foobar napísal:
Zabudol si na zaciatok sprav s rolujucim textom "Televizia XYZ dna XYZ odvysielala reportaz kde nepravdivo uviedla ze blablabla ..... tymto sa ospravdelnuje blablabla..." ?

Ano, televizie nemozu odvysielat hocijake nezmysly a je tu Rada pre vysielanie a retransmisiu ktora kontroluje obsah a je opravnena udelovat sankcie za porusenie zakona.

Na FB moze kazdy napisat hocijaku kktinu a nenesie ziadnu zodpovednost za pravdivost informacii co siri.

Pre mna zamna nech sa socialne siete kludne riadia podobnymi zakonmi ako TV a siritelia bludov nech si zaplatia.


tie ospravedlnenia su len v pripadoch ze tam niekoho nepravdivo z dacoho obvinia a ten sa ozve. ale ak budes ukazovat kraviny co nejak s nikym nesuvisia tak tazko. resp predstav si telku kde budu reportaze len s neockovancami a cely den tam budu neockovanci vraviet ako sa nesli ockovat... co chces proti tomu akoze robit?
22.10.2021 - 23:28:22
00
capulo napísal:
tie ospravedlnenia su len v pripadoch ze tam niekoho nepravdivo z dacoho obvinia a ten sa ozve. ale ak budes ukazovat kraviny co nejak s nikym nesuvisia tak tazko. resp predstav si telku kde budu reportaze len s neockovancami a cely den tam budu neockovanci vraviet ako sa nesli ockovat... co chces proti tomu akoze robit?


https://www.aktuality.sk/clanok/hzsp9qe/rada-pre-vysielanie-ulozila-tri-pokuty-na-najnizsej-zakonom-pripustnej-urovni/

Sankciu v podobe upozornenia na porušenie zákona dostal vysielateľ Bardejovská televízna spoločnosť s programovou službou BTV za odvysielanie programu s názvom Na aktuálnu tému: Reakcie a stanoviská po zastupiteľstve, v ktorom dotknutí poslanci mestského zastupiteľstva nedostali priestor na vyjadrenie k odzneným kritickým vyjadreniam a ich stanovisko nebolo ani sprostredkované. "Tým došlo k porušeniu povinnosti zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajského programu," dodala Michelčíková.
23.10.2021 - 00:27:21
00
nejde mi to otvorit, ale to je zase len ze dotknuti poslanci, proste na niekoho nieco kydaju a nedaju im priestor sa vyjadrit. ae ked ty n anikoho nebudes utocit, len odvysielas stovky ludi kde kazdy povie ze on sa nedal ockovat lebo: nieco tak s tym nehnes. to neni ani ze nabadas ludi aby sa nedali ockovat lebo tam nic take nebude povedane
proste je to blbost. mozes max riesit nejake porusenia zakona a aj to obtiazne zdlhavo a inak nic.
to jak ked mas telku len o mackach, alebo len o autach, alebo o sporte... rovnako budes mat telku len o neockovanych...
23.10.2021 - 00:45:46
00
argumentujes uplne zbytocne, ja som len vyjadril názor že je potrebné regulovať obsah v online priestore podobne (ale nie nutne rovnako) ako sú regulované masmedia čias minulých, alebo iné spoločnosti s veľkým dosahom na spoločnosť ... zamýšľať sa nad tým že keď sa urobí to isté ako platí pre lineár do onlinu že to bude smiešne je nanič ...
23.10.2021 - 07:43:43
00
Novinky : Prínos vakcíny od Pfizeru pre deti vo veku 5 až 11 rokov prevyšuje vzácne riziká, tvrdia vedci z amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv. Výrobcovia uviedli, že pri klinickom skúšaní mala v tejto vekovej kategórii vakcína účinnosť 90,7 percenta.

Podrobnosti uviedli v informačných dokumentoch zverejnených pred schôdzkou komisie externých odborníkov, ktorá by mala v utorok hlasovať o tom, či FDA odporučí povoliť tento preparát pre uvedenú vekovú skupinu.

Ak FDA očkovaciu látku Pfizer/BioNTech pre deti vo veku päť až 11 rokov povolí, bude to prvá vakcína proti covidu pre túto vekovú kategóriu. Vakcíny by potom mohli byť v Spojených štátoch dostupné už začiatkom novembra.

Vakcíny Pfizer/BioNTech aj Moderna Inc sú spájané so vzácnymi prípadmi zápalu srdca, myokarditídy, najmä u mladých mužov. (čtk, reuters)
23.10.2021 - 09:05:23
00
ivast napísal:
ja som len vyjadril názor že je potrebné regulovať obsah v online priestore podobne (ale nie nutne rovnako) ako sú regulované masmedia...

Temu socialnych sieti moc nesledujem, no nebol prave to argument, ze zatial co televizia je zodpovedna za svoj obsah, lebo je "ich", zatial co socialne siete len "cudzi" nazor sprostredkuvaju a nemozu prevziat zodpovednost za cudzie dusevne vlastnictvo? Samozrejme okrem reklamy.


Naposledy upravil Dudo dňa 23.10.2021 - 09:13:26, celkovo upravené 1 krát.

23.10.2021 - 09:11:50
00
nie je to pravda, spýtaj sa cervo že aj tu na fóre už predsa regulujú obsah z legislatívnych dôvodov ....
23.10.2021 - 09:12:57
01
To znamena, ze to regulovat maju, len to naschval nestihaju?
23.10.2021 - 09:18:44
00
Jo a ešte mám potrebu dodať aby neprišlo k nepochopenie že ja v žiadnom prípade nie som zástanca cenzúry ani regulácii ... len sa zamýšľam na tým kam veci smerujú ... nepáči sa mi to, ale vidím to ako logicky smer vývoja .. lepsia varianta by bola tá že sme zodpovední a nič netreba regulovať ...
23.10.2021 - 09:20:18
00
ivast napísal:
argumentujes uplne zbytocne, ja som len vyjadril názor že je potrebné regulovať obsah v online priestore podobne (ale nie nutne rovnako) ako sú regulované masmedia čias minulých, alebo iné spoločnosti s veľkým dosahom na spoločnosť ... zamýšľať sa nad tým že keď sa urobí to isté ako platí pre lineár do onlinu že to bude smiešne je nanič ...

no ved ano a ja len pisem ze regulovat ako telky to vies len do tej miery co je v sulade s dakymi zakonmi alebo nie. ale povedat ktore video je dobre a ktore zle nie je sanca. ak o tom bude rozhodovat nejaky jednotlivec/institucia tak uz to bude v podstate cenzura jednym smerom :)
23.10.2021 - 10:08:38
00
Dudo napísal:
To znamena, ze to regulovat maju, len to naschval nestihaju?

to znamena ze reguluju podla legislativy... debilne prispevky nie su proti tak tie tam ostavaju...
23.10.2021 - 10:12:59
01
Jbte už na cenzúru , tu sú nové dáta …

https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnictvaSR/posts/-celkov%C3%BD-po%C4%8Det-zao%C4%8Dkovan%C3%BDch-os%C3%B4b-prvou-d%C3%A1vkou-vakc%C3%ADny-je-2-489-648-za-predch%C3%A1dza/181316014172045/
23.10.2021 - 10:46:21
00
Digitálny covid preukaz EÚ nie je zdravotnou dokumentáciou, prevádzky majú právo ho kontrolovať
https://www.aktuality.sk/clanok/h1henbs/koronavirus-digitalny-covid-preukaz-eu-nie-je-zdravotnou-dokumentaciou-prevadzky-maju-pravo-ho-kontrolovat/
23.10.2021 - 11:31:39
00
Dobre spravy z Ceska

Pohrůžka a strach zabraly. Očkovací místa zažívají nápor a lámou rekordy

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-zajem-lidi-napor-zvysil-narizeni-vlady-placene-testy.A211023_073902_domaci_lre
23.10.2021 - 12:03:10
02
Ramon1 napísal:
Myslím si , že cieľom tu nie je niekoho presvedčovať aby sa dal vakcinovat . Na to slúži ministerstvo zdravotníctva so svojimi manažérismi . Keď antivaxeri nič nechcú počuť ani od ľudí ktorí prekonali kovid ani zdravotníkov z prvej lajny a stále si idu svoje dezol výmysly , nie je priestor na konštruktívnu a inteligentnú debatu … a preto je táto debata o tom , že dezol postne totálnu somarinu a druhí sa mu ju snažia vysvetlit padnými argumentami . Viem , hoc celkom nechápem prečo ťa to tak interesuje a vypisuješ aj Cervovi v príslušnej téme , keď do tejto prínosnym obsahom moc neprispievaš . áno miestami od nás ockovanych to nemá úroveň až na takej výške , no dezoli su ďaleko pred nami … bo ako sa hovorí , “ na velku dieru , velku zaplatu “ 😎


Ramon1

1. Mňa to neinteresuje, a nevypisujem cervovi, napísal som mu verejne raz s tým, že som ho otagoval. Slovo vypisovať je expresívne, nepresné, a posúva to opäť niekam (úplne zbytočne) do konfliktnej zóny.

2. Je paradoxné, že si na to reagoval práve Ty, pretože motívom môjho postu k cervovi nebola vôbec téma Koronavírus. Bola ňou téma Jazykové okienko, kde zmizli nejaké príspevky, vrátane môjho a Tvojho. :D Pamätáš na Tvojich viac lastúr a proroka ;) , to bolo to, čo ma zaujalo na zásahoch moderátora, a témy Korona a Politika som použil len na ilustráciu rozdielnych kritérií moderátorských zásahov v rôznych témach. Vôbec som tým nemyslel Teba, a to, že si sa v tom našiel, s tým nič nenarobím.

3. Aby si ma náhodou neoznačil za milého dezola, napíšem, čo som tu už viac krát napísal. Ja aj rodina sme zaočkovaní, očkovanie považujem za jedinú cestu návratu k ako-tak normálnemu životu, a ak bude možnosť, nechám sa zaočkovať bez váhania aj treťou dávkou.

4. Sme zhruba rovnako starí (mladí) :) , a celkom ma v dobrom slova zmysle udivuje Tvoja energia vstupovať popri veľmi náročnej práci, rodine popri športe atď. dennodenne do debát o Korone, keďže ono je to nakoniec tak či tak konflikt, a každý zbytočný konflikt, ktorý nič nerieši, Ti odčerpáva energiu.

5. V živote som založil, vybudoval, a následne aj realizoval predaj dvoch spoločností z rôznych odvetví (diplomatický protokol a správa nehnuteľností) z pozície vlastníka. Ak by som jednal s ľuďmi z mojej firmy tak, ako to tu niekedy prezentuješ Ty, predával by som len "prázdnu lastúru bez ľudí" ;)

Považoval som za vhodné k Tvojmu príspevku sa vyjadriť, a týmto moje neprínosné príspevky v téme končia. Som rád, že sme si to obaja vysvetlili, pochopili, a ideme v pohode ďalej.
23.10.2021 - 12:40:21
26
keyboard_arrow_up