bedo napísal:
Čomu by to pomohlo? Väčšina mne známych liekov je čistá chémia a tipujem, že aj ich vedľajšie účinky by boli horšie, ako u vakcín (vzhľadom na to, že sa podávajú až v akútnom štádiu, keď má už takpovediac "navrch" patogén), Vakcína je v princípe liek s najmenšími možnými vedľajšími účinkami.

Osobne napr. dlhodobo ignorujem antibiotiká...


Nič, čo ťa obklopuje, nie je "nechémia" (v skratke, chémia popisuje interakcie atómov sprostredkované ich elektrónovými obalmi - teda "končí" vtedy, keď systém neobsahuje atómové jadrá s aspoň nejakými viazanými elektrónmi, napr. vo vysokoteplotnej plazme, hviezdach, (niektorých) urýchľovačoch). Ešte aj ty si jedna pomerne zle optimalizovaná chemická továreň. BTW ako si predstavuješ "nechémiu"? Ako "fyzikáliu"? :D (Platí, že chémia je maskovaná fyzika a biológia je maskovaná chémia - teda je to ten ďalší level, kedy sa prestáva dať systém popisovať pomocou tej "nižšej úrovne", lebo presiahne určitú úroveň komplexity.)
Tá jednoduchá logika tvojho tipovania neplatí, existuje celkom dosť liečiv s adversákmi reportovanými len na základe "potom, teda preto" bez reálnej súvislosti. Napr. asi neexistuje injekčne podávaný preparát, pri ktorom by nebola "bolestivosť v mieste vpichu" (robím do teba dieru, right?) alebo "strata vedomia" (istá moja bývalá kolegyňa odpadávala aj pri odbere pár ml krvi na KO kvôli práci so žiaričmi, lebo to psychicky nedávala - btw kovaná antivaxerka, čo v jej prípade vysoko koreluje s tým, že sa holt bojí ihly). Výrobca do lajstra napíše každú reportovanú blbosť BEZ dokázanej súvislosti, aby bol krytý, bežní sérioví občánci to naopak berú, že tie majú garantované.
Ignorovanie ATB? Však počkaj :D nielenže s ATB je to kratšie, s minimalizovaným rizikom, že to napadne aj viac, ako je už napadnuté, ale, samozrejme, ATB minimalizujú aj následky choroby (rôzne zrasty a pod.).
Tá relatívna nevinnosť očkovania v porovnaní s ATB liečbou veľmi závisí od toho, o ktorej chorobe sa bavíme. Taký mor, tam bolo očkovanie obraz hrôzy a utrpenia :D (long story short, po x rokoch sa ukázalo, že jeho účinnosť bola niekde okolo 30 % a očkovaní nedostali mor hlavne preto, že nedostali blchy a safety profile tiež nebol z tých, ktoré by sme radi videli) a napriek tomu sa dnes na mor prakticky neumiera. A to nie že by nebol (napr. v USA), ale ATB to riešia (pokiaľ nemáš smolu a neschytáš pľúcnu formu, tam to nemusia stihnúť).
29.08.2021 - 14:27:31
02
Jeden z lídrov kampane proti rúškam v Texase zomrel na covid-19. Caleb Wallace mal len 30 rokov, na jednotke intenzívnej starostlivosti bol tri týždne. (nyt)

https://www.nydailynews.com/news/national/ny-freedom-defender-caleb-wallace-dies-covid-20210829-4m7co2w6p5dkje3gh77zx6252a-story.html

Z článku vyberám : … “ “He didn’t want to see a doctor, because he didn’t want to be part of the statistics with COVID tests,” she said.“ myslím si osobne , že to bol velky kandidát na “ kovidovu cenu roka “ . Tri deti a tehuľka doma , snáď sa mu dezolé a antivaxkámosi zložia na pohreb , výdavky za liečbu a prilepšenie sirotám . Žienka želám šťastnejšiu ruku pri výbere nového partnera .

LABOR DAY SALE | 6-MONTH TRIAL
ADVERTISEMENT
U.S.
NEWS
Texas anti-mask ‘Freedom Defender’ Caleb Wallace dies at 30

By JOE ERWIN
NEW YORK DAILY NEWS
AUG 28, 2021 AT 9:31 PM



A Texas man who led a group of “Freedom Defenders” against mask restrictions died of COVID-19 on Saturday at age 30.
Caleb Wallace left behind three children and a pregnant wife.

ADVERTISEMENT
His wife, Jessica, announced her husband’s death on a GoFundMe page that had detailed his fight with COVID-19 the past few weeks.
“Caleb has peacefully passed on. He will forever live in our hearts and minds,” she wrote.
Wallace had been unconscious since Aug. 8, the San Angelo Standard-Times reported.
Caleb Wallace fought against COVID-19 restrictions.
Caleb Wallace fought against COVID-19 restrictions. (GoFundMe)
He lived in San Angelo, about 200 miles northwest of Austin and 90 miles south of Abilene.
Wallace helped organize “The Freedom Rally” on July 4, 2020 — a gathering described in a flyer as a peaceful protest by people “sick of the government being in control of our lives,” the Standard-Times reported.

He also founded “The San Angelo Freedom Defenders,” a group “to educate and empower citizens to make informed choices concerning local, statewide, and national policy and to encourage them to actively participate in their duty to secure God-given and constitutionally protected rights,” the group’s Facebook page stated.
Jessica Wallace said her husband got sick in late July, but “was so hard-headed.”
“He didn’t want to see a doctor, because he didn’t want to be part of the statistics with COVID tests,” she said.
29.08.2021 - 18:45:00
03
Na prekvapenie sa podporovatelia „bojovníka za slobodu“ celkom hecli > https://www.gofundme.com/f/wallace-household-bills. Som si skoro istý, že to bol „mladý zdravý chlap so silnou imunitou“ - ale mám úplnú istotu, že označiť jeho správanie a konanie vzhľadom na okolnosti za „veľmi tvrdohlavé“ je len mimoriadne prikrášľovanie skutočnosti ...
29.08.2021 - 19:39:33
00
tulenik napísal:
Tá relatívna nevinnosť očkovania v porovnaní s ATB liečbou veľmi závisí od toho, o ktorej chorobe sa bavíme. Taký mor, tam bolo očkovanie obraz hrôzy a utrpenia :D (long story short, po x rokoch sa ukázalo, že jeho účinnosť bola niekde okolo 30 % a očkovaní nedostali mor hlavne preto, že nedostali blchy a safety profile tiež nebol z tých, ktoré by sme radi videli) a napriek tomu sa dnes na mor prakticky neumiera. A to nie že by nebol (napr. v USA), ale ATB to riešia (pokiaľ nemáš smolu a neschytáš pľúcnu formu, tam to nemusia stihnúť).


1. chémia - moja predstava je taká, že lieky sa vyvíjajú štýlom, že sa hľadá "molekula", ktorá má vplyv na nejakú biologickú funkciu. Tá potom tvorí základ lieku. Preto "chémia". Otázka je, do akej hĺbky sú preskúmané (a pochopené) jej interakcie s organizmom.

2. antibiotiká - písal som, že ich ignorujem, nie že ich zatracujem. Určite majú svoj význam, ale mám pocit, že sa často používajú zbytočne ("na soplíky"). A to má tiež nejaké dôsledky - okrem vedľajších účinkov (ktoré nie sú triviálne, ale na rozdiel od COVID vakcín ich takmer nikto nerieši) sa často píše, že antibiotiká postupne strácajú účinnosť, lebo sa na ne mikroorganizmy adaptujú. Takže ja si ich "nechávam" na čas, keď budú naozaj potrebné... :-)

3. mor - ako je to s tou vakcínou? To sa vtedy nerobili nejaké štúdie na vyhodnotenie účinnosti?
30.08.2021 - 08:10:35
00
Počet obetí koronavírusu prekročil hranicu 4,5 milióna, vyplýva to zo štatistiky Univerzity Johnsa Hopkinsa. Najviac obetí majú USA (637-tisíc), Brazília (579-tisíc) a India (437-tisíc). (čtk, jhu.edu)

Osobne by som počty obetí Covid19 v štátoch ako India , Čína , Brazília , krajiny blízkeho východu a cela Afrika snáď s výnimkou JAR vynásobil “ nejakým koeficientom “ aby sme sa aspoň priblížili k objektívnejšim dátam . Počty úmrtí vrátane Ruska sú zámerne “skresľované- upravovane “ buď z nariadenia “ vyšších miest “ / RU , Čína … / alebo nie sú schopne dane úrady dáta správne vyhodnotiť alebo dopátrať sa príčin úmrtia . Kľudne môžu byť aj násobne vyššie / RU , Čína , Afrika , blízky , stredný východ /
30.08.2021 - 10:44:50
00
ftu2 napísal:
zahltenost personalu, mame cca 15.000 lozok a najviac bolo obsadenych asi 4.000

ftu2 napísal:
7. to cislo lozok su covid lozka
Ja som dal odhad, koľko ARO lôžok môžme mať a vyšlo mi niekoľko sto.
V tomto dokumente je uvedené, koľko sme mali lôžok nas JIS-kách všetkoho druhu v roku 2017. Je to 1005 pre celé Slovensko.
V tomto článku je spomenuté, že Celoslovensky sa maximálna reprofilizačná kapacita zmenila z októbrových 1 034 na januárových 5 679. Keď k tomu pridáme 1005, dostaneme 6684.
V tomto článku tvrdí minister, že v novembri minulého roka sme mali zhruba 1800 chorých a to bola necelá polovica reprofilizovaných lôžok. Dajme k tom 1005, dostaneme menej ako 5000.
V tomto článku píšu, že na konci januára sme mali množstvo reprofilizovaných lôžok 5754. K tomu 1005 máme 6759.
Z článkov je zrejmé, že "pripravené" lôžka neboli obsadené na 100%, ale počet "normálnych" ARO lôžok bol niekoľko násobne prekročený. Ale nikde som nenašiel, že sme mali 15000 COVID lôžok.

Takže ťa poprosím, aby si sem dal link na článok, dokument, čokoľvek, kde je napísané, že bolo v nemocniciach 15000 COVID lôžok a obsadených bolo 4000. Rád sa poučím.
30.08.2021 - 12:51:48
02
Lozok = posteli vedia spravit/pridat kolko chcu. Dotiahnut k nim kyslik je uz tazsie. Vybavit ich pristrojmi je este tazsie. A najst ku kazdej posteli lekara/anesteziologa a x sestier je nemozne.
Tolko k tej saskarni s reprofilizovanymi lozkami a faktu, ze pri nich nemal kto stat.
30.08.2021 - 13:26:47
03
pocet lozok je jedna vec, tych si mozes narobit vela, druha vec je ze ci bude aj personal k nim. ak bola tretina v karenene/chora s covidm atd tak zvysok ti proste neutiahne tisice lozok. ano mozes si tam polezat ale asi sa ti ujde starostlivost asi ako keby si lezal doma ak nebude personal...
30.08.2021 - 13:29:22
00
Môj tip je tzv. „zbruchačíslo“ - nikto kto tuší, že celkový fond lôžok vrátane špecializovaných nemocníc, ošetrovní a iných zariadení je cca. 32 000 nemôže s plnou vážnosťou zavaliť, že na liečbu COVID-19 sa ich vyhradilo 15 000 ...
30.08.2021 - 13:34:40
00
aha, čo na mňa vyskočilo na FB :)

scontent.fbts2-1.fna.fbcdn.net
30.08.2021 - 14:55:39
00
Neviem čo sleduješ na Facebooku 😁ale.mne vyskočilo toto

Prílohy:

FB_IMG_1630329028469.jpg
FB_IMG_1630329028469.jpg 132.4 KiB thumb_up0thumb_down

30.08.2021 - 15:12:39
09
Tak som si ho narýchlo pogooglil…pánka údajne odvšadiaľ vyhodili kvôli chľastu. Aj podľa gramatiky vyzerá byť riadne povysávaný.
30.08.2021 - 15:16:32
03
Takze dovolim si pridať holé fakty ohľadom vyťaženosti, nakoľko som “odborník od ventilácie “👨‍⚕️ … na OAIM UNLP KE mame štandardne obsadené do 10 lôžok s “ ventilátormi “ . Na vrchole druhej vlny sme ventilovali do 20 pacientov na oddelení OAIM a do 10 ventilovaných na reprofilozovanych oddeleniach z chirurgickéj JISke a na traumatologickej JISke . Nejakých na ventilátore mali na VUSCH Anesteziologickej klinike . Nová nemocnica bola “ čistá “ . Celkovo boli síce k dispozícii do 1000 ventilácii , personalne sme boli na celom Slovensku schopní odventilovat do 500 pacientov !!! Debilkovia , dezolati a mentalne suprimovani jedinci si nevedia predstaviť aké nadludske psychické aj fyzické úsilie nás to všetkých stalo !!! Sa Vám vážení vrátane Domina čudujem , že na toho mentála stále máte silu a vôľu reagovať …
30.08.2021 - 15:55:36
29
lapaloma napísal:
aha, čo na mňa vyskočilo na FB :)

To iste, tie poplatky, su na smiech. Ze 20 nasobne vyššie!
mam apku VšZP
11.10.2020 ma hospitalizovali

Prílohy:

Screenshot_20210830-153217.png
Screenshot_20210830-153217.png 339.38 KiB thumb_up0thumb_down

Screenshot_20210830-153248.png
Screenshot_20210830-153248.png 287.95 KiB thumb_up0thumb_down

Screenshot_20210830-153319.png
Screenshot_20210830-153319.png 256.47 KiB thumb_up0thumb_down

Screenshot_20210830-153403.png
Screenshot_20210830-153403.png 255.88 KiB thumb_up0thumb_down

30.08.2021 - 16:38:08
00
Mal si dať len ten druhý screenshot... Ten tretí sú ceny pre laboratóriá nie pre diagnostikujúceho lekára. Dezoláti to nepochopia, sčítajú a vyjdú im hausnumerá
30.08.2021 - 18:49:36
00
keyboard_arrow_up