da sa, ale nie v takej intenzite ako ked jete. Ja ked sa rano najem LC (viac tukov) tak viem v pohode ist aj 4h bez jedla, priemerna tepovka moze byt tak 135-140 AVG. Ak by som siel AVG 160 tak po 2,5h skapem.

Co som vyskusal na sebe tak ked viem ze nemam podavat vykon (nejdem na bike, turu atd) tak kludne ketoza alebo do 50g sacharidov. Ak idem na bajk viac nez sa len vozit na hradzi a okukavat zadky tak musim pridat sacharidy.
Ked viem ze napr na druhy den mam ist nejaku dlhsiu intenzivnu jazdu/preteky alebo daco take tak uz vecer treba daco dat. Ale nie tak ze cokoladu :D Aj rano pred vyjazdom davam nejake dlhe sachre (vlocky, razne obiloviny, a pod)
lebo viem ze pri intenzivnejsej jazde spotrebujes tych 60g sach za hodinu

Vo faze akej som uz dlhsie nemam problem si dat na BK kofolu a pagace :)

napr tu:
https://www.strava.com/activities/2411203704/overview
isiel som solidnu intenzitu cca 2h 35m kym som dobehol chalanov co startovali neskor a dalej odo mna a v podstate 83km som do toho sliapal skoro na max a bolo to len tak tak. poslednych 5km som trochu oddychlol potom zaverecny kopec a mohol som si tak akurat sadnut a vyliat do seba dve kofoly a nejake kolace :)
18.06.2019 - 13:20:55
00
Dat si pred tréningom horkú čokoládu nie je zlé, stimuluje to k výkonu, pozornosti. Samozrejme tie (fialové) cukrovo-palmovo-mliekové hmoty niesú čokoláda ;-)
K príspevku na mojím - Priem tep 160 mávam na pretekoch, keby som to šiel bez jedla... A napr ja keď si dám na raňajky jačmenné krúpy, mám energie na 4-6h dosť.
18.06.2019 - 22:38:14
00
dobre si dat pred jazdou aj horcik (tiez sa nachadza aj v horkej cokolade) kvoli kysliku

Horčík sa využíva, aby v organizme napomohol "vytvoriť" energiu tým, že aktivuje adenozín trifosfát (ATP). Bez jeho dostatku teda organizmus nemá toľko energie, koľko potrebuje, a ľahšie podlieha únave.
Nedostatočný príjem horčíka tiež znamená, že sa rýchlejšie unavíme a máme vyššiu spotrebu kyslíka počas fyzickej aktivity.
19.06.2019 - 06:57:09
02
ja si horcik davam az po jazde alebo pred spanim
3x som skusil pred jazdou a bol som podstatne slabsi
21.06.2019 - 23:53:39
00
Ahojte. Tada by som sa pripojila do tejto témy. Otázka. riešite tu nízko sacharidovú stravu kvôli redukcii alebo zo zdravotných dôvodov? :)
08.07.2019 - 08:28:48
00
k teme KETONY v moci: chlapci, zakupil som papieriky heptaphan, ktore meraju aj ketony v moci. je to prvykrat, co som mal moznost nejako zistovat zda li je pritomen keton. dnes rano podla skaly na obale mam medzi 5 az 15mmol/L (riekol by som, ze tak 7-10), len neviem vygooglit, co tato hodnota znamena. ci je zdrava atd.. pls, zopar mudrosti na tuto temu, dik. prekvapilo ma, ze vobec nejake ketony boli, lebo vcera som to po 3 tyzdnoch prisnej keto diety uz nevydrzal a fukol si jednu malu ipku a jeden stout. navyse mi uz druhy den isla vaha hore kvoli neskorsim veceriam (hoci dovtedy isla len dole). dakujem veliice.
23.11.2019 - 09:28:41
00
Začni čítať : https://www.behej.com/topic/8438-nizkosacharidova-strava-a-vytrvalost
23.11.2019 - 20:17:59
00
no, tomu som sa chcel prave vyhnut. nechce sa mi zase citat x nekonecnych diskusii. medzitym som zistil, ze to je hodnota vysoka, ze asi moje telo nevie co s tymi ketonmi, nevie ich pouzit, tak ich vylucuje. dal som teda vcera cheating day, vratane pivka a hodnoty dnes rano trosku klesli, ale stale je to vyrazne nad odporucanu optimalnu hodnotu (3mmol/L). Nechcem uz ale dalej pridavat sacharidy, lebo nechcem zastavit ubytok vahy. Jedine sacharidy co davam, su mrazene maliny a granatove jablko. zmiesam si ovocie s jogurtom a mam frozen jogurt. Dnes po dlhsej prestavke na biku a strasne cajovy som bol, bez energie, nevladacky.
24.11.2019 - 13:16:38
00
Sa čuduješ? Hmotnosť je vhodné upravovať mimo sezóny. Na výkon treba kalórie.
24.11.2019 - 13:23:21
00
GaliPet: tak, je pravda, ze som vyrazil po 10:00 nalacno, ale vobec sa mi neziadalo nic jest, az po vykone obed.
Martinsrs: precital som 20stran z tej diskusie, nenasiel som tam o hladinach ketonov v moci absolutne nic.
24.11.2019 - 13:56:52
00
cital som viac clankov a videl par videi od sportovych lekarov a nebol tam ani jediny ktory by ketozu odporucal. jedine kde by ju odporucali bolo pri rakovine, alebo podobne zavaznom ochoreni, vtedy vie viac pomoct ako uskodit. vsetci sa v podstate zhodli ze znizit sacharidy ano, ale urcite nie vylucit.
kazdy nech si ale robi ako vie
24.11.2019 - 14:38:33
02
Z mojej skusenosti, ak nesportuje clovek tak kludne do ketozy, ale ak niekto aspon trochu sportuje tak to bez sacharidov nejde.
24.11.2019 - 16:45:52
02
Len upozornim, začať s ketozou, teda tukovym metabolizmom nie je žiadna sranda. Ak to človek nemá naštudované alebo nemá niekoho kto by ho tým viedol / lekár, skúseného ketaka, koleduje si o problém, prinajhoršom zdravotné problémy. Sám som zažil kde človek na 4. deň padol na zem úplne bledý a na krátky čas mal výpadok pamäte, totálne vyžmýkaný. Ketonov neskutočne veľa ale telo nevedrlo čo s nimi. Nadáva sa tomu keto chrípka. Ani mne nebolo ľahko keď som to zažil. Ja osobne som take problémy nemal, predsa dlhé maratóny mi pomohli k tomu. Ale tiež som veľa študoval a hlavne sa radil čo a ako. Je to spoznávanie samého seba so všetkým čo k tomu patrí, v dobrom aj v zlom 🙂
24.11.2019 - 17:04:05
00
ja nie som uplny zaciatocnik v keto. dost som o tom precital (danejsie), mozno selektivne, ale mam aj niekolkorocnu prakticku skusenost s jej drzanim. len som doteraz nemal ziadne informacie o tom, kolko ketonov mam v moci/krvi, lebo so nechodil na ziadne vysetrenia a papieriky som kupil a zacal pouzivat az teraz, po tom, co som 3 tyzdne drzal prisne keto po dlhsej prestavke, kedy som drzal len low carb dietu, aj to nedisciplinovane. prvykrat som s keto zacal na jar 2017 a celkom sa drzal az do jesene, menej prisne v roku 2018 a este menej som si daval pozor v 2019, dokonca som ku koncu sem-tam jedol aj prilohy k jedlam, co sa mi vypomstilo a pribral som nazad dost kil. keto chripku som zazival ked som sa dostal do ketozy prvykrat, teraz som keto chripku nemal. keto chripka sa u mna prejavovala tak, ze mi to slabo myslelo a mal som nizky tlak, az zavrate (najma pri vstavani z drepu, cize som nemohol cvicit x-fit). to bolo ale aj preto, ze som maval vysoky tlak, ktory mi po ani nie mesiaci klesol tak, ze som musel uplne vysadit lieky na tlak. niekedy som nahle prisiel o energiu a to aj pocas dna a aj ked som sa nenamahal, musel som si proste nahle a jednoznacne lahnut, telo ma donutilo. dufal som, ze ma niekto upokoji, ze ked nie som diabetik a som v 3. tyzdni diety, ze ma nejake zvysene ketony v moci nemusia zaujimat, ze to je normalne a nevyhnutne. nik taky sa nenasiel, tak som sa ukludnil sam, po tom, co som si dal preventivny cheating wknd (asi zbytocne). ja s inou dietou schudnut neviem, takze jej odporcovia mi mozu rozpravat o jej zasadnych nebezpecenstvach (nikdy nekonkretizovanych), z mojho pohladu mat zdravu vahu a tlak krvi v norme je urcite lepsie ako byt obezny, mat tlak na infarkt a riskovat zivot takymto sposobom. a to len v dosledku (pravdepodobne neopodstatneneho) strachu z bububu "extremnej, nezdravej a neviem ako nebezpecnej" keto diety. ja som rekreacny sportovec, rad si maknem, ked sa da, teraz mi ale brani bolest v klbe, takze mi momentalne nehrozi, ze by som sa niekde odrovnal v dosledku toho, ze som prepiskol sportove nasadenie. stredne namahave vyjazdy na biku striedam pocas tyzdna s rychlou chodzou v prirode (vo fat burning zone), s cinkami a cvicenim stredu tela a planujem pridat plavanie kvoli odlahceniu klbom, aby mali cas sa regenerovat, pretoze mi prekaza, ze sa mi regeneruju pomalsie ako svaly. poriadne ***** zacnem, az ked sa na to budem znova citit a na to musim najskor schudnut. cize ked znova neumrem na tu strasne nebezpecnu dietu (ako som u neraz v priebehu 3 rokov neumrel), tak si na jar budem moct uz z chuti serioznejsie a castejsie zasportovat a mozno pridat aj beh, na ktory si znova trufnem, az ked budem bez nadvahy. zdravim pesimistov.
24.11.2019 - 18:19:23
00
Ahoj, možno bolo fajn uviesť tvoju hmotnosť počas jednotlivých období, o ktorých píšeš. Aby sme sa trochu zorientovali :)
24.11.2019 - 21:15:56
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up