ale to je jasne od zaciatku, ze ockovani prenasaju, maju aj tazky priebeh, aj umieraju, ale PRECO maju ockovani uplnu slobodu na SK a mozu vlastne zabijat neockovanych po navrate na SK, bez testov a karanteny?
ad trasovanie a urcenie kde a kedy a od koho sa dotycny nakazil. to ako sa da?
26.08.2021 - 23:52:05
00
ber to takto: ciel je 100% zaockovanost, pri tomto stave sa pocita s nejakymi stratami, ktore sa zatial odhaduju ako 'prijatelne' a zvladnutelne. porovnatelne s inymi chorobami. pri tomto stave sa nebudu riesit lockdowny a podobne, max tak ruska v interieri. cielom uz davno nie je ochranit vsetkych, ale mat prijatelne straty.
takze preto sa ockovani pustaju do obehu
zmierte sa uz s tym ze casom tu budu behat kvanta nakazenych, kludne aj do prace. uz teraz ockovanci nemusia ani na test ani do karanteny, ak aj boli v kontakte s nakazenym a ak aj maju priznaky...
casom sa aj tak nakazia vsetci, cim viac bude zaockovanych, tym viac bude nakazenych, lebo sa to az tak nebude riesit kedze to system bude zvladat (dufam). uz to nie je o tom ze budem sa chranit a nenakazim sa, ale o tom, ze ked sa nakazim tak budem mat lahsi priebeh lebo som sa ockoval, alebo tazsi lebo nie
neockovancov nik nezabija, ockovanci nenakazuju len neockovanych ale aj ockovanych, neockovanci maju na vyber, ale oni sa nechcu chranit a chcu aby ich chranili ini
kedy sa lepsie zilo? v januari ked boli kadejake lockdowny, zakazy, obmedzenia? alebo teraz jun jul? cim budu viac ludia vymyslat, tym viac sa to bude blizit k januaru. ano ak by aj vsetci bolo ockovani, tak to tu mozno nebude az tak ako jun jul, ale bude to hodne blizko. pripadov aj hospitalizovanych bude niekolkonasobne viac ako teraz, ale bude to viacmenej stabilizovane
27.08.2021 - 01:00:26
02
same bla-bla-bla. lahky priebeh....
ako vies kto bude mat lahky a kto tazky priebeh a kto umrie aj z ockovanych?
protilatky po prekonani vs ockovani? ako sme na tom? kolko ockovanych zo zaciatku uz niesu chraneny protilatkami a ako ich chranit?
a co premorenie? ako sme v skutocnosti na tom? kolko je chranenych protilatkami ani o tom nevedia?
a co ti, ktori sa nemozu dat ockovat? ako ich chranit?
alebo teda nechranit? tak naco potom neockovani musia po navrate na SK ist do povinnej karanteny?
a co vedlajsie ucinky vakcin?
uz sa pise o 3 davke, a pri Jansene o 2.
ten volny pohyb ockovanych je mozno len tvojim a Ramon1 a dalsich ockovanych zelanim. v rakusku v tom skolstve asi moc volny pohyb nebude, ked musis ist 9 x na test v priebehu 3 tyzdnov.
btw co sa prijima teraz v AT sa kludne moze za par tyzdnov na SK.

najhorsie na celom tomto su tie meniace sa opatrenia, nielen na SK, ale celosvetovo. aj ked teda hrame v tomto prim.
preco sa tak rychlo, ako sa rychlo vyvinula vakcina nevyvinuli lieky?
zahltenost personalu, mame cca 15.000 lozok a najviac bolo obsadenych asi 4.000 a tato delta dostava do nemocnic len male percento neockovanych aj podla udajov z prveho polroka z GB.
co tak prestat zit len coronou ale aj inymi problemami?
27.08.2021 - 02:00:13
05
nevravim lahky, ale lahsi, ten co by zomrel to mozno uhra, ten co by skoncil so soplikom si to mozno teraz ani nevsimne atd. cisla o protilatkach premorenosti atd, naco ti to je? mne staci vediet ze po ockovani skonci menej ludi v nemocnici a v truhle, o hodne menej. vedlajsie ucinky ta trapia? cital si si niekedy tie papiere co pribaluju k normalnym liekom? co vsetko tam je ako vedlajsie ucinky? aj keby na vakcinaciu zomrelo 100 ludi na sk, aj tak sa to oplati a aj tak by som sa dal ockovat znova a znova kludne aj 8mou davkou ked bude treba. vy ste tu vysrati z toho ze co ak mi nahodou nieco bude po vakcine, ak ma bude boliet hlava pol dna, neprezijem asi... ale to ze zhebnut na kovid mate sancu radovo vyssiu nez ze sa nieco stane po vakcine, to si uz zratat neviete. chcete eleminovat riziko cohokolvek na nula, ale prave tym len zvysujete riziko ze sa nieco stane...
ti co sa nemozu ockovat sa budu chranit hlavne sami, ani dnes nikoho netrapia ludia napr so znizenou imunitou a podobne, proste taky clovek sa bude v chripkovom obdobi vyhybat hromadnych akcii. ci si napr videl zeby na hromadnej akcii vsetci nasadili ruska, aby bol dotycny safe?
netusim co sa prijima teraz v AT, ale silno pochybujem zeby sa tam tak v skolach testovali, ak by do skol pustili len ockovanych. jasne ze ked pomiesas obe skupiny ze bude problem, neviem kolko % maju ockovanost , ale pravdepodobne im ide o to aby im nevyletela krivka prudko hore po dovolenkach. lepsie spravit par kol testovacky a mat to viac pod kontrolou
27.08.2021 - 02:40:19
03
Hned kategorizujes a vies co som. Ci ockovany, neockovany, prekonany, nemôžem. Z čoho si to vydedukoval?
Ja len kladiem otazky.
A od teba zase všade samé možno.
Ja ale v okolí nepoznám nikoho s ťažkým priebehom, zato ale poznám s problémami po očkovaní, a nieje to tvoje zlahcovanie bolenie hlavičky.
27.08.2021 - 06:57:56
00
Českí kardiológovia: Srdcové komplikácie po očkovaní sa zveličujú
https://mediweb.hnonline.sk/spravy/7832709-ceski-kardiologovia-srdcove-komplikacie-po-ockovani-sa-zvelicuju
27.08.2021 - 07:20:11
00
Ftu sam pises co si, stred vesmiru, ty nepoznas tak to neexistuje. Skvely pristup. Ano ockovanie je zlo, daj si teda respirator a uhni. Uz ludi prestavate bavit a blizi sa chvila, ked vas vsetci zacnu posielat rovno do prdele.
27.08.2021 - 07:52:48
06
Cas uz im dosiel, teraz uz je to len na nich a ich imunite, ako sa s tym vyrovnaju.
27.08.2021 - 07:59:02
03
To kto je ten Ftu? Zbytočne s ním diskutovať. Ligne covid a hotovo.
27.08.2021 - 09:30:53
03
To tu škoda diskutovať, keď toti z vychodu su taki duty ze nevedia ani meno spravne napisat.
27.08.2021 - 10:33:43
00
ftu2 napísal:
PRECO maju ockovani uplnu slobodu na SK a mozu vlastne zabijat neockovanych po navrate na SK, bez testov a karanteny?

Marketing, aby sa ludia dali zaockovat. Bohuzial ludia sedliackym rozumom nevedia pochopit, ze kovid je najvacsi globalny pruser od WWII a ockovanie je v danej chvili najlepsia moznost ako ho aspon ciastocne eliminovat.
Ak by aj boli obmedzenia rovnake, tak stale ta ista skupina ludi by zase vykrikovala, ze co obmedzujeme ich osobne slobody...
Ten volny pohyb sa moze zmenit, ked pojde zase do tuheho. A ak sa stane to, co sa predpoklada - ze nemocnice pretazia neockovani, tak ich ockovani pojdu zabijat osobne :)
27.08.2021 - 10:46:49
04
ftu2 napísal:
Ja len kladiem otazky.
Že by to bol problém? Je super, že kladieš otázky, ale možno treba aktívne hľadať odpovede.
ftu2 napísal:
same bla-bla-bla
Toto nie je rozhodne prístup, ktorým si získaš ľudí, aby ti odpovedali. A je jedno kto začal.
ftu2 napísal:
ako vies kto bude mat lahky a kto tazky priebeh a kto umrie aj z ockovanych?
To nevie nikto, že kto. Ale štatistiky začínajú ukazovať, že zaočkovaný človek má ľahší priebeh. To samozrejme neznamená, že zaočkovaný človek nemôže mať problémy, alebo nemôže zomrieť. Ale má lepšie šance.
ftu2 napísal:
a co ti, ktori sa nemozu dat ockovat? ako ich chranit?
To je môj prípad. Búšil som do lekárov od februára, aby mi povolili očkovať sa, lebo som videl ako sa ľudia správajú. Na august som dostal go signál.
V tomto vlákne som už raz písal ako je to so 100%-nou zaočkovanosťou a ako to je s ochranou ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať. To nie je nič nové a existuje uspokojivé riešenie. Už roky rokúce.
ftu2 napísal:
ked musis ist 9 x na test v priebehu 3 tyzdnov
A po troch týždňoch prehodnotia stav a rozhodnú sa, čo ďalej. Všetci tápu. Máme skúsenosti, na základe ktorých sa snažíme hľadať riešenie. A riešenie sa ukazuje. Očkovanie. Rozhodne riešením nie je, aby stará hluchá žena, onkologický pacient, vystupujúca na Mierku z autobusu a nedajúc druhú nohu ešte ani na zem, dostala bitku len preto, že má rúško. (To bol prvý protest pred prezidentským palácom. Zdá sa, že tam bola väčšina ľudí, ktorí s tým nesúhlasia a prestali tam chodiť.) (Nijako ťa nespájam s takými udalosťami.)
ftu2 napísal:
preco sa tak rychlo, ako sa rychlo vyvinula vakcina nevyvinuli lieky?
Ja netuším. Možno ide o účinnosť. Každý máme iné trávenie a keď to ide do ruky, tak sa to dostane do tela u každého zhruba rovnako. Takže možno preto sa všetci vrhli na vývoj vakcíny a nie lieku. Treba ale tiež povedať, že s výskumom/vývojom sa nezačalo až vtedy, keď sa COVID-19 objavil. Existuje spústa tímov na svete, čo sa zaoberajú Corona vírusmi.
Tu sa zrejme dostávaš do iracionálnej roviny. Keby prišiel najprv liek a nie vakcína ... nekládol by si tú istú otázku len ju položíš naopak? Možno toto je prvá otázka, ktorá si potrebuješ zodpovedať.
ftu2 napísal:
zahltenost personalu, mame cca 15.000 lozok a najviac bolo obsadenych asi 4.000
Tu už sa dostávaš úplne do iracionálnej roviny. Chceš tvrdiť, že ak teraz padne 15.000 cyklistov a všetci budú potrebovať hospitalizáciu, že všetkých hospitalizujú? Alebo, ak teraz dostane 15.000 ľudí panický záchvat a budú potrebovať hospitalizáciu, že všetci sa dostanú na hospitalizáciu? Takto to nefunguje. Oddelenia sú špecializované. Počet personálu a lôžok je postavený na obvyklom množstve pacientov a ešte k tomu sú poddimenzované.
Ale. Najťažšie prípady potrebovali ARO. Koľko máme lôžok na ARO? Ja neviem. Niekoľko 100?
A to bol ten vážny problém. Anesteziológovia sa starali o Covid pacientov a ľudia, ktorí musia chodiť na pravideľné operácie (napr. výmena stentu) sa do nemocnice nedostali.
ftu2 napísal:
Ja ale v okolí nepoznám nikoho s ťažkým priebehom, zato ale poznám s problémami po očkovaní, a nieje to tvoje zlahcovanie bolenie hlavičky.
No vidíš. ja nepoznám nikoho, kto mal ťažký priebeh po očkovaní, ale poznám rodinu, kde zomrel otec, matka a ich dcéra. V týždňových odstupoch. Moja nezaočkovaná internistka zomrela po dvoch ťažkých týždňoch v nemocnici.
A teraz čo? Budeme sa hádať a nadávať si? Nie je najlepšie to nechať na odborníkov, aby rozhodli, čo sa bude diať?
ftu2 napísal:
To tu škoda diskutovať, keď toti z vychodu su taki duty ze nevedia ani meno spravne napisat.
A zase. Takýmto spôsobom nenájdeš nikoho, kto bude ochotný diskutovať. A opakujem, to je jedno kto začal.
27.08.2021 - 12:04:04
1318
domino hlbočím :bow: sa, toľko času si mu venoval, v Tvojom veku :) si pedagóg?
To tu škoda diskutovať, keď toti z vychodu su taki duty ze nevedia ani meno spravne napisat.
my z východu sme dutí, dutý si ty. ;)
27.08.2021 - 12:19:04
26
Pedadod nepedagog, nemal by hrat tolko Call of Duty
27.08.2021 - 12:24:28
00
ja len zasnem (aj ked sa vobec nedivim, vid napr kolko ludi ma problemy s uvermi atd) ako si niekto nevie spocitat 2 a 2... boji sa ockovania lebo 1:100 000 tam je daky problem, tak nechce riskovat a nejde sa zaockovat aby bol v bezpeci. ale uz vobec nechape, ze tym ze sa nejde ockovat riskuje 1:1000 ze bude mat problem z covidu.
nejak si stale myslia ze 1: 1000 je lepsie ako 1: 100 000... lebo asi uvazuju stylom, vakcinu si pichnem tak je to nebezpecnejsie ako covid ktory si do tela nepichnem

prirovnal by som to napr k horiacemu domu, si na 2hom poschodi, dom v plamenoch, ale namiesto toho aby si vyskocil a riskoval tak max zlomenu nohu z 2heho poschodia, tak ostanes v baraku a dufas ze sa nic nestane, ze to stihnu zahasit
27.08.2021 - 13:45:31
04
keyboard_arrow_up