Ja respektujem nazor zeny aj ked jej to podchvilou pripominam, ostatny dospelý z blizkej rodiny sme očkovaný

Syna som sa pytal uz predtym a nechcel, mozno teraz zmeni nazor ... ale popravde pre dnesne(mje) deti nie je trest ostat doma, "trest" je ist von.

Dnes rano, stretnem synovu obvodnu lekarku tak sa jej s fleku pytam, "Očkujete deti proti kovidu?" Tak mi vravi pohotovo späť, "Nie a ani nebudem" .

Ano takto sa z normalnych ludi pomaly stavaju dezoly ... kusok po kusku


cokupit napísal:
minimus80 takze ste sa (tvoja pani) nejako rozhodli a teraz ked treba za svoje rozhodnutia niest aj zodpovednost a nasledky, tak zacnes nadavat na stat, opatrenia a zaklincujes to tym, ze ta to vlastne len utvrdzuje vo vasom problematickom rozhodnuti a stanes sa dezole?
Fakt ti to pripada rozumne? Ved sam dobre vies, ze places na zlom hrobe a kluce od miesacky ma v tomto tvoja pani (a tipujem ze jej kamaratky/rodina).
Len tak na okraj, syna ste sa na jeho nazor pytali? Skusili ste mu predostriet vsetky pozitiva a rizika a zistit, ako by sa rozhodol on?
19.10.2021 - 09:07:19
01
Z rozhovoru:
Virologička Betáková o covide: Nezabíja nás len vírus, ale aj arogancia, pýcha a hlúposť

Stretli ste sa aj s lekármi, ktorí sú proti očkovaniu?

Áno, v kúpeľoch, kde som bola, bol jeden lekár proti očkovaniu. Klienti museli byť zaočkovaní alebo sa im robili testy. Ale lekár ani jeho sestra zaočkovaní neboli. Opýtala som sa ho, prečo nie je zaočkovaný. Odpovedal, že vakcína ho geneticky zmodifikuje. To bol prvý ohromný argument. Tak som sa ho opýtala, čo vie o imunite, vakcínach či biológii bunky, keď je taký múdry, že ho vakcína geneticky zmodifikuje.

Čo povedal?

Nevedel absolútne nič. Ani základné veci. Ale mal vyhranený názor. Jeho ďalší názor bol, že 80 percent ľudí prekoná covid v pohode a keďže je mladý a zdravý, nemusí sa dať zaočkovať. Síce mal skoro 50, ale hovoril, že nie je ohrozenou skupinou. Ďalší pracovníci kúpeľov mi hovorili, že negatívne vplýva na celé okolie. Pán lekár fičal na Soni Pekovej a doktorovi Lakotovi (onkológ Ján Lakota pracuje na Virologickom ústave SAV, od jeho názorov na vakcíny proti covidu sa dištancovalo vedenie Biomedicínskeho centra SAV, ktoré ich označilo za dezinformácie – pozn. red.).

Ako sa môže bežný laik vyznať v tej spleti informácií o covide?

Od začiatku hovorím, že nás nezabíja len samotný vírus, ale aj arogancia, hlúposť a pýcha. Som virológ. Keď mi médiá kládli otázky z epidemiológie, odkázala som ich na odborníkov z epidemiológie. Keď ma kontaktujú ľudia so zdravotnými problémami, poviem im, aby sa obrátili na svojho lekára. Nebudem sa miešať do niečoho, čomu nerozumiem.

Mám vysokú školu, ale to neznamená, že sa môžem odborne vyjadrovať k architektúre. Problém vzniká, ak sa onkológ mieša do vírusov a pritom o nich vôbec nič nevie. Nerešpektujeme kolegov, ale každý si myslí, aký veľký je odborník.
19.10.2021 - 09:15:01
011
na celom svete za takmer 2 roky podlahlo covidu necelych 5 milionov ludi.
ale umrtia zapricinene fajcenim su len tento rok skoro 4 miliony, takze za celu dobu covidu asi takmer 2 nasobok.
ale proti fajceniu sa tak nebojuje, ale sa este podporuje.

pekne to zhrnul Djokovič.:
Zverenec Mariána Vajdu a Gorana Ivaniševiča priznal, že ho už unavuje ako neustále celý svet rieši ochorenie COVID-19 a odmieta odpovedať na otázku, či je zaočkovaný. Podľa neho je to súkromná vec každého človeka a podľa srbského zákona nemusí odpovedať na tento typ otázok.

"Svoj stav neprezradím. Príliš veľa ľudí si dnes dovoľuje atakovať slobodu človeka a odsúdiť ho. A to bez ohľadu na to, čo odpoviete. Áno, nie, neviem, premýšľam, je to jedno. Vždy sa to bude zneužívať. Médiá šíria medzi ľuďmi strach a paniku a najmä zlobu. A ja sa nechcem zúčastňovať na tejto búrke. Mám pocit, že všetci sú potom k sebe nepriateľskí a už dávno to prerástlo hranice ľudskosti. Aj tieto moje slová môže redaktor použiť tak, že z toho urobí škandál, prečo takto rozmýšľam," vysvetlil Djokovič svoj postoj.

https://sport.aktuality.sk/c/t2129n0/djokovic-neprezradi-ci-je-zaockovany-media-siria-medzi-ludmi-strach-a-paniku-a-najma-zlobu/?utm_source=azet.sk&utm_medium=magaziny-top&utm_content=clanok3&utm_campaign=HP-azet-new
19.10.2021 - 11:01:17
15
ftu2 napísal:
na celom svete za takmer 2 roky podlahlo covidu necelych 5 milionov ludi.
ale umrtia zapricinene fajcenim su len tento rok skoro 4 miliony, takze za celu dobu covidu asi takmer 2 nasobok.
ale proti fajceniu sa tak nebojuje, ale sa este podporuje.
prosim ta, si schopny pochopit ze ti umierajuci fajciari aj keby chceli tak sa nebudu vediet dohodnut na casovo koordinovanom umierani pri ktorom by vytazili kapacitu zdravotnickeho systemu ? Kovidaci sa dohadovat nemusia, sposob sirenia virusovej infekcie to urobi za nich ....
19.10.2021 - 11:11:35
05
a este k tomu Triestu:
v clanku co dal Ramon1 sa pise, ze zablokovali jeden z vchodov.
co ostatnym branilo pouzivat ine vchody a museli protest ukoncit tvrdym zasahom s vodnym delom proti protestujucim?

ivast ked je v celosvetovom zdravotnictve za rok 2,5 milionov umrti na covid, tak je zdravotnictvo pretazene, ale ked je 4,5 milionov umrti na fajcenie tak to nieje pretazene.
inak tento rok celosvetovo zatial 47 milionov umrti.
19.10.2021 - 11:13:30
00
ftu2 nejde, no nevadi ;-]
19.10.2021 - 11:24:55
00
capulo, mozno to pochopis ked sa stretnes s niecim podobnym osobne.
kym nie je zavedeny nejaky tvrdy lockdown tak ked zavres v jednom okrese, partia sa presunie do vedlajsej dediny. nepojdu pesi, ale autom. po ceste spet, samozrejme sofer pod vplyvom ti zabije rodinu. co by si radsej privital, aby mali moznost si vipit vo svojom meste a isli pesi, alebo toto?
ano, vsetky opatrenia sa odrbavaju a aj stale a vsade budu. s tym nic nespravis.
ked zavres niektore prevadzky, nestazis ani tak zivot tomu majitelovi, ako zamestnancom. majitel prevadzku preda ci uz na podnikanie alebo byvanie, ale co s prepustenymi zamestnancami ktori maju nabrate pozicky? a nemozu si nic odpisat z dani a dat do nakladov ako poniektori?
19.10.2021 - 11:32:56
00
ftu2 napísal:
...partia sa presunie do vedlajsej dediny. nepojdu pesi, ale autom. po ceste spet, samozrejme sofer pod vplyvom ti zabije rodinu. co by si radsej privital, aby mali moznost si vipit vo svojom meste a isli pesi, alebo toto?

To vazne? Toto ma byt argument? Normalne nechapem :facepalm:
19.10.2021 - 11:51:30
09
To mi pripadá podobný argument, ako keď niekto povie žene, že sa nemala pri znásilnení brániť, lebo teraz, hlupaňa, má ešte nejaké zranenia navyše...
19.10.2021 - 12:13:38
01
Ftjúkettu…

thumb_up0thumb_down
19.10.2021 - 12:15:26
01
thumb_up0thumb_down
19.10.2021 - 12:55:08
00
minimus80 napísal:
Ja respektujem nazor zeny aj ked jej to podchvilou pripominam, ostatny dospelý z blizkej rodiny sme očkovaný

Syna som sa pytal uz predtym a nechcel, mozno teraz zmeni nazor ... ale popravde pre dnesne(mje) deti nie je trest ostat doma, "trest" je ist von.

Dnes rano, stretnem synovu obvodnu lekarku tak sa jej s fleku pytam, "Očkujete deti proti kovidu?" Tak mi vravi pohotovo späť, "Nie a ani nebudem" .

Ano takto sa z normalnych ludi pomaly stavaju dezoly ... kusok po kusku


To je blba situacia. Ze respektujes zenin nazor je ok, preco ale aj ona nerespektuje tvoj? Ostatne ockovania ste deckam dali? Prezili? Pripominat nepomoze, treba zistit coho sa boji, to jej na zaklade prikladov z okolia vyhovorit (predpokladam ze ste nemali ziadne trvale nasledky z covid ockovania a vidi na vas ze ste ho prezili), donemoty toho kto ma strach ubezpecovat ako si tam pre nich, ako ich budes drzat za ruku, so vsetkym pomozes, ako su tam lekari s injekciami keby ockovanec dostal alergicke reakcie atd atd. Hlavne ubezpecovat ako ked sa decko boji injekcie alebo bubakov v pivnici a je jedno ci to decko ma 5r alebo 55r, je to v principe to iste.
19.10.2021 - 16:29:27
00
Jedna z najvacsich nemocnic v SR Nemocnica F.D.Roosewelta v B.B. omedzuje kvoli covidu operacie
https://www.facebook.com/fnspfdr/photos/a.311408888956430/4278617492235530/
19.10.2021 - 18:18:59
00
Proti zahlteniu nemocníc korona hospitalizovanými je dobré trocha viac jazdit na bicykli. Od začiatku pandémie mi vyšli takéto údaje:

Prílohy:

Korona sumár.PNG
Korona sumár.PNG 66.03 KiB thumb_up0thumb_down

19.10.2021 - 19:37:18
02
Ale Ivan , ovladaj sa … 😂
19.10.2021 - 19:38:40
01
keyboard_arrow_up