Odpisal som ti napriklad predtym na toho 'objavitela' mRNA. Predtym dellaxovi, aj porterovi viackrat. Nikto z vas nebol v stave overit si zdroje, citat DO HLBKY a s porozumenim a priznat chybu. Vy zdielate kazdy nezmysel na ktory natrafite. Bleskovo, bez overenia a bez rozmyslu. Mna fact check a nasledna odpoved stala pomerne vela casu, ktory mu uz nikto nevrati. Nediv sa, ze ludia tvoj nekvalitny radsej prispevok skryju. Sebareflexia notorickych pisatelov tych poskryvanych prispevkov = Level Hviezda rota v Superstar.
25.07.2021 - 12:05:55
014
ciniminies, Volodja ma velmi dobry "point" s tym zdielanim nezmyslov. Povedat blbost stoji sekundy, nasledne ju vyvratit (tj. poskytnut hodnoverne dokazy, ze to tak nie je; nie iba odpovedat "blbooooost") trva aspon niekolko minut. A skus si prelistovat diskusiu- ked niekto z vas (stvorica spominana Volodjom) dostal odpoved, ktora vase tvrdenia vyvracala, obsahujucu nejake data ako podklad, kto argumentoval dalej? Co to tak sledujem, ked niekto vyvrati vas "nazor" faktami, nepostnete ine fakty, preskocite argument a supnete dalsi nazor, alebo prinajlepsom argumentacny faul ala "whataboutism".
No a po niekolkom podobnom slede prispevkov to uz ludi, ktori boli predtym ochotni argumentovat a diskutovat nebavi, a vyjadria nesuhlas iba minuskom. Niet divu, ked vlastne diskusie niet...
25.07.2021 - 12:38:59
08
ciniminies napísal:
V tejto téme sa pekne odzrkadľuje aj nastavenie spoločnosti.... Keď niekto dá iný názor (nehovorím že správnejši, lepší, čokoľvek) tak jediná reakcia je nahlasovať, aby príspevky skryli, zmazali, cenzurovali, miesto toho, presvedčiť faktami, keď už je to predsa "dezolatsky" názor, tak by to malo byť veľmi jednoduché argumentami zničiť, nie?
Toto sú praktiky komunistov, utlacat, umlcovat, ponižovať, mazať....
Len tak do éteru, nemyslím si, že si z toho niekto niečo vezme, ale 🤷 nikdy nevieš.


tak sa na to pozrime. Tvrdis ze vakciny su experimentalne. Tie vakciny maju ale vsektky potrebne povolenia a presli tym istym processom schvalovania. To ze su schvalene na emergency use z nich nerobi nic experimentalne.

tu si k tomu mozes precitat:
https://www.reuters.com/article/factcheck-covid-vaccines-idUSL1N2M70MW

Ohladne zaockovanych ktory maju virus. Od zaciatku sa tvrdi ze vakciny hlavne maju chranit uzivatela pred tazkym priebehom. A ano aj zaockovany mozu rozsirovat virus aj ked podstatne menej. Tak ze ak budu vsetci ockovany nebudu plne nemocnice.

Tak ze ak by si sa namiesto toho ze tu pises o utlacani zamyslel na tym co pises mozno by si tu nemal same minuska. Chapem ze ti to je celkom sumak si totiz klasicky pripad obete systemu a hladas vinnikov kdekolvek okolo seba.
25.07.2021 - 12:41:43
07
Fajn, nie sú už teda experimentálne, stále sú však neschválené na riadne použitie... Prečo asi nevidíme všade reklamy od samotných výrobcov (nemôžu ich vysielať, lebo nie su schválené), stále ti nikto nedáva žiadnu záruku pri ich prijatí, zdravotné poisťovne pri vedľajších účinkoch sa tiež odkazuju na to, že na neschválené lieky poistenie neplati atď....

K tým vinníkom, je to úsmevné.... Každý si rád kopne do komunistického režimu atp, ale keď mu ukážeš že toto je ich klasická praktika, ešte to otočia na teba :)
25.07.2021 - 13:00:33
03
žeby na vakcíny, lieky na recept neboli všade reklamy preto lebo ich nemôžeš voľne kúpiť ? vidíš - dalšia protizákonnosť a porušovane práv - nemôže si hocikto kúpiť hocijaké lieky, riadne svinstvo co ? :D máš pravdu -normálne nech sa to zruší a ludia sa budú liečit sami podľa reklám výrobcov vakcín, ... :D


Naposledy upravil ivan dňa 25.07.2021 - 13:24:00, celkovo upravené 1 krát.

25.07.2021 - 13:13:05
08
ivan napísal:
žeby na vakcíny, lieky na recept neboli všade reklamy preto lebo ich nemôžeš voľne kúpiť ? vidíš - dalšia protizákonnosť a porušovane práv - nemôže si hocikto kúpiť hocijaké lieky, riadne svinstvo co ? :D

S tym ako momentalne sa snazia vlady presadit tieto vakciny, no neviem :D
Takze vlastne reklamy si sami ani robit nemusia, robia im ich zadarmo kampane ako "vakcina je sloboda" a podobne eyeroll srandy
Urcite je to ale mozne... :)
25.07.2021 - 13:23:49
00
samozrejme že je to možné - asi tak ako je možné že tu vypisuješ svoje bludy :D to vážne súhlasíš aby sa hlupáci liečili, vakcínovali sami podľa reklám v médiách, podľa internetu, ... ? a možno by to nebolo až také zlé vzhľadom na zmeny ich počtov :D
25.07.2021 - 13:26:09
00
celý problém je eu ako taká.všade iné podmienky na vstup.ja som čakal,že cez leto bude cestovanie podmienené očkovaním v celej eu.Ak by to tak bolo tak s covidom už nemáme žiaden problém.všetky prípady boli zas dovezené z vonku.
25.07.2021 - 15:42:46
00
Vcera som hovoril, ze UK uz klesa. Dnesny den to dalej potvrdzuje. Vyzera, ze narast denneho poctu sa nakazenych sa zastavil.
Pokial toto nie je ockovanim a premorenim, tak cim to moze byt ?
25.07.2021 - 16:07:11
00
Asi takto by to malo byť
Ak bude počet infikovaných rásť, nezaočkovaní v Nemecku budú mať obmedzený pohyb na verejnosti. „Očkovaní ľudia budú mať určite viac slobody,“ povedal šéf úradu spolkovej kancelárky Helge Braun. Napríklad návšteva reštaurácií, kín a štadiónov už pre nezaočkovaných nebude možná ani s testom.
Nemecko má podľa Brauna povinnosť chrániť zdravie svojich obyvateľov. „K tomu patrí aj zdravotníctvo, ktoré nemusí v zime pre nápor covidových pacientov opäť odkladať operácie onkologických pacientov či operácie kĺbov,“ dodal. (tasr)
25.07.2021 - 19:22:00
07
Mne sa pace ze scarinko sa uz asi poucil :y: a v poslednom case uz nezdiela podobne koniny ako tuto cerealny muz :tmi:
25.07.2021 - 19:24:34
01
Plne súhlasím z MUDr.Sabakom...Slovensko nie je pár stovák pomýlených zmanipulovaných ľudí pred parlamentom. Aj tí sa iba stali bábkami a obeťami pár bezcharakterných chrapúňov bez chrbtovej kosti a svedomia, ktorí su ochotní vymeniť ľudské životy a utrpenie za pár rokov na slobode a miesta pri koryte. Navyše im pori tom ochotne sekundovali ich antisystémoví "odborníci", ktorí za smrť tisícov ľudí zasa vymenili 5 minút vlastnej slávy. Ani neviem ktorí z nich sa mi hnusia viac," napísal Sabaka.
25.07.2021 - 20:31:55
311
Akékoľvek nahrádzanie očkovania PCR testami je zmysel. Nehovoriac o tom, že my ich budeme dezolátom aj platiť. Otestovaný dezolát keď príde na koncert, športové podujatie etc. tak sa nakazí. V tom mu test nezabráni. Tak ako sa síce s menšou pravdepodobnosťou, ale tiež nakazí ten zaočkovaný. Lenže jeden skončí v nemocnici, druhý nie. Nemci to pochopili. Tí naši kkti nie. Zase odhlasovali nezmysel. Psychopat ustúpil mafiánovi. A ten spokojne odletel na dovolenku. Sorry, zaviesť lieky mamičke do Thajska alebo USA.
25.07.2021 - 21:29:25
05
celkom výstižný článok čo za kriplov riešia celý covid.

https://www.postoj.sk/84275/dnes-sa-chyby-lahko-hadzu-na-matovica-ale-za-jeho-experimenty-moze-najmae-sas
25.07.2021 - 23:07:18
01
alebo takto

Dezinformácie o pandémii zasahujú milióny ľudí, ale pri ich vzniku stojí šokujúco malá skupinka ľudí. Podľa štúdie Centra pre boj s digitálnou nenávisťou (CCDH) len 12 ľudí vytvorilo 65 % všetkých dezinformácií o vakcínach, ktoré sa šíria na sociálnych médiách. A na čele tohto 12-členného rebríčka dezinformátorov je 67-ročný lekár – osteopat Joseph Mercola z Floridy.

Čo o ňom zistili New York Times:

V prvom rade, ak niekde čítate, že „floridský lekár už nemohol mlčať a povedal pravdu o vakcínach“, netreba si predstavovať lekára, ktorý sa práve vrátil zo služby na koronavírusovom oddelení a vylial si srdce na Facebooku. Mercola sa už od 90. rokov živí výlučne vymýšľaním „alternatívnej“ liečby, má tímy zamestnancov na Floride a na Filipínach a jeho obchodný model je jednoduchý: najskôr si vymyslí nezmyselné tvrdenie o zdraví a vzápätí zneisteným čitateľom predá svoje riešenie, zázračný liek, na svojom webe.
Tento model mu aktuálne funguje s tvrdeniami, že vakcíny nepomáhajú proti covidu, ale predtým ho s úspechom využíval v iných oblastiach: vymyslel si napríklad, že pružiny v matracoch sú zdrojom škodlivého žiarenia, a potom predával „vitamínové doplnky a jogurty“, ktoré ľudí pred žiarením mali ochrániť. Ešte predtým propagoval cez svoj web domáce soláriá a tvrdil, že opaľovanie v nich chráni pred vznikom rakoviny. (Americká vláda ho neskôr donútila odškodniť zákazníkov, ktorí si soláriá kúpili, a veľakrát bol pokutovaný aj za falošné tvrdenia o iných svojich produktoch.)
Tajomstvom úspechu Mercolu je, že dokáže balansovať na hrane toho, aký veľký nezmysel už siete ako Facebook alebo YouTube zmažú a čo ponechajú ako slobodu prejavu – tento spôsob u nás poznáme ako „netvrdím, že… len kladiem otázky“. Mercola tak nezmyselne spochybnil potrebu nosenia rúšok dokonca aj u zdravotníkov, nezmyselne spochybnil vakcíny, ale bez toho, aby priamo klamal, za čo by mohol byť penalizovaný.
Mercola o sebe tvrdí, že je „popredný autor vedeckých publikácií o vitamíne D a rizikách covidu a má právo informovať verejnosť a zdieľať svoj vedecký výskum“. Odmietol však uviesť, o aké publikácie ide, a redaktorom Timesov sa žiadne nepodarilo nájsť.
Jeho obľúbenou metódou, ako dodať výmyslom zdanie vedeckosti, je vyberať si malé štúdie, ktoré boli už dávno vyvrátené, a tváriť sa, akoby boli platné.
Dezinformačné texty o vakcínach, ktoré Mercolova firma publikuje v mnohých jazykoch, sa pri tvorbe A/B testujú tak ako ktorýkoľvek profesionálny produkt na webe – skúšajú sa teda rôzne verzie príbehu a tvrdenia, až kým sa nenájde taká, ktorá sa bude najlepšie šíriť.
Vynáša toto celé Mercolovi dobre? Ešte pred pandémiou v roku 2017 uviedol, že jeho majetok presahuje 100 miliónov dolárov. (The New York Times)

https://www.nytimes.com/2021/07/24/technology/joseph-mercola-coronavirus-misinformation-online.html?referringSource=articleShare
25.07.2021 - 23:19:02
67
keyboard_arrow_up