nikto nevie co mam v lýtku. bol som na sonografii asi 2r nazad, ked bol utvar (medialne distalne) pod kozou velky ako 1€ minca. udajne nic vazne, mam prist opat, ak sa bude utvar zvacsovat alebo boliet. tak som prisiel pred mesiacom. uz ma to boli aj je to zvacsene. sono na cievnom oddeleni a popis z neho poukazuju na nejaky utvar. dokonca udali aj rozmery 1x1x5 ale pre chirurga tento popis nemal vypovednu hodnotu tak ma poslal na ine sono. tam nevidel obsluhujuci lekar vobec nic. tak ma poslal chirurg na MRI a tam tak isto nevedeli najst nic-dokonca lekar prisiel ku mne a mal som mu ukazat to miesto na nohe kde to mam. pokrutil len hlavou a isiel prec. cize zase ziadny vysledok. tak ma poslal chirurg na CT ale odtial ma z cakarne poslali prec s tým že ak MRI nepreukazalo nic tak ani CT. chirurg mi povedal ze vycerpal vsetky diagnosticke moznosti a nevie co s mnou ma urobit.
tvrdi, ze to moze byt poskodeny obal svalu ale to som mal pred 30r na sustredeni a tlacilo to do zhojenia stale a citil som taku "rupturu" ...teraz ma to sice bolieva ale nie stale....to sa na ten pripad s pred 30r. u mna nepodoba.

nema niekto obdobnu skusenost ?
16.11.2021 - 15:41:15
00
Mal som pod kozou tukovy nador, lipom, okruhly s priemerom asi 2cm. Ked sa tieto nadory nevyrezu, tak sa zvyknu zvacsovat a nasledne odstranenie je narocnejsie. Nemas nahodou nieco podobne? Su pomerne caste. U mna MRI / CT / sono neriesili, jednoducho som prisiel na chirurgiu, opichali mi okolie niekolkymi injekciami, vyrezali, poslali na histologiu kde sa potvrdil lipom. Bolo to asi 25 rokov dozadu, odvtedy sa neobjavil. Co sa tyka CT / MRI, tak CT je zbytocne ked si bol na MRI, MRI ma vyssie rozlisenie ako CT.
16.11.2021 - 17:08:06
00
To je veľmi zjednodušene povedané a nie je to pravda.....sú to úplne iné vyšetrenia na úplne inom princípe....CT je v podstate séria mnohých roentgenovych skenov .....MR je princíp tak zložitý, že to sa nedá až tak jednoducho vysvetliť.... každé vyšetrenie je lepšie na niektoré veci......Čo sa týka končatín, tak CT je lepšie na zobrazenie kostnych štruktúr, MR zase na mäkké tkanivá (vrátane väzov a chrupaviek)
16.11.2021 - 17:15:20
03
bladerunner Bavime sa o nadore pod kozou, nie o zlomenine kosti.
17.11.2021 - 10:50:05
00
Reagoval som na vetu, že MRi má vyššie rozlíšenie ako CT.....a vysvetľoval, som, že to nie je pravda, keďže sú to vyšetrenia založené na uplne iných princípoch a nedajú sa len tak zjednodusene porovnať....
17.11.2021 - 13:19:27
01
hoši...ja nepotrebujem vediet, ze ktora metoda je presnejšia

RE:
Mal som pod kozou tukovy nador, lipom, okruhly s priemerom asi 2cm. Ked sa tieto nadory nevyrezu, tak sa zvyknu zvacsovat a nasledne odstranenie je narocnejsie. Nemas nahodou nieco podobne? Su pomerne caste.

neviem. chirurg, ktory operoval v nemocnici by sa s tym snad uz stretol, pokial ako ty tvrdis je to bezne ale on nevie jednoznacne o co ide (alebo mi to nechce povedat, ak tuší cosi zle).
povedal, ze jedine asi mam ist do nemocnice (on ma dnes "len" ambulanciu a tam, že sa to robit neda) a ze mi to otvoria a uvidi sa. ja sa nebojim operacie. uz ma rezali 3-4x a bol som v nemocnici uhrnne asi 30 dni ale skor, že pre kovid mi odsunu operaciu na neurcito a ...no bojim sa o tu nohu, tak vam poviem.
17.11.2021 - 21:39:43
00
keyboard_arrow_up