😂😂😂 písal som to tu dávno pred touto pani , a aj s ňou zhodne pomenoval “ cieľovú skupinu “ .

www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu">https://cnn.iprima.cz/vakcina-od-novavax-je-zastarala-nechapu-proc-na-ni-odmitaci-cekaji-rika-imunolozka-54800?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
09.01.2022 - 09:19:34
00
no lebo nebola rychlo vyvinuta.. :D napr, alebo stylom co je novsie to je zarucene lepsie...
09.01.2022 - 09:47:56
00
https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-ockovani-vyjimka-australie-fotky-dukazy.A220109_104157_tenis_ikuc
09.01.2022 - 13:18:17
00
Dáta bez pátosu
7 h ·
ROZLÚČKA S COVID AUTOMATOM: nedožil sa roka 2022
Po 2 vlnách vajatania a chaosu bol pred treťou vlnou pripravený, predstavený a aj zavedený SEMAFOR. Prísne regionálny = na okresnej úrovni a v rukách regionálnych hygienikov to mal byť nástroj, ktorý nás úspešne prevedie:
? Rastom pandémie zavádzaním opatrení
? Poklesom v pándémii uvoľňovaním opatrení
Chýbal v ňom hlavný parameter a pre DELTU v podstate jediný ukazovateľ: POČET HOSPITALIZOVANÝCH. Ale tušili sme, že ich rast je o 7-10 dní posunutý za rastom počtu pozitívnych.
Kritizovali sme 2 veci u automatu:
- bol veľmi prísny = pomaly zavádzal opatrenia prí rýchlom raste
- bol veľmi pomalý pri uvoľňovaní
No a pridali sa regionálni hygienici, ktorí napriek brutálnym nárastom v Starej Ľubovni, Bardejove a Poprade nechali na v októbri bežať oslavy (birmovky a svadby) a na Dušičky plné električky v Tatrách a ktorí naopak napriek rýchlym, razantným poklesom na nízke čísla nevedeli pre Vianocami umožniť v Tatrách pobyty v prírode.
Motivácia žolíkmi bola torpédovaná ich neskorým zavádzaním do praxe, hádaním sa o počte obyvateľov a namiesto pochvaly si župani/primátori/starostovia vypočuli, že im ešte chýba v 100 tisícovom okrese 12 seniorov a že bude šanca "o týždeň".
Motivácia k zaočkovaniu seniorov (dokonca už nad 50 rokov) a získaniu prvého žolíka postupne prestávala byť "motiváciou". O druhého sa nikto reálne ani nepokúsil, lebo videli bordovú Bratislavu, ktorá nikdy nemala byť horšie ako červená. Nakoniec: je zaočkovaná lepšie ako Londýn.
COVID Automat nedostal šancu dostať čierne Slovensko podstupne do normálu, napriek tomu, že sme na Mikuláša vedeli o už dosiahnutých špičkách v pozitívnych, že bolo jasné, že príde pokles v nemocniciach a že nejdeme smorom k záchrannej brzde s 3800 pacientami, ale skôr ku 2800. Nakoniec sme boli na Štedrý deň ešte o 500 nižšie na 2350. A aj to s kovidom registrujeme aj pacientov, ktorí ho chytili v nemocnici a liečia sa na niečo iné a sú len pozitívni. V UK je takých pacientov viac ako jedna tretina 1/3, u nás možno polovica (vďaka spoločným WC a ostatným faulom, ktorým čelia v zdravotníctve lekári, sestričky, sanitári a aj pacienti).
COVID automat sa vypol a predvčerom dostal aj posledné pomazanie a už sa nebude ani vláda informovať "ako by to bolo, ak by sa farbičkovalo". Takže rezignácia na žolíky a očkovanie seniorov, rezignácia na signály: "U Vás lepšie", rezignácia na regionálen riešenia. Slovensko bude 1 veľký okres. Amen tma.
V Automate sa urobili užitočné zmeny: deti do 18 rokov sa rátali jednou pätinou, karanténa žiakov sa skrátila. Mohlo sa ich urobiť viac a na základe regionálnej incidencie RÝCHLO reagovať. Určite by bolo treba poposúvať hranice na OMIKRON čísla, to znamená vyššie a menej prísne.
A hlavne by fakt malo byť zobrané do úvahy, že v Bratislave sú očkovateľní občania už cez 80%, ale na východe a severe sú aj seniori na menej ako 60% a o tretích dávkach ani písať nejdeme, lebo tam sú rozdiely už násobné. Chceme povedať, že pred nástupom Omicronu je na tom Juhozápad Slovenska skoro ako Veľká Británia (dnes bude na Chelsea 60 tisíc divákov), ale Revúca je na tom ako Rumunsko a tam fakt bude zas plná nemocnica.
Už v DELTE sa zistilo, že na východe išli nemocnice na 150% úrovne z druhej vlny s počtom pacientov, ale v Bratislave, kam sa presunuli aj pacienti, ktorí sa na východe do nemocnice nezmestili, boli úrovne počtu pacientov na 75% z druhej vlny.
150% a 75% je rozdiel DVOJNÁSOBKU. Ale v Bratislave bolo na športe, v divadle a na Vianočných trhoch NULA ľudí a vo Svidníku tiež. To ako keby malo Rumunsko a Veľká Británia tie isté opatrenia. Blbosť, však? No: na Slovensku sa to stalo.
A viete čo sa stane v OMIKRONE? To isté si zopakujeme. Nie je problém, že sa v tomto marazme na očkovanie ako "motiváciu ku slobode" vykašle tých zostávajúcich 15% seniorov v Bratislave. Problémom je, že sa na to očkovanie nechystá 50% neočkovaných seniorov v Starej Ľubovni, a že aj z tých, ktorí sa očkovať dali, sa na tretiu dávku nechystá polovica z nich. Vivat a Vitaj Omikron! Ako sa to povie po "ich"?
Nižšie sú 2 mapky okresov k 25. októbru a ku 10. januáru, lebo COVID Automat je stále publikovaný, aj keď pozastavený:
https://github.com/.../covid19.../tree/main/Covid%20Automat
Tá "pohodová" mapka a farbičky sú z októbra v čase, keď sme rýchlo v DELTE rástli
Tá "škaredá" tmavá mapka je od zajtra 10. januára, "akože".
Pri farbách od 10. januára sa zabudlo sa zobrať do úvahy:
Pri farbách od 10. januára sa zaočkovalo ďalších 400 tisíc občanov I. dávkou, a podalo sa spolu vyše 2 milióny dávok
2) že od októbra dostalo DELTU a už aj OMICRON do dnes pol milióna z nás (pozitívne testy), ale asi reálne sa infikovalo viac ako 1 milión ľudí
3) že už 6 týždňov klesajú parametre pozitívnych a aj hospitalizovaných a aj ventilátorov na celom Slovensku a dokonca, že už aj takmer 4 tisíc ľudí umrelo na DELTU (90% z toho seniori nad 60 rokov).
Na toto regionálni hygienici a konzílium asi zabúda a neberie to do úvahy a bohužiaľ na vláde a MZ SR to nikto neodporuje.
Dnes je Slovensko incidenciou - počtom pozitívnych prípadov na 38. mieste v Európe - fakt na chvoste a relatívne dobre.
Dnes je Slovensko s poklesom počtu pozitívnych (medzitýždenne) v TOP5 v Európe a jednou z 8 "klesajúcich" krajín / ostatné rastú.
BEZ POVŠIMNUTIA
Napriek tomuto stavu a trendom v posledných 3-4 týždňoch si na Slovensku NIKTO nezapláva, nezakorčuľuje, nezahrá tenis, florbal, hokej, a dokonca okrem OP si ani lyže nemusíte pripínať, lebo Vás nezoberú na vlek. Nenajedli ste sa, nedali si punč v stánku, nemohli ste ísť do kina, do divadla, na futbal alebo na hokej. Hygienici mali dovolenku. Európa nám ušla. Aj posledný vlak. Zostali sme na nástupišti a prichádza OmiCron.
Slovensko bez oddychu, bez vydýchnutia, bez TIME-OUTu, bez nádychu musí čeliť ďalšiemu respiračnému vírusu - určite nie poslednému.
A vedenie boja sa zamyslelo a dalo ranu s milosti:
Výnimku na štadióny dostalo 2500 "asi vírusu odolných zaočkovaných". Nuž ak niečo pri prenose vírusu typu OMICRON funguje nejednoznačne, tak je schopnosť infikovať sa napriek zaočkovaniu. My nie sme proti a ani ZA, ale tým to bolo odôvodnené. To je ako keby ste povedali pri lezení na Gerlach, že tí, ktorí si kúpili sprievod s vodcom predminulý rok, tak tí sa nemusia istiť. Ale všetci ostatní sa musia. Good luck.
Po odpútaní sa od COVID Automatu a pri nástupe OMICRONU, ktorý presne DNES zachytíme aj "rastom počtu pozitívnych" v 7 dňovom priemere (oproti minulému týždňu) máme 3 zbrane, ktoré používajú múdre, schopné a racionálne štáty:
❗pracujúci zostať na home-office = doma a najmä mladí sa nestretávať v interiéri na dlho a s veľa ľuďmi / očkovaní, neočkovaní, všetci a do bodky
❗doočkovať seniorov I. dávkou a ostatným podať III. dávku
❗ľudí s akýmikoľvek priznakmi nádchy, chrípky, kovidu alebo nachladnutia izolovať doma a počkať, kým príznaky prejdú, hneď si spraviť doma test
❤ K Omicronu je už veľa dobrých správ (napríklad Dánsko klesá), povenujeme sa im v separátnom poste. Našou veľkou šancou je obrovský počet (oproti iným štátom) v DELTE pozitívnych občanov. Či už o tom vedeli alebo o tom nevedeli, lebo v takom Vranove sa pri 60% PCR pozitivite nestíhalo testovať. To premorenie je skôr v nízko zaočkovaných okresoch a tak je to dvakrát dobrá správa. V omicrone sú reinfekcie na dátach z Dánska dokonca na úrovni primárnych infekcií (to sme asi prví, kto to z publikovaných dát vyčítal), ale Dáni už reinfekcie ani nehlásia do svetových štatistík, lebo reinfikovaní idú málo do nemocníc a pokazili by ostatné štatistiky. Tak si držme palčeky.
❤Predsa len máme nejakého žolíka.
09.01.2022 - 17:36:28
00
sorry, ale toto si nemôžem odpustiť... či zasa HOAX ???

https://www.topky.sk/cl/11/2238327/KORONAVIRUS-Izrael-prisiel-s-revolucnou-strategiou-boja-proti-pandemii--Hromadna-nakaza-?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vtopky&fbclid=IwAR1fNfxSK5Gc9MKzhuVjETkc2fc4WTs4DSf6JJ64AbKrup33owtZ5_kVAPQ

viva la revolucion... tak hrrrr na ne... nepřátel se nelekejme a na množství nehleďme... ozaj o tom premorení sa nehovorilo už od začiatku, keď už je to také revolučné...

(už som dlho trošku *****, tak sorry no... škoda každého strateného života)
09.01.2022 - 20:18:40
00
si pil?
s nastupom vysoko nakazliveho, ale zato miernejsieho omikronu, sa teoria premorenia stava prirodzene stale realnejsou, ziadna revolucia.
09.01.2022 - 20:48:43
04
to bola irónia, ale nechaj tak... raz možno pochopíš... 😉

a o revolučnej myšlienke sa píše v článku... not my words...
09.01.2022 - 22:13:07
00
To by bol prúser. Dezol scéna aktuálne žije tým, že omicron napáda zaočkovaných. Dospeli k tomu síce na základe čísiel vytrhnutých z kontextu, ale bolo by to fajn. Zaočkovaným by ostal neškodný omicron, tým inteligentnejším by ostala delta a časom by sa vyhubili.
09.01.2022 - 22:17:26
00
madbugie viac ako každý druhý Tvoj príspevok v tejto téme bol konšpiračný hoax, to je irónia
09.01.2022 - 22:18:49
02
☝️ https://youtu.be/h80w8DYBKY0
09.01.2022 - 22:22:01
00
Srsen napísal:
madbugie viac ako každý druhý Tvoj príspevok v tejto téme bol konšpiračný hoax, to je irónia


tak zrovna v tejto téme, je hoax skoro všetko, o to strach nemám... 🤣🤣🤣
09.01.2022 - 22:25:56
02
aj by som Ťa odcitoval - raz možno pochopíš,
ale nemyslím si to :)
09.01.2022 - 22:27:39
03
Príspevok pre skeptikov, Vy šťastný a spokojný čakatelia na xy-tú dávku nepozerať.

thumb_up0thumb_down
09.01.2022 - 22:41:40
00
zaujimave novinky o covide, dobre, aj zle spravy
- long covid kvoli autoimunitnej reakcii moze sposobit aj lahky, alebo dokonca bezpriznakovy priebeh covidu
- polovnici by mali byt opatrni pri manipulacii s divou zverou, viac ako doteraz :)
- buducnost je mozno v boostri podanom intranazalne
- zraloci nam v buducnosti mozno pomozu v boji s koronavirusmi a inymi virusmi

https://www.osel.cz/12099-prelom-roku-v-novinkach-covid-19.html
09.01.2022 - 22:42:41
00
[quote="@1804133"]Príspevok pre skeptikov, Vy šťastný a spokojný čakatelia na xy-tú dávku nepozerať.

Miesto pozerania na YouTube, by si mohol popracovať na gramatike..... tuším ešte na základnej škole sa to učí 😜
09.01.2022 - 22:46:32
011
keyboard_arrow_up