jurot napísal:
A co bude robit eu so srbom obcsnom emiratov alebo ruska? Ti ked budu zaockocsni sputnikom tak ich do eu nepustia?

to je písané v tréme? 😛
02.03.2021 - 21:17:32
00
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kurz-rakousko-kancler-lockdown-testovani.A210225_134544_zahranicni_jhr
02.03.2021 - 21:20:17
00
Ramon1 napísal:
Stále som v móde .... nepribral si ? 😜
02.03.2021 - 21:25:20
00
Petergeist napísal:
Moze sa stat, ze sputnik nebude ucinny voci nejakym mutaciam, ale ked uz budes ockovany, nebude ti umoznene sa ockovat inou vakcinou. To plati aj pre ostatne, napr. astra ma ucinnost proti JAR 10%.


Link na štúdiu pls
02.03.2021 - 21:25:30
01
Studiu neviem, niekde som to cital.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vymenit-nebo-prodat-jar-se-chce-kvuli-mutaci-zbavit-vakcin-astrazeneca-141733
02.03.2021 - 21:32:09
00
[quote="@1704039"][/quote]

Zimna zateplená banda a nohavice ... aktuálne 79 kilo a pracujem na ďalšom znižovaní kilov . No nemôžem toľko bikovat a chôdzou veľa nezhodiš .
02.03.2021 - 22:20:12
01
Hosť napísal:
Preco by Rusi chceli vnasat konflikt medzi susedov? Mne to velky zmysel nedava. Ale ok, chcu mat rozhadanych partnerov. A specialne pre tento ucel vyvinuli vakcinu, nie?


Preco vsade podporuju antisystemove strany, konspiratorov, a vnasaju vsade chaos a nevrazivost? Pozri ako dopadlo USA po 4 rokoch Putinovho tajtrlika. Cim su USA a EU slabsie, tym je Rusko silnejsie. Hospodarsky su uz davno bezvyznamni, tak sa snazia udrzat este zubami nechtami ten vyblednuty imidz svetovej velmoci.
02.03.2021 - 22:22:39
00
foobar napísal:
Cim su USA a EU slabsie, tym je Rusko silnejsie. Hospodarsky su uz davno bezvyznamni, tak sa snazia udrzat este zubami nechtami ten vyblednuty imidz svetovej velmoci.

huh, takže stále silnejšia hospodársky bezvýznamná svetová velmoc. Klobúk dole ...
02.03.2021 - 22:52:24
00
Ramon1 napísal:
. No nemôžem toľko bikovat a chôdzou veľa nezhodiš .


Nesuhlasim. Tu je moja prechadzka. Musis len zvolit pravne tempo a profil.

Prílohy:

prechadzka.jpg
prechadzka.jpg 128.66 KiB thumb_up0thumb_down

02.03.2021 - 22:54:39
01
ivast napísal:
huh, takže stále silnejšia hospodársky bezvýznamná svetová velmoc. Klobúk dole ...


HDP na urovni Juznej Korei... ale "stale silnejsia" :lol:
02.03.2021 - 23:08:49
00
Srsen napísal:
Keď som tu včera napísal


Očkovací preukaz Únie nemusí pre Sputnik platiť, cestovať sa možno bude dať aj s testom

https://dennikn.sk/2292987/ockovaci-preukaz-unie-nemusi-pre-sputnik-platit-cestovat-sa-mozno-bude-dat-aj-s-testom/?ref=mwai

„Je to pre nás po včerajšku veľmi vážna téma,“ hovorí Martin Klus. Digitálny zelený pas Únie by mohol byť pripravený do leta.

V Európskej únii sa čoraz viac začína hovoriť o vytvorení európskeho očkovacieho preukazu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v pondelok na Twitteri napísala, že legislatívny návrh predloží tento mesiac.

Ak všetko pôjde dobre, takzvaný digitálny zelený pas by mohol začať fungovať od konca júna – presne pred letnou turistickou sezónou.

„Cieľom je postupne umožniť bezpečný pohyb v rámci Európskej únie aj v zahraničí – pre prácu aj turizmus,“ napísala.
[ To najdôležitejšie z každého regiónu sveta v jednom súhrne každý piatok. Ak vás zaujíma svetové dianie, aktivujte si odber Svetového newsfiltra na e-mail. ]

Tento elektronický dokument by mohol uvádzať, či ste zaočkovaný, ale aj to či ste prekonali covid, alebo či vás pred cestou otestovali. Hranice by sa tak otvorili aj pre tých, na ktorých ešte nedošiel rad s očkovaním.

A čo Sputnik?

Nie je však jasné, či sa do neho bude rátať aj očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V, ktorú v pondelok priviezli na Slovensko. Rusi ešte nepožiadali Európsku liekovú agentúru (EMA) o registráciu tejto vakcíny, dokonca podľa informácii EMA nepožiadali ani o predbežné hodnotenie.

Celkovo si Slovensko objednalo dva milióny dávok, teda pre milión ľudí.

„Ešte sa o tom len bude diskutovať, no toto je po včerajšku u nás veľmi vážna téma. Viem si predstaviť, že viacero krajín bude trvať na tom, aby v preukaze boli iba vakcíny registrované EMA. Čo nám spôsobí nemalé problémy,“ hovorí štátny tajomník na ministerstve zahraničia Martin Klus (SaS).

Podľa neho budeme musieť rozdeliť naše obyvateľstvo na dve skupiny: tých, čo sú očkovaní vakcínou registrovanou EMA (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, prípadne v budúcnosti Johnson&Johnson, Novavax či Curevac), a tých, čo sa nechajú zaočkovať Sputnikom.

„V tom najhoršom prípade by to mohlo znamenať, že krajiny, ktoré využívajú aj neregistrované vakcíny, by boli z covid certifikátu nejakým spôsobom vylúčené. To by bola úplná katastrofa,“ hovorí Klus.

„EMA je garantom bezpečnosti vakcín a toho, že ten, kto je zaočkovaný, nebude prenášať vírus a nebude predstavovať riziko pre zdravotný systém krajinu, do ktorej prichádza,“ povedal Klus. Ešte nie je stopercentne dokázané, že vakcíny aj znižujú šírenie vírusu, no prvé údaje vakcíny of Pfizeru či BioNTech to naznačujú.

Ak však aj Sputnik nebudú akceptovať, ľudia, ktorí sa ním zaočkujú, budú môcť pravdepodobne cestovať s negatívnym testom, ako keby boli neočkovaní.

Podľa Klusa by najlepšie bolo, ak by Rusko požiadalo o registráciu EMA a dostalo ju. „Celá diskusia, ktorá rezonuje na Slovensku, by bola zbytočná. Pre nás je nepochopiteľné, prečo Rusko k takémuto kroku nepristúpilo,“ dodal Klus.
Maďarsko, San Maríno, Srbsko

Okrem Slovenska, momentálne očkuje v EÚ neregistrovanými vakcínami aj Maďarsko (Sputnikom a vakcínou od spoločnosti Sinopharm). Rovnako tak však robia aj niektoré krajiny, ktoré sú geograficky blízko.

Napríklad Sputnik ako plán B nakúpilo San Maríno, ktoré je obkolesené Talianskom. Sputnikom a hlavne vakcínou od čínskej spoločnosti SinoPharm očkuje Srbsko.

Je tak možné, že debata sa nebude týkať len Európskej únie, ale celosvetovo. „V tom prípade by bola diskusia oveľa komplexnejšia,“ dodal Klus.
Opatrní Nemci a Francúzi

Nie všetky krajiny podporujú rýchle zavedenie digitálneho zeleného pasu. K lídrom patrí Grécko (od februára má svoj vlastný očkovací preukaz), Poľsko (prichádzajúci očkovaní nemusia ísť do karantény), Česko, Rakúsko či Španielsko.

Opatrnejšie sú Nemecko a Francúzsko, ktoré zdôrazňujú, že vakcíny nesmú diskriminovať ľudí, ktorí sa ešte nestihli zaočkovať.

Podľa Klusa sme boli lídrami tejto diskusie už od jesene. „Hovorili sme, že má existovať záznam o testovaní, tlačili sme na to hlavne pre našich cezhraničných zamestnancov. V tom čase bol problém akceptovať antigénové testy, keďže sme nemali vzor, ako výsledky vyzerajú v Maďarsku, Poľsku. Vtedy sa nám podarilo vybaviť len Česko a Rakúsko,“ hovorí Klus.

Podľa neho tiež podporujeme, aby v pase boli aj ďalšie údaje, nielen potvrdenie o očkovaní. „Aby to nebolo diskriminačné. Kým nie sú vakcíny dostupné pre všetkých, je podstatné, aby tam boli aj ďalšie údaje. Máme stovky tisíc ľudí, ktorí už covid prekonali. Pokiaľ majú dostatok protilátok, ktoré môže potvrdiť lekár, aj pre nich to môže byť vstupenka na dovolenku napríklad od Španielska,“ hovorí Klus.

Podľa neho tiež viaceré krajiny rozmýšľajú aj o vnútornom použití: mohla by to byť vstupenka do kina, divadla či reštaurácie. Isté výhody očkovaným už dáva Izrael.
ty nemas ziadny nazor,ty sem len postujes eu somariny!!!! smial som sa na Tebe. Ty si vazne myslis,ze sa uzavrieme vsetci v EU s 1 registrovanou vakcinou? nebud smiesny dopitche, toto ma globalny charakter...... cize uz nikdy v zivote sem nepride nikto zo sveta,dokym nebude mat vtakom EMU schvalnu vakcinu
este raz mi nezabudni vytrhnut z kontextu vsetko a dat si sem iba svoje omielane hovna
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

sa zobudte, ziadny postCOVID neexistuje,tak,ako neexistuje ziadna postboreliticky syndrom,postbartonelovsky syndrom poukazany holohlavym dezolatom sebamilujucim tulenikom


este raz k tym vakcinam a tej EMA ....
ked uz nas SUKL a nasi experti nevedia zistit,ze ci je sputnik bezpecny,tak ani ta EMA nema nadbohov v tomto
doteraz sme boli vsetci ockovani ruskymi vakcinami z toho isteho institutu, a nikoho dpc ani len nanapadlo,ked isiel ockovat svoje deti proti zaskrtu,ciernemu kaslu,osypkam,rubeole,mumpsu,TBC(zrusene),obrne apod svinstvam= kde boli vsetci k0k0t1kovia vtedy? zalezeni doma a vystreti jak gate
02.03.2021 - 23:25:46
01
Mak napísal:
Takže Šúkl už netreba.

Z dennikn >

20:01 Minister Krajčí priznal, že vakcínu Sputnik už povolil preto, že to vopred Rusko žiadalo: „Povolenie som musel urobiť vzhľadom na určitú dohodu zo strany Ruskej federácie, ktorá chcela poslať vakcíny tam, kde je o ňu reálny záujem a že ich tá krajina nechce mať niekde na sklade, ale chce nimi zachraňovať životy obyvateľov.“

LOL "Zachraňovať životy obyvateľov" Posledné čo Rusi potrebujú je aby sa písalo, že členská krajina EU dostala na poslednú chvíľu rozum a s očkovaním počká, kým bude vedieť, čím to vlastne chce očkovať. To by im nepasovalo do scenára. Tak tí dvaja zúfalí magori súhlasili s podmienkou, že tú vakcínu schvália, nech už by nám Rusi poslali čokoľvek. A keďže Krajčimu duch svätý ešte nevymyl úplne mozog, zodpovednosť nechal na lekárov a nie na sebe. Ale zase lepšie ako by to hodil na štát. Keď je nejaký lekár natoľko nezodpovedný, že pichne pacientovi hocičo, čo má dobrú odozvu na Facebooku, nech si nesie zodpovednosť.
Absurdné veci sa dejú na Slovensku. Matovič je schopný zaniesť do Ruska aj pozývací list. V Kremli nedúfali že sa niekedy na Slovensku v jednej z najvyšších ústavných funkcií vyskytne ešte väčší užitočný idiot ako bol kapitán.
02.03.2021 - 23:40:35
02
canopus napísal:
ty nemas ziadny nazor,ty sem len postujes eu somariny!!!! smial som sa na Tebe. Ty si vazne myslis,ze sa uzavrieme vsetci v EU s 1 registrovanou vakcinou? nebud smiesny dopitche, toto ma globalny charakter...... cize uz nikdy v zivote sem nepride nikto zo sveta,dokym nebude mat vtakom EMU schvalnu vakcinu
este raz mi nezabudni vytrhnut z kontextu vsetko a dat si sem iba svoje omielane hovna
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

sa zobudte, ziadny postCOVID neexistuje,tak,ako neexistuje ziadna postboreliticky syndrom,postbartonelovsky syndrom poukazany holohlavym dezolatom sebamilujucim tulenikom


este raz k tym vakcinam a tej EMA ....
ked uz nas SUKL a nasi experti nevedia zistit,ze ci je sputnik bezpecny,tak ani ta EMA nema nadbohov v tomto
doteraz sme boli vsetci ockovani ruskymi vakcinami z toho isteho institutu, a nikoho dpc ani len nanapadlo,ked isiel ockovat svoje deti proti zaskrtu,ciernemu kaslu,osypkam,rubeole,mumpsu,TBC(zrusene),obrne apod svinstvam= kde boli vsetci k0k0t1kovia vtedy? zalezeni doma a vystreti jak gate


ďakujem, že si mi to tak pekne vysvetlil :bow:
02.03.2021 - 23:47:11
01
canopus napísal:
este raz k tym vakcinam a tej EMA ....
ked uz nas SUKL a nasi experti nevedia zistit,ze ci je sputnik bezpecny,tak ani ta EMA nema nadbohov v tomto
doteraz sme boli vsetci ockovani ruskymi vakcinami z toho isteho institutu, a nikoho dpc ani len nanapadlo,ked isiel ockovat svoje deti proti zaskrtu,ciernemu kaslu,osypkam,rubeole,mumpsu,TBC(zrusene),obrne apod svinstvam= kde boli vsetci k0k0t1kovia vtedy? zalezeni doma a vystreti jak gate

Ako sorry EMA má úplné iné kapacity ako ŠUKL. To podľa teba by potom na svete neexistovala inštitúcia ktorá by vedela posúdiť účinnosť a bezpečnosť liekov.
A Rusi samozrejme vakcíny vyrobiť vedia. Tu nejde ani tak o bezpečnosť ako o účinnosť. Vyrobili to rýchlo aby boli prví, preskočili testovaciu fázu, účinnosť je neznáma, vyšiel jeden článok v časopise kde sa spomína super účinnosť na základe neúplných testov a hlavne ten cirkus čo okolo tej vakcíny robia by každého normálneho záujemcu odradil.
Keď už, na trhu je aj čínska vakcína. Číňania vakcíny tiež vyrábať vedia a nie je okolo nich nijaký cirkus a tanečky ako ju dali zaregistrovať do nejakej fejkovej EMA a nekŕmia dezolátov na facebooku aká je to mega úspešná a mega žiadaná vakcína. A Číňania tu vakcínu na rozdiel od Rusov aj dodávajú. Či už Maďarom alebo aj Srbom. Aj keď Rusi sa zdá nám jediným ten sputnik dodajú vo väčšom množstve. Bohužiaľ. Lebo zistili, že takých idiotov ako u nás nenájdu inde v Európe a riadne tento biznis marketingovo zužitkujú.
02.03.2021 - 23:53:30
02
https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2021951_hovorca-ek-clenske-staty-eu-maju-pravo-nakupovat-necertifikovane-vakciny-z-ruska-alebo-ciny?fbclid=IwAR2cgB3Vy6gRMa3iEBGYXpJ3Px1a-ar_o23_SA3SY0H0QjBQPV2DqfaOJhQ

niekomu svitori vo vezi,ked si mysli,ze iba registrovane vakciny budu platne :D :D a treba to riadne dozduchavat a vsade podsuvat iq slaboduchym ludom
kopec EU firiem,sportovych klubov vlastnia .CN a .RU firmy
nie som nani prorusky/proamericky .... je mi to sumafuk
zakladom je,aby ked ludia chcu,bolo im umoznene sa vakcinovat co najvacsim poctom roznych vakcin,ktore su vo svete,a pouzivaju ich okolite staty
ak si niekto mysli,ze rusi vyrobili odpad,cinania dtto,tak je na velkom omyle
iba jedno napisem

vsetko palivo co mame v nasich 4 ceskych reaktoroch je ruske (este aj tie 4 jadrove bloky su ruske,cuduj sa svete) a nic kvalitnejsie neexistuje ako to ruske, vela x sa nam to potvrdilo.Rusi pridu vrtulnikom hocikedy pre "vadnu" HRK kazetu,ked piskneme,aj o polnoci a vsetko vyhorene palivo smeruje ku nim (nam tu neostava,oni ho este vojensky vedia vyuzit)

to len niektori nevidia dalej,ako za nos
03.03.2021 - 01:14:24
14
keyboard_arrow_up