Vlad01 na vlezenie do tej témy by som musel vychlemtať nie jeden, ale zo dva stakany alebo rovno celú butylku
18.02.2021 - 10:39:43
00
vlastoch napísal:
Ziadna diskusia, ziadne argumenty, len nalepkovanie ... typicka vlastnost idiotov


ked niekto napise ze Zem je plocha, akakolvek diskusia je zbytocna, nalepkovanie je opodstatnene a setri cas
18.02.2021 - 10:41:01
03
Podla mna hraju Rusi so svojou vakcinou krasnu propagantisticku hru. Naschval poslali podklady do nespravnej EMA (zhoda skratiek cisto nahodna, ze ;-) ), aby mohli tvrdit, ze ziadost poslali a Europa vakcinu nechce schvalit (ako by mohla, ked ziadost do spravnej EMA ani neposlali). Vytvorili tak obraz "zlej Europy" v ociach jej obyvatelov. Teraz pekne cakaju, nez sa vystupnuje tlak od obcanov a Europa pride do Ruska s prosikom, aby im poslali dokumenty na schvalenie vakciny. Rusi potom pred domacim obyvatelstvom povedia - pozrite sa, slaba Europa nas prosi o vakcinu.

Preto za mna je americka vakcina, ktora bola vyvinuta na biznis doveryhodnejsia (netvrdim, ze lepsia), ako ta ruska, ktora bola vyvinuta (zneuzita) na propagandu. Ked chces robit biznis, musis mat kvalitu. Ked chces robit propagandu, staci ti klamat.

Teraz sa mozno do mna niektori pustia, ze som si vymyslel nejaku rozpravku, ale proste takto mi to cele pripada. Nevidim dovod, preco by Rusi nemohli postupovat rovnako ako Americania - t.j. standardnym procesom.

Moze niekto tvrdit, ze toto je odborna zalezitost celosvetoveho vyznamu a sem politika nepatri. Ale to nie je pravda. Toto je perfektna prilezitost na to vytlct politicke body.
18.02.2021 - 10:43:36
08
Hosť napísal:
Nedal sa náhodou súdruh Blaha na cyklistiku? Mne to pripadá ako by si tu otvoril pobočku facebooku! Alebo žeby ta platená partia s Leningradu?

Nestraš :). To len FB, Twitter, Ig atď začali pomaly blokovať dezolátov a dezinformátorov, tak tejto lúze je dobrý aj už aj mtbiker.
K tomu, prečo Rusi neočkujú svojich, ale radšej by Sputnik predali do sveta dám krátku okrídlenú príhodu k úcte mužikov k vlastnému národu. Počas 2.sv. vojny jediný most cez dunaj v BA Nemci pri ústupe vyhodili do vzduchu a Červená armáda presúvajúca sa do Rakúska postavili nový pontónový.
Počas stavania mostu a presunu techniky spadol do Dunaja z mosta jeden ruský vojak a snažil sa dostať na ľadovú kryhu, ale furt padal a ďalej ho unášal prúd. Keď na to čumili upozornili zodpovedného dôstojníka, tak ten mávol rukou a vyslovil:
“ Xuj s nim, nas ruskych mnógo.”
Tým sú vysvetlenie aj obľubená ruská taktika pre pechotu s názvom "canon fodder", Stalinove čistky, či prečo majú ruské aerolinky vyššiu nehodovosť ako africké. Navyše Vladimir Vladimirovič aj s rodinou boli zaočkovaní medzi prvými, hoci to antivaxerom a pravým slavienom zlomilo srdce, tak načo budú držiať na sklade ležiaky vakcíny?
18.02.2021 - 10:48:25
01
Skorpion - obraz Európy v očiach priemerného Rusa je už tak dosť chabý, môžeš a nemusíš veriť. Takže Tvoja úvaha nemá žiadnu logiku. V konečnom dôsledku, ak som správne zachytil, po tom, ako sa Lavrov po návšteve Borella vyjadril, že vzťahy EU a RF sú na takej úrovni, že snaha o ich obnovenie/zlepšenie nemá aktuálne žiadny zmysel, mnohí Rusi si oddýchli, že sa aspoň nakoniec veci nazvali pravými menami.
18.02.2021 - 10:50:06
03
Počúvaj ma Volodja, ak máš nejaký problém, a hlavne dôvod nazývať ma "lúzou", tak si to poď vydiskutovať osobne. V opačnom prípade drž hubu, aby si náhodou neprišiel k úrazu..
18.02.2021 - 10:52:00
01
will napísal:
nemate niekto iny zdroj info spred vikendu o tom, kolko % ludi ma po AZ vakcine neziaduce ucinky a ake?

ak je ok v tomto cudnom jazyku... zachytil som 100 zo 400, no pri vektorovej vakcine boli silnejsie reakcie ocakavane...
https://www.google.com/amp/s/www1.wdr.de/nachrichten/themen/coronavirus/astrazeneca-nebenwirkungen-impfung-100.amp

poprosim poniektorych diskutujucich schladit hlavy...
18.02.2021 - 10:54:54
11
alebo na seba nakašlat covidom :-)
18.02.2021 - 11:02:40
00
Už se perou? já to říkala ze začátku, že si čumáky rozbijou
18.02.2021 - 11:03:48
05
skorpion: mozno to tak je .. nic ine, len sama politika od zaciatku na kazdej strane. Ale na druhej strane, Madarsko chcelo vakcinu uz v decembri. Rokovali o tom uz podstatne skor a nakoniec aj nejaku dohodu uzavreli, naco pravo mali, ale vysledkom bolo, ze sa im zacala EU vyhrazat /Madarsku/. Bolo o tom dost clankov pred asi 2 mesiacmi. Neskor Madarsko odstupilo /neviem preco, asi aj kvoli tomu, ze Rusi nevedeli dodat/ a potom zase o mesiac, alebo dva dodavky dohodli. To uz EU neprotestovala.

Politika je vsade, aj u nas .. ale ti, co tym nakoniec trpia o nu nestoja. Ludia nie su pristupni ziadnej dohode, vsetko riesia cez politiku a chcu si vzajomne rozbijat cumaky /niekto fyzicky, niekto virtualne - urazkami, zosmiesnovanim napr./. PRECO?
18.02.2021 - 11:16:23
02
Každá sranda niečo stojí, aj kontinuálny skríning, jedno MOM cca 20 000/mesiac

"Kým miesto na testovanie antigénmi môže vzniknúť za tri dni a štát naň prevádzkovateľom prispieva, vznik PCR laboratória trvá dlhšie než štvrť roka s nulovou štátnou dotáciou.

Na nové mobilné odberové miesto na antigénové testovanie štát najskôr prispeje 1118 eurami na vybavenie a priestory. Ďalších 844 eur dá za každý deň bez ohľadu na to, či miesto otestuje 250 ľudí, alebo nikoho.

Ak odberové miesto otestuje viac ako 250 ľudí, za každý ďalší test navyše štát pripláca dve eurá a 50 centov. Jedno odberové miesto teda dotuje najmenej 20-tisíc eurami mesačne.

Pri 431 mobilných odberových miestach stojí podpora antigénového testovania vyše osem miliónov a 700-tisíc eur mesačne."

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22594673/stat-nechal-pcr-testovanie-na-vedlajsej-kolaji.html?ref=njct

No a keď si takéto MOM otvorí napr. prevádzkovateľ MHD, tak to vyzerá aj takto.... čistá tragikomédia....

Chcela, aby jej test ukázali
Pani Jana z Humenného sa v jednu nedeľu išla otestovať na MOM do vyradeného autobusu pri zimnom štadióne. Bola tam už dvakrát.

Antigénový test jej ukázal, že je pozitívna.

„Nešlo mi to do hlavy. Nemám žiadne príznaky, nikam nechodievam, mám doma dve deti. Na nákupy mi chodí suseda. Nebola som v kontakte s pozitívnou osobou,“ hovorí.

Vrátila sa a dožadovala sa, aby jej test ukázali. „Zdravotníčka najprv nechcela. Potom mi ho ukázala. Povedala mi, že mám nábeh na pozitivitu. Trvala som na tom, aby mi urobili druhý test,“ pokračuje.

Vyhoveli jej. Test vyšiel s rovnakým výsledkom. Prvý test si odfotila a spravila aj krátke video.

Koščo: Zdravotníčka test vyhodnotila správne
„Antigénové testy nie sú stopercentné. Majú účinnosť 96,52 percenta, negatívny test je negatívny na 99,68 percenta. Stále tu môže byť odchýlka,“ vysvetľuje Mikuláš Koščo, konateľ spoločnosti DZS – M. K. TRANS z Michaloviec, ktorá MOM-ku prevádzkuje s tým, že pri pozitívnom teste sú obidve čiarky červené.

Prípadov, kedy sa na teste ukázala aj jemná druhá čiarka, respektíve jej náznak alebo tieň, ako mu hovoria, mali na piatich mobilných odberných miestach v rôznych mestách viacero.

Podľa slov Košča sa tak stávalo aj pri testovaní ich zamestnancov. Následné PCR testy potom pozitivitu potvrdili.

„Jemný náznak druhej čiarky pod uhlom a pri svetle vyhodnotila naša pracovníčka ako pozitívny test. Vyhodnotila ho správne. Naším zámerom je zabrániť pozitívnym ľuďom chodiť po vonku. Nemáme záujem, aby bolo v meste päťkrát toľko pozitívnych, ako v skutočnosti je,“ zdôrazňuje.

Trvala na negatívnom certifikáte
Pani Jana sa s výsledkom nezmierila a v presvedčení, že má pravdu a je negatívna, išla na iné odberné miesto v meste.

„Vojakovi som ukázala fotku, povedal, že som negatívna. Vzal ma za zdravotníkmi, tí sa pozreli na fotku a povedali, že som negatívna. Odporučili mi, aby som sa vrátila späť a požiadala o negatívny certifikát. Povedali mi, že je to súkromná firma a že si takto zháňajú čísla, že za pozitívneho človeka má pracovník 20 eur,“ hovorí.

Vrátila sa teda späť a dožadovala sa vydania negatívneho testu s tým, že ak jej nevyhovejú, zavolá políciu.

„Netrvali na tom, aby bola polícia privolaná, a vystavili mi certifikát o negativite,“ dodáva.

Čítajte viac: https://hornyzemplin.korzar.sme.sk/c/22598441/testy-humencanky-vyhodnotila-zdravotnicka-ako-pozitivne-vyhadala-si-vsak-negativny.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=smedennynl
18.02.2021 - 11:27:18
00
Vlad01 napísal:
Dano5 - ak si dobre pamätám, doteraz všade sa v prípade Sputniku spomínala lokalizovaná výroba. To znamená, že by sa vakcína mala vyrábať tam, kde sa spotrebováva (resp. v nejakom širšom teritóriu, ale v každom prípade som ja osobne nezachytil, že by RFPI deklaroval pripravenosť k dodávkam vakcín priamo z RF. Čo sa týka účinnosti, priznám sa, že som neštudoval Lancet, ktorý ako odborný zdroj potvrdil reálnu účinnosť (tým chcem povedať, že je samozrejme možné, že by výrobca dodal Lancetu falzifikované alebo fragmentárne údaje o účinnosti, ale predpokladám, že so svojou reputáciou by Lancet takéto informácie nepoužil pre vyhlásenia, akých sme boli svedkami). Takže pre mňa ani jedna z Tvojich variánt nie je logická. A to už nehovorím o tom, že apriori odmietam kolektívnu vinu a nálepkovanie národov. Ale to je už moje vnútorné presvedčenie, so Sputnikom to samozrejme nemá nič spoločné.
romanx - áno, na prvý pohľad to nedáva ekonomickú logiku. Do momentu, ak si neuvedomíš niekoľko momentov: 1. pokiaľ si dobre pamätám z vyjadrení pri zahájení prác na vakcínach, všetci výrobcovia vrátane ústavu Gamalei zadeklarovali, že vakcínu neberú ako ekonomicky výhodný projekt, aspoň teda nie pokiaľ sa nepodarí potlačiť pandémiu. 2. Na stránke RFPI je priamo uvedené, že cena Sputniku je cca 10 USD, takže rôzne ceny pre rôzne trhy by sa za daných okolností aplikovali len ťažko. 3. Nakoniec spomeniem len takú tú obyčajnú ľudskú vlastnosť - hrdosť. Rusi samozrejme z titulu akejsi vedeckej prestíže chceli, aby mali prvú reálne používanú vakcínu, aj za cenu rizika, ktoré však v plnom rozsahu niesli ich vlastní obyvatelia. No keď sa ukázalo, že tá vakcína má skutočne vlastnosti, aké deklaroval výrobca - viď vyššie o Lancete - no napriek tomu neustávali pochybnosti, tak si podľa mňa niektorí zo zodpovedných proste povedali, že "keď nás nechcú, podliezať sa nebudeme". To je presne o tom, čo som písal, že by som čakal, ako bude postupovať EMA - že bude sama proaktívna.
Samozrejme však nijako nepopieram, že dnešné vzťahy medzi RF a EÚ sú viac než komplikované, no ja osobne som hlboko presvedčený, že nie len vinou RF. Resp., poviem to priamo - že EÚ stratila v poslednej dobe všetky zábrany a prestala dodržiavať pravidlá dobrého správania sa. No to už je iná téma.


Pamas si zle. Madarsko objednalo vyse 2 milion vakcin z Ruska. Dodavky meskaju (https://telex.hu/koronavirus/2021/02/13/orosz-vakcina-szputnyik-szallitas-szijjarto-peter-gulyas-gergely). Drviva vacsina zaockovanych Madarov je vakcinami z EU programu.

Este na zamyslenie - ako mozu uradnici robit nadpracu a napomahat konkretnemu uchadzacovi viac ako inemu v otazke miliardovych zakaziek a bezpecnosti ludskeho zdravia?

"Pravidla dobreho spravania sa" - akoze napriklad si ukradnut uzemie cudzieho statu?


Naposledy upravil MageZ dňa 18.02.2021 - 11:34:23, celkovo upravené 1 krát.

18.02.2021 - 11:28:43
05
lto napísal:
ale vysledkom bolo, ze sa im zacala EU vyhrazat /Madarsku/. Bolo o tom dost clankov pred asi 2 mesiacmi.


ano, a zdroj: facebook

Ukaz jeden seriozny zdroj kde sa EU vyhraza Madarsku pre Sputnik.

Presne takto vznikaju a siria sa konspiracie. A nie je to prvy krat, co ich ty sam aktivne siris.

https://www.trend.sk/spravy/eu-distancuje-rozhodnutia-madarska-schvalit-rusku-vakcinu

Krok Maďarska je podľa DPA vnímaný ako odmietnutie spoločného úsilia EÚ o zabezpečenie vakcín.

„Členské štáty môžu slobodne rokovať o takýchto dohodách," povedal novinárom hovorca EK Stefan De Keersmaecker v piatok v Bruseli. „Je tiež na nich, ako naložia s autorizáciou alebo použitím takýchto vakcín vo svojej krajine," dodal a zdôraznil, že v takom prípade nesú za svoje rozhodnutie aj osobitnú zodpovednosť. Čakanie na schválenie Európskej agentúry pre lieky (EMA) dodáva verejnosti istotu v čase, keď odborníkov znepokojuje skepticizmus vo vzťahu k očkovaniu, dodal De Keersmaecker.
18.02.2021 - 11:30:48
18
Korona vyhnala niektorých ludí do hôr. Jakubko nakrmil líšku Elišku.

https://www.cas.sk/clanok/1089987/opantali-ma-lyziarske-tury/?AT=wgt.article_clanok-podclankom.c.x...A.
18.02.2021 - 11:41:46
00
Prieskumy ukazujú, že maďarské obyvateľstvo je k východným vakcínam skeptické. Podľa prieskumu z polovice januára by sa ruskou očkovacou látkou dali zaočkovať iba dve percentá ľudí, čínskou jedno percento. Vakcínu od Pfizeru by si však vybralo až 46 percent respondentov.

https://dennikn.sk/2274726/ruska-a-cinska-vakcina-v-madarsku-pribeh-plny-tajnosti-komunikacnych-zvratov-a-konfliktov/

Imho toto bude aj dovod, preco su v rusku volne terminy na ockovanie a nikto sa nehlasi,ako pisal vladko...
A vladko, s politikou chod fakt do politickeho chlieva alebo na hlavne spravy a vyhrazat sa mozes tak v Leningrade sebe podobnym :*
18.02.2021 - 11:42:03
03
keyboard_arrow_up