alebo to dáš na harabina juniora keď im povieš na hranici,že ich ebeš a čau.
01.07.2021 - 13:36:45
01
Ani to nebudes musiet.
***** z Hrochoti to nepodporia : https://m.topky.sk/cl/10/2142823/Kollarove-razne-NIE--Vladny-navrh-o-povinnom-ockovani-nepodporime--Na-ludi-nemozeme-tlacit
01.07.2021 - 13:40:16
00
JoKo napísal:
Ty si posledných pár rokov nebol v cudzine??? Tak ti to vysvetlím, nech zmúdrieš...

Ideš do Afriky, letíš z/do Viedne. Hranicu SVK/AUT prejdeš s ID kartou. Na letisku vo Viedni ukážeš pas. V Afrike ti pas na vstupe aj výstupe opečiatkujú. Vo Viedni povieš, že ideš rovno domov, bez zastavovania, aby si nemusel absolvovať karanténu v Rakúsku. Na hraniciach AUT/SVK ukážeš ID kartu, lebo Schengen... A jedeeeem, bez pokuty, bez karantény.

Už si to pochopil ako môžeš cestovať do čiernej cudziny a nedodržať karanténu u nás?


Mne to vysvetľovať nemusíš, ja, ty aj oni vedia, že aj minulý rok, to takto presne robili... mali dosť času niečo vymyslieť...

Každý ID aj Pas má magnetický prúžok... Stačí načítať do jednotky, prebehne to spoločnú databázu a pohraničiar hneď vie, kde bol dotyčný na záletoch... chýba vôľa, to je problém... Minulý rok do Chorvátska pekne skenovali pasy, či sme zaregistrovaný v tých formulároch a nebol žiadny problém...
01.07.2021 - 14:51:20
00
O chvíľu to bude zaujímavé. Takmer úplne sa zrušila zo dňa na deň niektorým ľudom možnosť dať sa antigénovo otestovať, bez zrušenia vyžadovania negatívneho výsledku testu inými ľudmi od tých čo sa nemajú kde dať otestovať.
01.07.2021 - 16:12:15
00
Do CRO už zas treba test alebo potvrdenie o očkovaní . Dezolati sa isto potešia. Som zvedavý na koho sa budú sťažovať teraz https://www.aktuality.sk/clanok/904551/koronavirus-chorvati-menia-pravidla-vstupu-treba-doklad-o-ockovani-ci-test/
01.07.2021 - 16:14:39
00
Dezoláti si tlačia testy doma na tlačiarni(bez srandy)...a čo je hlavné, testy nikto nikde nepýta a na hraniciach nie je ani nohy. Celá EU je v "zelenom" a pohyb nikto nekontroluje. Ale áno...máme v EU covid pasy, len ich nie je komu ukazovať :)
01.07.2021 - 16:49:33
00
Prečo sú potom momentálne niekoľkohodinové kolóny v Chorvátsku na hraniciach,ked to tam nikto nekontroluje je mi záhada 😉

Nezavidim dovolenkárom toto leto.
01.07.2021 - 17:36:04
01
Mne je záhadou že samotní Chorváti o niekoľkohodinových kolónach nič nevedia a nepíšu. Hustá doprava sem, hustá tam, práca ne ceste, zúženie do jedného pruhu, zdržanie na hraniciach do tridsať minút max do hodiny....hmmm asi by si im mal dať echo ;)

https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama?lang=en#traffic-flow-and-road-conditions

Ale možno máš lepší zdroj. Ak áno, budem rád ak sa s nami podelíš(toto myslím vážne, žiadna irónia :) )

btw: Chorváti sú na hraniciach 24/7 už dobrých pár rokov. Kolóny tam boli a budú počas sezóny vždy. Určite máš okolo seba ľudí, ktorí boli/budú na dovolenke v HR. Opýtaj sa, od koľkých pýtali covid pasy. Od nás z firmy už tam niektorí boli a nikto nič nepýtal. Tak ja neviem. Prvý augustový týždeň tam idem, som zvedavý...to bude topka čo sa týka hustoty dopravy.
01.07.2021 - 18:57:21
00
Podmienky pre cestujúcich zo Slovenska

Pri vstupe do Chorvátska je potrebné preukázať sa platným cestovným dokladom alebo občianskym preukazom (s platnosťou aj v čase návratu do SR).

Zmeny v podmienkach vstupu od 1. júla 2021

Tranzitujúci cez Chorvátsko nemajú povinnosť nastúpiť do samoizolácie/domácej karantény ak do 12 hodín od vstupu opustia krajinu.

Cestujúcim do Chorvátska z jedného z členských štátov EÚ/EHP bude umožnený bezproblémový vstup do Chorvátskej republiky, ak budú mať platný Digitálny COVID preukaz EÚ

Výnimočne budú mať bezproblémový vstup aj cestujúci prichádzajúci priamo z krajín a/alebo regiónov Európskej únie alebo krajín a/alebo regiónov schengenského priestoru a krajín pridružených k schengenskému priestoru, ktorí ešte nemajú digitálny certifikát EÚ COVID, ale vedia sa preukázať jednou z nasledovných možností v anglickom alebo chorvátskom jazyku:

negatívny PCR test, nie starší ako 72 hodín,
alebo rýchly antigénový test (RAT), nie starší ako 48 hodín (od odobratia vzorky)
potvrdenie nie staršie ako 210 dní od prijatia dvoch dávok vakcíny použitých v členských štátoch EÚ (Pfizer, Moderna, AstaZeneca, Gamaleya/Sputnik V, Sinopharm), alebo predloženie osvedčenia nie staršieho ako 210 dní od prijatia jednej dávky vakcíny (Janssen/Johnson & Johnson), a od podania tejto jednej dávky uplynulo minimálne 14 dní;
potvrdenie o prijatí prvej dávky Pfizer, Moderna alebo Gamaleya/Sputnik V, s ktorými je možné vstúpiť do Chorvátskej republiky v období od 22. do 42. dňa prijatia vakcíny, alebo od 22. do 84. dňa prijatia prvej dávky AstraZeneca;
potvrdenie o prekonaní COVID-19 a prijatia jednej dávky vakcíny do šiestich mesiacov od začiatku ochorenia za predpokladu, že očkovanie sa musí vykonať menej ako 210 dní pred príchodom na hraničný priechod;
predloženie pozitívneho PCR alebo rýchleho testu na antigén (RAT), ktorý potvrdzuje, že testovaná osoba sa zotavila z infekcie vírusom SARS-CoV-2, pričom test sa uskutočnil 210 dní vopred a nie je starší ako 11 dní odo dňa príchodu na hraničný priechod alebo predloženia lekárske potvrdenie o prekonaní (v anglickom alebo chorvátskom jazyku);
alebo PCR testovanie alebo rýchle testovanie antigénu - RAT na SARS-CoV-2 ihneď po príchode do Chorvátskej republiky (na vlastné náklady), s povinnosťou samoizolácie do príchodu negatívneho nálezu. V prípade nemožnosti testovania sa stanoví miera samoizolácie na obdobie desiatich (10) dní.

Ak antigénový test (RAT) nebude mať viditeľného výrobcu a/alebo obchodný názov, nebude test prijatý ako dôveryhodný pre vstup do Chorvátskej republiky.

Všetky vyššie zmienené potvrdenia musia byť v anglickej alebo chorvátskej jazykovej verzii.
01.07.2021 - 19:38:14
00
Cako85 napísal:
Mne je záhadou že samotní Chorváti o niekoľkohodinových kolónach nič nevedia a nepíšu. Hustá doprava sem, hustá tam, práca ne ceste, zúženie do jedného pruhu, zdržanie na hraniciach do tridsať minút max do hodiny....hmmm asi by si im mal dať echo ;)

https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama?lang=en#traffic-flow-and-road-conditions

Ale možno máš lepší zdroj. Ak áno, budem rád ak sa s nami podelíš(toto myslím vážne, žiadna irónia :) )

btw: Chorváti sú na hraniciach 24/7 už dobrých pár rokov. Kolóny tam boli a budú počas sezóny vždy. Určite máš okolo seba ľudí, ktorí boli/budú na dovolenke v HR. Opýtaj sa, od koľkých pýtali covid pasy. Od nás z firmy už tam niektorí boli a nikto nič nepýtal. Tak ja neviem. Prvý augustový týždeň tam idem, som zvedavý...to bude topka čo sa týka hustoty dopravy.

ok tak slusne

1. tvrdil si ze tam nikto nekontroluje, co je uplna hovadina
2. ked si tam zapnes hranice,mas tam aj 4h zdrzanie

dalej sa uz nevyjadrujem...
01.07.2021 - 19:41:49
00
Hranice mám zapnuté :)

Goričan - 1.h
Marcelj - do 30.minút
Bregana - 1.h
Rupa - do 30.minút

Kde konkrétne sú 4. hodiny pre osobnú dopravu? Na srbských hraniciach je zdržanie pre kamióny 4 hodiny.....na tej istej hranici, je pre osobnú dopravu "bez zdržania".
Vymýšľaš si sprostosti a chytáš sa slamky v podobe kamiónov? Cool, alebo teda jop, ako zvykneš písať ;)

btw: čítam, že Boris dnes svojským spôsobom zrušil celý zákon, ktorý obsahoval aj karanténu pri návrate zo zahraničia pre nezaočkovaných....dezoláti sa určite potešili.


Naposledy upravil Cako85 dňa 01.07.2021 - 20:15:58, celkovo upravené 1 krát.

01.07.2021 - 19:54:33
00
will napísal:
A cim mas viac chorych, tym mas vacsiu pravdepodobnost, ze sa vykluje nejaky debilny variant, ktory unikne ockovaniu. A mozes zacat odznova - len preto, ze si nechcel ludi rozdelovat.

len taky laicky pohlad (neviem ci aj mozny). je mozne ze sa nejaky novy vyriant moze vyvinut aj u zaockovanych, kedze aj tí mozu byt pozitivni?

viackrát sa hovorilo, ze ulohou virusu sa je rozmnozovat a ked mu to vplyvom ockovania nebude umoznene v dostatocnej miere, moze zapracovat evolucia a moze si najst cestu ako ten princip fungovania mrna vakcin (orientuje sa na spike protein) obist - teda aby sa mohol v tele rozmnozovat...

neviem len taka filozoficka otazka... alebo na to aby vznikla nova mutacia musi dojst k masivnemu "kopirovaniu" virusu, co sa pri mrna asi diat nebude?
01.07.2021 - 20:12:37
00
Hlavne virusu nepripisujme inteligenciu
01.07.2021 - 20:24:48
01
ved nie, len tak ma to napadlo...
a preco napr. aj ockovanie proti chripke nie je realizovane cez mrna vakciny - je to len otazka ekonomickej vyhodnosti (narocne skladovanie, vyskum, cena vs. smrtnost chripkovych virusov)?
01.07.2021 - 20:30:45
00
lapaloma napísal:
Hlavne virusu nepripisujme inteligenciu

Ak dokáže v týchto hicoch prežiť a ešte sa aj šíriť vo forme aerosólu (ja som rád že mám vôbec nejaké sliny, nieto aby som posielal ďalej) musí byť nadpriemerne inteligentný. Priam by som povedal, že to už zaváňa UI...
01.07.2021 - 20:46:51
00
keyboard_arrow_up