Takze prezidentka nepodporila, Sulik nenakupil a Remisova nesuhlasila.
18.02.2021 - 22:20:05
00
Priatelia, ono, 80k vakcin je velmi malo. Rusi hraju politicke hry a SUKL fakt nema na to aby odborne zhodnotil jej bezpecnost. A ak by s tym zacal teraz, kedy by bol hotovy? Vo stvrtok ? Mozno, ale nejaky stvrtok v oktobri. A vtedy by sme uz mali mat relativne dost zavakcinovanych ludi.
Mozeme nadavat na EU ale nasi patlali by to nedali.
Ako je mozne, ze Rusi este stale nepoziadali o tu registraciu a hraju divadlo, ze poziadali inu agenturu s rovnakou skratkou. Ale vsak to je take klamstvo, ze az.
Ale najpodstatnejsie je, ze nemaju zaockovanych ani len tolko ludi ako EU. Takze my sme na tom lepsie ako oni. Ako je mozne, ze nie su schopni vo velkom robit tu vakcinu? Uz v septembri (alebo dokonca v lete?) ju vraj mali hotovu. Ak by nefabulovali a rozmyslali, tak pocas testov by jej vyrobili haldy. Mali minimalne pol roka. A kolko maju zaockovanych teraz ? 2% ???
18.02.2021 - 22:28:56
06
Tak vo velkom zacat vyrabat vakciny nie je ocividne take jednoduche - vsetci vyrobcovia s tym bojuju - ak chces rozsirit existujucu prevadzku, sposobi to zvycajne docasny vypadok. A to musi byt priestor na rozsirenie tej prevadzky. K tomu personal, technologie a cela logistika.

Vyzera zatial, ze sme na tom s ockovanim relativne slusne - snad si to nepokazime :). Z aktualnych sprav: do konca marca by malo byť na Slovensko dodaných dohromady 1,3 milióna dávok vakcín.
18.02.2021 - 22:45:14
02
Spravne. Teraz mame svetlo na konci tunela. Vakciny budu a v Izraeli to vyzera, ze funguju.
Teraz sa treba nadychnut, zamysliet a dokazat zrazit tie cisla. Sme v polovici.
Teraz nam kratko pomozu krajiny, kde to zvladaju lepsie. A my musime zacat makat.
Uz by som to makanie ale zveril niekomu inemu.
18.02.2021 - 22:51:58
03
Poprosim admina, nech vysvetli nasmu najmudrejsiemu dochtorovi, ze osobne utoky nie su v sulade s pravidlami fora.

Ramon, kazdy ma pravo na nazor. Mozes mu ho vyvratit, ale bachar z Dachau je zbytocny osobny utok.

Podla mna napriklad je daleko dolezitejsie vynucovat dodrziavanie karanteny ako 80 000 vakcin.
18.02.2021 - 23:01:48
03
Európske krajiny kde je Sputnik V registrovaný, rsp. skoro bol, nebyť bábkoherečky. Dôvody, prečo si Rusi odtŕhajú od úst aby nakŕmili sýtejšie krajiny, nech si každý vydedukuje sám.
Príloha:
Vaccination.jpg
Vaccination.jpg 121.36 KiB thumb_up0thumb_down

18.02.2021 - 23:03:58
10
Joe keby si nebol duty, tak by ta napadlo rozmyslat v suvislostiach a uvedomil by si si rozlohu ruska, pocet obyvatelov a fakt ze je rozdiel ockovat populaciu 2x mensiu ako obyvatelstvo Moskvy na zaprdenom uzemi prepojenom slusnou infrastrukturou, potom by ta mozno napadlo porovnavat zaockovanost Ruska aspon s Kanadou ... :-)
18.02.2021 - 23:13:48
05
triki napísal:
ja osobne by som zaviedol povinné očkovanie nad 50 a lekárov.žiadnych odmietačov by som netoleroval.


Tak u nas povinne ockovanie, a v US podporujes antivaxerov. To mi nejak nesedi.
18.02.2021 - 23:42:08
00
vlastoch napísal:
Joe keby si nebol duty, tak by ta napadlo rozmyslat v suvislostiach a uvedomil by si si rozlohu ruska, pocet obyvatelov a fakt ze je rozdiel ockovat populaciu 2x mensiu ako obyvatelstvo Moskvy na zaprdenom uzemi prepojenom slusnou infrastrukturou, potom by ta mozno napadlo porovnavat zaockovanost Ruska aspon s Kanadou ... :-)

Vlastoch, keby si nebol tak nadmieru inteligentný, tak by si nerozmýšľal v súvislostiach a jednoducho by si si zistil, aká je zaočkovanosť Moskvy. Tam je aký problém v očkovaní???
Btw, v Kanade je zaočkovaných viac ľudí ako v Rusku, neberú od Rusov Sputnik V a hlavne nemajú vlastnú vakcínu, takže zmysel tvojho príspevku mi úplne uniká.
https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-russia-vaccination-idUSL8N2K251G
19.02.2021 - 00:05:50
01
Zase Kanada? Čo má s očkovaním na SK prípadne v EU nejaká Kanada?! Tupý naratív znel, že EU to s očkovaním posrala a zachráni nás Rusko. V skutočnosti sme o kus pred Rusmi a medzi najlepšími na svete. Taká Austrália začne očkovať až budúci týždeň, ale načo to sem pliesť rovnako, ako Kanadu. Tu je podrobne vidieť, ako sme na tom - sme medzi najlepšími https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

Rusi očkujú od augusta (v skutočnosti vtedy len začali 3.fázu klinických testov), a v novembri hovorili o 92% účinnosti, https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-russia-vaccine-idUSKBN27R0ZA
nikto to neriešil, kým to nedali do Lancetu 2.2.2021
https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736%2821%2900234-8
https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736%2821%2900191-4
Vec sa má tak, že vakcín je viac
https://www.nytimes.com/interactive/2020/science/coronavirus-vaccine-tracker.html
a keby šlo len o to, že čokoľvek je lepšie ako nič, máme veľa možností. Neupínajme sa potom iba na Sputnik a nakúpme všetko čo je k dispozícii. O tom je zrazu ticho, lebo v skutočnosti ide o politické hry a nie vakcíny.

A dovolím si tvrdiť, že až na pár chudákov z dss a prvej línie si ostatní za to, či covid dostanú alebo nie môžu z väčšej či menšej miery najmä sami. Internety sú síce plné najmúdrejších odborníkov, ale stretnúť niekde človeka s respirátorom je stále rarita. Čo sa deje v rodinách a partiách ani nehovorím.
A tí, čo mali možnosť sa očkovať a odmietli by mali byť automaticky zaradení na koniec radu v čakaní na JIS posteľ. Byť to na mne, vôbec na ňu nemajú nárok. Ich debilné rozhodnutie, tak nech nesú následky a neblokujú postele pre tých, ktorí si vybrať nemohli.
19.02.2021 - 00:58:34
05
Ramon1 napriek tomu, ze si ta vazim, teraz ides trochu Vukovym smerom. On ten svet nebude iba ciernobiely, ani Matovic zachranca so Sputnikom, ani Sulik hrobar 4300 sk piplov (copyright by tulenik). To ze ignorujes politicke hry nezmamena, ze tu nie su. A to ze niekto chce rokovat o nakupe vakcin, ktore zatial nikto nevidel tiez neznamena, ze existuju.
Kazdy tyzden idem na test, ale nejako nepocujem co sa deje s tymi, co maji Positive. Lebo nas test nie je o tom, aby tychto ludi tvrdo karantenizoval, ich kontakty trasoval a celkove ohrozenie znizoval + negativov drzal v lockdowne. Hovno, pozitivny nemozu ist do prace a ti ostatni mozu vlastne vsetko. A to je problem vlady a organizacie tohto bordelu. Ludia su len tak *****, ako im to hlavny krotitel (saso) dovoli. Teda ***** su, ale nikto sa im v tom nesnazi zabranit. Teda pan priemer a jeho pobozna uderka premrhavaju tu sancu, pomoct tym ludom, nam, svojou nemohucnostou.

Takze si naozaj myslis, ze teraz by to pochopili, zorganizovali nakup vakciny, ktora nie je a zachranili by nou Slovensko ? A ze na to vsetko stacilo jedno rozhodnutie a Remisova zabila tych ludi ? Myslim, ze nie.

Teda hadat sa tu, kvoli potencialnej moznosti zaockat ludi vakcinou, ktoru by sme potencialne kupili, keby ju potencialne nekto vyrobil je zhruba ako tento stary vtip:

Otecko pozerá televíziu. Príde za ním malý synček a pýta sa ho:
- Otecko, aký je rozdiel medzi potenciálne a reálne?
Otec mu hovorí:
- Hm, ako by som ti to… Choď sa spýtať mamy, či by sa za milión eur vyspala s Kevinom Costnerom, sestry sa spýtaj, či by sa za milión eur vyspala s Tomom Cruisom, a brata sa opýtaj, či by sa za milión eur vyspal s Bradom Pittom.
O chvílu sa malý synček vráti a referuje:
- Mama povedala, že by sa s ním vyspala, aj za menej, sestra tvrdí, že je to jej sen, a môj brat povedal, že za milión eur by dal aj Eltonovi Johnovi.
Na to mu otec povie:
- Tak teraz to pochopíš. Potenciálne sme milionári ale reálne máme doma dve ku.vy a jedného *****.
19.02.2021 - 01:17:11
07
asi už vie, že reagoval prchko, ako občas vie
19.02.2021 - 01:36:26
00
Som len ja bol nuteny sa rusky učiť, keď mi uši trha ked to takmer vsade počúvam ako "sputnik vé" СПУТНИК V
19.02.2021 - 07:37:18
00
Nieco pre vysvetlenie diplomatickeho slovnika: https://www.youtube.com/watch?v=M3WHQAoka0s
19.02.2021 - 08:28:11
01
každý má právo na názor? to je tá zásadna chyba. pretoze názor na epidemiu by mal mat len emidemiolog a virolog.Preto sme v stave v akom sme. 100k ludí počúva Bukovského a divi sa prečo máme plné nemocnice a že zato môže len vláda. Takže Sputnikom nemôžeme a Astra Zaneca licencovaná vakcína sa z niektorých štátov EU začína stahovat resp prestáva očkovať. Aby neprišla doba,že budeme na kolenách prosit za hociakú vakcínu resp tá doba je tu ale očividne sprostost ludí rozhodla že budeme nadalej umierat. Ramon ma síce vyjadrovanie ktoré sa ani mne nepáči ale zo všetkých z nás do toho vidí najviac. Ten vírus sa tu možno bude točit aj 5 rokov. Počítat s tým ze zázračne zmizne hlavne potom čo 30% ludí nechce žiadne očkovanie je dost naivné.
19.02.2021 - 09:14:37
02
keyboard_arrow_up