susedko ked okostoval, povedal, ze poskytne kus jelena. takze nabuduce budem robit trosku inu marinadu. asi tam pojde borovicka, susene borievky, nove korenie, tymian a nieco z povodnej receptury vypustim. netreba to v marinade nejako dlho mocit, ak nie je riedka. ja ju mam vzdy dost hustu a rozmyslam, cim by som ju zriedil, takze vsetko sa nalepi na maso, mozem hned ladovat do truby. pod sita davam plech, ale ze by tam bolo nakvapkane, to sa neda povedat, drzi to na tom, ziadne straty. Neviem povedat zodpovedny udaj kolko strati kilo masa na hmotnosti, teda vypocitat presne naklady, pretoze v procese kostujem, ale urcite sa to oplati robit doma a nekupovat. kupovane su drahe a nechutia mi tak ako moje vlastne. v mojich vlastnych viem co mam a to je dobry pocit. kto nema rost na susenie, moze ich povesat na nejake ihly na saslik, alebo navliect na nite a tie ponatahovat v trube. ja mam v trube po oboch stranach drotenne kolajnicky, takze mne by sa aj takto dalo, keby sa inak nedalo.