vcelku dosť dlhý proces, ale zajtra vyskúšam. dík.
Inak s tymto receptom som začinal ja,je od kamaráta,ale marinádu si kludne dáš aku chceš,kamarát dalši dáva dokonca len trochu vody a do nej morsku soľ a horovo.
Kupis kravu. Najlepsie je zadne na susenie. Ja kupujem u mesiara u nas alebo v lidli. To je ceske a dva tyzdne vyzrate. Umyjes a das na chvilu do mrazaku aby to ztuhlo. Medzitym si urobis marinadu. CCa 3-4 deci sojovky kikoman. Moze byt aj druha ale mne chuti tato najviac. Das tak zo 5 lyzic worcestrovej omacky heinz. 5 lyzic sladkej sojovky heinz. Lyzicku vegety bez glutamatu. Dve lyzicky mleteho habanera. Tak do 400000 shu. Jednu susenu jolokiu brown nakrajanu noznickami. Potom asi 5 haba white nakrajanych na pruzky noznickami. Aj zo semiackami. Jednu lyzicu trstinoveho cukru. Nechas to odlezat tak 3
hodinky na izbovej teplote. Medzitym asi po hodinke si vyber maso z mrazaku. Neviem ako mas nastaveny. Ja mam na minus 20. No a nakrajaj na pruzky silne asi 3-4 mm a daj ich do ziplocu. Take tie pytliky s tym zatvaranim. Ja pouzivam 2 litrove na cca 700gr masa. Ked tam mas tie nakrajane tak to nechaj vonku este tak hodinku nech to trosku rozmrzne a daj naspat na hodinku do chladnicky. Po hodinke nalej do sacku marinadu. Pekne premiesaj, lebo vedia sa tie platky masa k sebe zalepit. Vytlac vzduch, zazipsuj sacok a na 24 h nechaj marinovat. Sem tam to vyber z chladnicky a pekne premiesaj a zase zavri. Je to najlepsie v tom sacku lebo sa dostane marinada vsade. Potom zoberies po 24hod maso a das to do dnejakej derovanej nadoby vycedit od prebytocnej stavy. No a skladas to potom pekne vedla seba na plato. Ja mam susicku co ma 9 plat. Da sa tam naraz vysusit cca 1,7 kg masa aj ked pisu ze max 1,2 kg. Najprv to nechavam minimum 2 hodiny susti na 70 stupnov. Po 2 hodinach prehodim plata. Horne zo spodnymi a necham este hodinu na 70. Potom znizim teplotu na cca 40-50 stupnov a susim cca 10-12 hodin. No ale medzitym chodim stale do kuchyne a kukam co je suche a zerem:)))
3-4 dcl sójovej omáčky (Kikoman)
5 pl worcestrovej omáčky (Heinz)
5 pl sladkej sojovej omáčky (Heinz)
1 pl trstinového cukru
1-2 ks BJ Chocolate posekaná na kúsky (1 000 000 SHU )
5 ks Habanero White
Nechat odstat 3 hodinky v izbovej teplote.
…...........................
24-48 hodin nechat marinovat v chladničke.
2 hodiny – na 70 stp. Potom prehodiť pláta. A ešte 1 hodinu na 70stp. Potom znižit na 40-50stp. A sušiť ešte cca 10-15 hodin.
ˇudaje o tych časoch sú všeobecne,každá sušička suši inak, ja to mám hotove do 6-7 hodin.