a čo tým sleduje. A diskutovalo sa o tom, či niekto zomrel na koronu alebo len s ňou a či by náhodou nezomrel aj tak, lebo je starý. A ak zomrel niekto mladý, stále existovalo tisíc dôvodov, prečo by zomrel aj tak.

A do toho Kollár a Holý a výnimky a výpovede a frajerky dámy v rokoch a protesty a polícia nezasiahla. A, samozrejme, interrupcie. A celkom vážne sa diskutovalo o tom, či Lučanský nie je národný hrdina a Imrecze politický väzeň a koľko ľudí presne zabil Sulík a či je Pellegrini nová nádej alebo nový Fico a či zaňho môže premiér, lebo to robí zle, alebo tí, čo hovoria, že to zle robí.

Lenže medzitým sa to zase zavrelo a zase sa diskutovalo, lebo jedni hovorili, že je neskoro, a druhí, že na to aj tak kašľú, a zase sa testovalo a potom zase, takže sa zase diskutovalo o tom, či je to vôbec na niečo dobré alebo to len dobre vyzerá.
[ Odoberajte e-mailové upozornenia na nové články v rubrike Koronavírus e-mailom. Aktivujte jedným kliknutím sem. ]

A bolo jasné, že riešením je vakcína, ale to sa zase ľudia začali predbiehať a iní hovorili, že sa aj tak nikdy nedajú zaočkovať. A keď boli vakcíny, tak neboli ľudia, a keď boli ľudia, tak neboli vakcíny, a keď boli ľudia aj vakcíny, tak neboli ihly, takže sa stále hľadal niekto, kto môže za to všetko, čím sa však myslelo naozaj všetko. No a všetci hovorili, že za to môžu tí druhí.

No a keď po tom všetkom prešlo jedenásť mesiacov, deti konečne išli do školy – aj keď len niektoré a len na chvíľu. My sme zatiaľ ostali doma, rozhádaní na tisícoch zásadných otázok a podrobností a aj úplne nepodstatných vecí. A nikto už nevedel nič okrem toho, že má pravdu
06.02.2021 - 22:17:03
06
No keď ten automat bude kŕmiť matovic so svojimi číslami tak zbohom Slovensko
06.02.2021 - 22:20:25
03
Vsade na portaloch je popisane to iste, tu je to volne pristupne https://www.aktuality.sk/clanok/862980/koronavirus-ake-opatrenia-budu-od-pondelka-a-kde-vsade-bude-potrebny-test-otazky-a-odpovede/

A rad by som vedel, kde v europe sa opatrenia nemenia. Kym sme v prdeli a situacia sa nezlepsuje, tak budu stale vymyslat najlepsi pomer medzi cenou a vykonom. Lebo nechat vsetko otvorene je rovnako nepriechodne, ako skutocne zakazat vychadzanie.
Nastastie postupne ockuju najrizikovejsich a potom uz bude po korone. Osobne si nemyslim, ze sa bude riesit kolektivna imunita, ale skonci to ako pri chripke. Par ludi sa bude ockovat, par zomierat a ostatni nebudu riesit.
06.02.2021 - 22:38:53
02
Na to ci otvarat, alebo zatvarat netreba rozmyslat ani diskutovat. Treba sa ucit od statov kde to vedia. Nemali zrusit 14dnovu statnu karantenu. Ja som s tym nesuhlasil. Na to netreba ziadne odborne studium.

Cisla na sucasnu situaciu.
https://plochan.blog.sme.sk/c/554624/covid-19-rating-okresov-slovenska-k-4-feb-2021.html


Naposledy upravil Hosť dňa 07.02.2021 - 00:12:47, celkovo upravené 1 krát.

06.02.2021 - 22:43:49
01
Je to jednoduchšie, hocičo doteraz vymysleli, nič nezabralo, sme v riti minimálne do veľkej noci, kým sa neoteplí a podmienky na prenos budú nevhodné,
potom opäť odserú leto a ideme znova.
Plusom je, že takéto pandémie za celú zmapovanú históriu tu už boli veľakrát, a všetky nakoniec skončili aj bez súčasných "nevedomostí" ....
hlavne to nejak prežiť,
06.02.2021 - 23:23:00
02
A k tomu ti dopomáhaj Boh ... a vakcinacia
06.02.2021 - 23:36:36
00
Toho prvého vynechám, a ak bude funkčná vakcinácia ( som za tak či tak) tak do toho
06.02.2021 - 23:40:27
01
Srsen napísal:
Je to jednoduchšie, hocičo doteraz vymysleli, nič nezabralo, sme v riti minimálne do veľkej noci, kým sa neoteplí a podmienky na prenos budú nevhodné,
potom opäť odserú leto a ideme znova.
Plusom je, že takéto pandémie za celú zmapovanú históriu tu už boli veľakrát, a všetky nakoniec skončili aj bez súčasných "nevedomostí" ....
hlavne to nejak prežiť,


Nerad som poslom zlych sprav, ale mas tam jednu velmi zasadnu nepresnost. Globalna pandemia nikdy nebola. Vsetky lokalne panmdemie vymizli same, lebo sa lokane zmenili podmienky. Lenze teraz, ked sa aj lokalne zmenia podlienky nejaky dobrak z opacnej strany planety ju dovezie spat. Vzdy bude niekde zima, vzdy bude niekto nezaockovany, vzdy bude niekto nezodpovedny. Pokial bude mat pas sme v prdeli do vtedy kym sa to nepodari zlikvidovat v celoplanetarnom meritku naraz. Alebo kym nezavrieme hranice a neurobime statnu karantenu zonova :!:

Co je este horsie, ak sa to aj povedzme vakcinou podari zlikvidovat v planetarnom meritku, pridu dalsie pandemie. Zatial nikto nenasiel efektivny sposob ako tomuto zamedzit na buduce. Ak ti trva jeden den precestovat okolo celeho sveta tak nie je sposob ako zamedzit sireniu dalsich pandemii. Jedine obmedzit zasadne cestovanie. A k tomui zatial nie je politicka vola.
06.02.2021 - 23:48:17
01
Obmedzovalo sa ked nebola vakcina. Ked ju dostane kazdy kto chce, nebude na ziadne obmedzovanie dovod

Spomedzi 163–tisíc ľudí po oboch dávkach vakcíny bolo infikovaných len 31 v porovnaní so 6 500 nakazenými z rovnako početnej skupiny neočkovaných,
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/576838-verte-ockovaniu-vakcina-naozaj-zachranuje-zivoty/
07.02.2021 - 00:12:37
00
V novembri narástol počet zomretých v SR o 36 % oproti priemerným hodnotám mesiaca predošlých päť rokov. Na covid zomrelo 620. O kolko % narastie počet zomretých v SR za december ak na covid zomrelo 1299 a o kolko % narastie počet zomretých v SR za január ak na covid zomrelo 2504. Udaje štatistického úradu SR za november 2020 boli zverejnené 12.1. 2021.
07.02.2021 - 00:13:15
00
Nie su nejake stats aj podla veku ? Lebo na jar to bolo prakticky len starsi, ale teraz to zacalo viac prechadzat aj na mladsich.
07.02.2021 - 07:48:55
00
Srsen napísal:
Je to jednoduchšie, hocičo doteraz vymysleli, nič nezabralo, sme v riti minimálne do veľkej noci, kým sa neoteplí a podmienky na prenos budú nevhodné,
potom opäť odserú leto a ideme znova.
Plusom je, že takéto pandémie za celú zmapovanú históriu tu už boli veľakrát, a všetky nakoniec skončili aj bez súčasných "nevedomostí" ....
hlavne to nejak prežiť,

Máš pravdu do Veľkej noci 2023 minimálne 😃🤔
07.02.2021 - 08:29:36
01
keyboard_arrow_up