mohol by si trochu popísať postup ako na to? (z čoho, ako, v čom) by som to možno aj rád vyskúšal ak na to nie je potrebné nejaké špeci zariadenie
21.02.2016 - 15:29:48
00
Chilli con carne... Ale že fakt chilli, mňam

Prílohy:

tmp_18962-DSC_00051495353669.JPG
tmp_18962-DSC_00051495353669.JPG 426.55 KiB thumb_up0thumb_down

21.02.2016 - 15:56:59
00
Zoidberg napísal:
homemade jerky
Príloha:
9861_10206101092671057_5477396383546401070_n.jpg

takze ty si ten dodavatel pre Tesco ? co chcu 5€ za 3 kusky v malom sacku ? :D
21.02.2016 - 16:07:08
00
nie nie, tí ma onehdá inšpirovali pustiť sa do toho sám
na postup netreba nič špeciálne, iba rúru teplovzdušným ohrevom a ingrediencie
pri prvom pokuse som postupoval podľa receptu tu:
http://recepty.vareni.cz/domaci-susene-maso/
postupne som skúšal experimentovať s tou marinádou, ale základ sójová+worchester ostali
21.02.2016 - 16:58:39
00
ako (o kolko) sa zmeni hmotnost vysusenim ?
21.02.2016 - 18:24:21
00
vcelku dosť dlhý proces, ale zajtra vyskúšam. dík.
21.02.2016 - 19:05:27
00
KinDo napísal:
ako (o kolko) sa zmeni hmotnost vysusenim ?


Ja som tušim robil z 1300g a ostalo mi cca 600g takže o polovičku cca,ale ide o to aj ako si to vysušiš. Ja zas mám rád cesnek,sol,čierne korenie :) Marinovanie 2 dni a sušennie je na cca 6 hodin v sušičke,a je to za pár eur,ked si zoberieš že kilo zadneho hovädzieho stoji 8-9€,podla kvality,keby si chcel argentinsku sviečkovu,nieje problem :)

Prílohy:

CAM01830.jpg
CAM01830.jpg 659.04 KiB thumb_up0thumb_down

22.02.2016 - 16:47:13
01
Sego napísal:
vcelku dosť dlhý proces, ale zajtra vyskúšam. dík.


Inak s tymto receptom som začinal ja,je od kamaráta,ale marinádu si kludne dáš aku chceš,kamarát dalši dáva dokonca len trochu vody a do nej morsku soľ a horovo.


Kupis kravu. Najlepsie je zadne na susenie. Ja kupujem u mesiara u nas alebo v lidli. To je ceske a dva tyzdne vyzrate. Umyjes a das na chvilu do mrazaku aby to ztuhlo. Medzitym si urobis marinadu. CCa 3-4 deci sojovky kikoman. Moze byt aj druha ale mne chuti tato najviac. Das tak zo 5 lyzic worcestrovej omacky heinz. 5 lyzic sladkej sojovky heinz. Lyzicku vegety bez glutamatu. Dve lyzicky mleteho habanera. Tak do 400000 shu. Jednu susenu jolokiu brown nakrajanu noznickami. Potom asi 5 haba white nakrajanych na pruzky noznickami. Aj zo semiackami. Jednu lyzicu trstinoveho cukru. Nechas to odlezat tak 3 hodinky na izbovej teplote. Medzitym asi po hodinke si vyber maso z mrazaku. Neviem ako mas nastaveny. Ja mam na minus 20. No a nakrajaj na pruzky silne asi 3-4 mm a daj ich do ziplocu. Take tie pytliky s tym zatvaranim. Ja pouzivam 2 litrove na cca 700gr masa. Ked tam mas tie nakrajane tak to nechaj vonku este tak hodinku nech to trosku rozmrzne a daj naspat na hodinku do chladnicky. Po hodinke nalej do sacku marinadu. Pekne premiesaj, lebo vedia sa tie platky masa k sebe zalepit. Vytlac vzduch, zazipsuj sacok a na 24 h nechaj marinovat. Sem tam to vyber z chladnicky a pekne premiesaj a zase zavri. Je to najlepsie v tom sacku lebo sa dostane marinada vsade. Potom zoberies po 24hod maso a das to do dnejakej derovanej nadoby vycedit od prebytocnej stavy. No a skladas to potom pekne vedla seba na plato. Ja mam susicku co ma 9 plat. Da sa tam naraz vysusit cca 1,7 kg masa aj ked pisu ze max 1,2 kg. Najprv to nechavam minimum 2 hodiny susti na 70 stupnov. Po 2 hodinach prehodim plata. Horne zo spodnymi a necham este hodinu na 70. Potom znizim teplotu na cca 40-50 stupnov a susim cca 10-12 hodin. No ale medzitym chodim stale do kuchyne a kukam co je suche a zerem:)))


3-4 dcl sójovej omáčky (Kikoman)
5 pl worcestrovej omáčky (Heinz)
5 pl sladkej sojovej omáčky (Heinz)
1 pl trstinového cukru
1-2 ks BJ Chocolate posekaná na kúsky (1 000 000 SHU )
5 ks Habanero White

Nechat odstat 3 hodinky v izbovej teplote.

…...........................

24-48 hodin nechat marinovat v chladničke.

2 hodiny – na 70 stp. Potom prehodiť pláta. A ešte 1 hodinu na 70stp. Potom znižit na 40-50stp. A sušiť ešte cca 10-15 hodin.


ˇudaje o tych časoch sú všeobecne,každá sušička suši inak, ja to mám hotove do 6-7 hodin.
22.02.2016 - 16:53:13
01
idem do toho ...
22.02.2016 - 17:40:19
00
KinDo napísal:
idem do toho ...


Potom to Habanero a jolokia sú hooodne silné chilli,to už je na každom kolko si tam toho dá a či vôbec :)
22.02.2016 - 18:00:14
00
tak taku marinadu nezvladnem minimalne kvoli surovinam. habanero sa da u nas kupit, ale jolokia urcite nie
nieco sa vymysli - treba zacat a dochutenie sa poriesi casom :)
22.02.2016 - 23:23:46
00
mnavak napísal:
skuska novej panvice. nakoniec som zobral ocelovu DeBuyer
maso
Príloha:
P2190198.JPG

Príloha:
P2190201.JPG

Príloha:
P2190202.JPG

Príloha:
P2190203.JPG

za kvalitu fotiek sa trochu hanbim.. ale tazko sa foti ked mi kvapkaju sliny na zem :-D


ktorú panvicu si nakoniec kúpil?môžeš poslať odkaz?dík
22.02.2016 - 23:42:47
01
KinDo napísal:
tak taku marinadu nezvladnem minimalne kvoli surovinam. habanero sa da u nas kupit, ale jolokia urcite nie
nieco sa vymysli - treba zacat a dochutenie sa poriesi casom :)



Marinádu si dáš akú chceš,to je na tebe,ja som robil poslednu zo soľov a čiernym korenim,a cca 1dcl vody na 500gramov masa.

Habanero si dopestovávam sám,teda všetky chilli. A Bhut Jolokiu a Nagu Jolokiu mávaju v Metre.
23.02.2016 - 14:00:35
00
allyx28 napísal:
ktorú panvicu si nakoniec kúpil?môžeš poslať odkaz?dík

DeBuyer Carbone plus,
tu je najlacnejsia na slovensku http://gastrodirect.sk/panvica-carbone-plus-pr-280-mm.html zatial maximalna spokojnost
23.02.2016 - 18:07:55
00
Ok díky
23.02.2016 - 18:43:59
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up