Aj ja suhlasim, co navrhujes?
05.12.2021 - 22:50:28
00
buď ozajstný lockdown (aj s uzavretými hranicami) ktorý sa bude prísne kontrolovať a postihovať vrátane Harabina , Fica, Kotlebu atď ..
alebo ťažký lockdown pre neočkovaných, s tým, že budú platiť minimálne za testy aspoň raz týždenne.
alebo povinné očkovanie,
Ak nič z toho tak sa na to vysrať = teda v podstate ako je to teraz, ale bez buzerácie, lebo nič sa nerieši
a je z toho len ekonomická katastrofa. ľudia prichádzajú o živobytie
05.12.2021 - 23:34:33
08
Normálne už teraz ľutujem dezolov v Rakusku&Nemecku … ale ?, robím si prdel ? .

Rakúsko ⬇️ :
Za odmietnutie povinného očkovania v Rakúsku môže hroziť pokuta 600 eur. Tá sa môže opakovať každé tri mesiace, pričom najvyššia možná sankcia predstavuje 3600 eur, resp. 2400 eur ročne.

Uvádza sa to v prvom návrhu zákona o povinnej vakcinácii proti covidu, ktorý mala k dispozícii verejnoprávna stanica ORF.

Ministerstvo zdravotníctva však znenie tohto návrhu zatiaľ nepotvrdilo a informovalo, že konečnú verziu chce zverejniť na budúci týždeň.

Povinné očkovanie má platiť od 1. februára 2022 pre všetkých obyvateľov od 14 rokov.

Výnimky z povinného očkovania majú mať podľa aktuálneho návrhu deti mladšie ako 14 rokov, tehotné ženy, ľudia, ktorí ochorenie covid-19 prekonali počas 180 dní od pozitívneho testu, ako aj osoby, čo si nemôžu dať vpichnúť dávku vakcíny zo zdravotných dôvodov.

Povinná vakcinácia zahŕňa podanie prvej, druhej i tretej dávky. Druhá sa má podávať najskôr 14 a najneskôr 42 dní po prvej. Tretia zase najskôr 120 dní a najneskôr 270 dní po predošlej dávke.

Všetci Rakúšania, ktorí do začiatku februára budúceho roku nebudú ešte zaočkovaní, dostanú 15. februára list od ministra zdravotníctva s výzvou, aby sa dali zaočkovať. Okresné úrady majú od 15. marca začať udeľovať prvé pokuty v prípade porušenia očkovacej povinnosti.

Minister zdravotníctva môže na základe nariadenia definovať skupiny ľudí, na ktorých sa budú vzťahovať nižšie finančné sankcie za neuposlúchnutie výzvy na povinné zaočkovanie sa.

Peniaze vyzbierané z pokút majú dostať lokálne zdravotnícke zariadenia, uvádza sa v návrhu. (tasr, orf, apa)

Nemecko ⬇️:
Nová nemecká vláda plánuje zaviesť povinné očkovanie proti covidu pre zdravotníkov, platiť by malo od polovice marca.

Vyplýva to z kópie návrhu príslušného zákona, ktorý mala k nahliadnutiu agentúra Reuters. Sociálnodemokratická stranou Nemecka (SPD), Zelení a Slobodná demokratická strana (FDP) majú novú legislatívu predložiť parlamentu tento týždeň.

V návrhu zákona sa uvádza, že uvedené profesie musia do 15. marca predložiť potvrdenie o vakcinácii proti covidu, prekonaní tohto ochorenia alebo sa preukázať dokladom, že sa nemôžu dať zaočkovať.

Predmetný návrh obsahuje aj predĺženie dočasných opatrení, ktoré spolkovým krajinám umožňujú v prípade potreby zaviesť prísnejší lockdown, a to do 15. februára.

Táto legislatíva takisto na dočasné obdobie a s náležitým vyškolením oprávňuje na podávanie dávok proti koronavírusu i zubárov, veterinárov a farmaceutov. Ide o súčasť úsilia zaočkovať treťou dávkou vakcíny do Vianoc 30 miliónov ľudí v krajine.

Reuters konštatuje, že Nemecko sa dosiaľ stavalo k prípadnej povinnej vakcinácii zdržanlivo. Dôvodom boli napríklad obavy, že to ešte viac umocní nedostatok medicínskeho personálu. Podpora pre túto myšlienku ale vzrástla v dôsledku stúpajúceho počtu nakazených počas štvrtej vlny pandémie. Podporu zavedeniu očkovacej povinnosti vyslovil i nastávajúci kancelár Olaf Scholz. (tasr, reuters)
06.12.2021 - 07:14:46
01
Mám také tušenie, že toto bude u nas zahrňať velke percento prečo nemôžu byť vakcinovaní a nebude nikoho, kto by to dal do poriadku:
ako aj osoby, čo si nemôžu dať vpichnúť dávku vakcíny zo zdravotných dôvodov.
06.12.2021 - 08:21:34
00
ivast napísal:
Aj ja suhlasim, co navrhujes?


vymedzit pocet lozok a personal pre covidakov, tak aby lekari a nemocnice, rzp dokazali normalne fungovat. kto sa nezmesti ma smolu alebo moze skusit zahranicie. nezaockovanym navyse liecbu ciastocne spoplatnit.

uvidis ten naval na ockovanie a dodrziavanie "opatreni" ked sa kapacity naplnia.
06.12.2021 - 09:58:23
02
Povinné očkovanie a každému, kto by umrel dať jeho rodine 200tisic a hotovo.. a pri trvalých následkoch nejakú rentu do konca života a vybavené..a určite by to stálo menej ako matovicove fantazmagorie
06.12.2021 - 10:02:10
01
Dezole by vykrikovali, že je to predaj zdravia za peniaze.
06.12.2021 - 10:09:20
00
Srsen napísal:
buď ozajstný lockdown (aj s uzavretými hranicami) ktorý sa bude prísne kontrolovať a postihovať vrátane Harabina , Fica, Kotlebu atď ..
alebo ťažký lockdown pre neočkovaných, s tým, že budú platiť minimálne za testy aspoň raz týždenne.
alebo povinné očkovanie,
Ak nič z toho tak sa na to vysrať = teda v podstate ako je to teraz, ale bez buzerácie, lebo nič sa nerieši
a je z toho len ekonomická katastrofa. ľudia prichádzajú o živobytie


Lockdown jedine pre neočkovaných/neprekonanych. Ostatní za dodržiavania hygienických nariadení a povedzme obmedzení v obchodoch nech majú frei. Prečo by sa napr. v reštike nemohli stretnúť zaockovaní ľudia? Prečo mám ja po viac ako roku a pol, troch dávkach vakcíny, fakt poctivého dodržiavania všetkého možného sedieť na riti? A takto si dáme ešte koľko koliečok pri počte nezaočkovaných?
06.12.2021 - 10:22:46
02
tak tak, dat to povinne a hotovo, neriesit staznosti od ludi co si nevedia ani preratat nejake pomery a percenta v nemocniciach... co uz taki moze vediet o covide - len hovadiny co precital na facebooku...
po dobrom to neslo, tak konec. ked chcu rozdavat peniaze, dat tym co sa uz zaockovali, ostanym nic a povinne ockovat...
len ked vidim tych politikov co zase tliachaju... ze zavret o tyzden viac a potom vsetko pustit pre vsetkych lebo vianoce... hovadiny aby sa pacil davom...
06.12.2021 - 10:36:24
00
Týmto lockdownom jedine nasrali ockovaných aj neockovaných, obmedzili ekonomiku a možno aj prispeli k tomu aby sa vŕus širil ešte rýchlejšie. Zase ako minuly rok preplnené ag testovacie miesta a už aj v robote a preplnené obchody tam kde sa dá íst nakúpit. Miesto toho aby sa trestali neočkovaných tak ešte im budeme platit. Aby sa chranili občania 60+ plus tvrde obmedzenia na neockovaných ludí hlavne 60+ niesú žiadne. Hlavne ludia tie obmezenia už maju z vysoka na háku. Normalne ak by sa ten virus vedel smiat tak by sa dostal od smiechu z toho ako súčasna koalícia aj opozícia sa správaju k pandemii. Normálne mu vytvaraju prostredie aby si tu mohol robit čo zachcel.
06.12.2021 - 10:50:44
00
zavadzat lockdown ked je uz 5 minut po 12tej je dost nafigu, ten kvazi lockdown pre neocko mal byt uz davno dajem tomu od cervenej/fialovej farby...
len to by zas vsetci pindali ze co sa stresuje, sak nemocnice este nie su plne... proste nevysvetlis, nevyhovies :)
06.12.2021 - 11:20:56
00
Další čo nepochopil … cintoríny obdobne “ presvedčených “ sa nám plnia závratnou rychlostou . Dal by Boh , keby len takými .

Spevák skupiny Omega János Kóbor zomrel vo veku 78 rokov na covid. V nedávnom rozhovore povedal, že sa nechce dať zaočkovať nie preto, že by bol proti očkovaniu, ale preto, že vo veku takmer osemdesiat rokov nikdy nebol vážne chorý a veril, že imunita jeho tela bude fungovať proti koronavírusu. (blikk)
06.12.2021 - 12:20:51
02
Bál sa ihly. Škoda. Delta zabila Omegu.
06.12.2021 - 12:32:31
010
to bol asi jeden z tych ze: chlapik vylezie prvy krat v zivote na vysoku skalu a pomysli si. este som nikdy nemal ani skrabanec pri skoku zo skaly, co by sa mi take mohlo stat. a skoci dole...
06.12.2021 - 12:36:55
02
78 rocny a tak veril svojej imunite ?
Hovori sa,ze s vekom prichadza aj rozum, ale niekedy pride vek sam.
06.12.2021 - 13:02:35
05
keyboard_arrow_up