Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Aj salky CK maju (uz len par farieb).
Do bidónu ?
peterg
nie nasiel som guugli
nie nasiel som na guugli
Nikto predsa nekaze kupovat prave toto kludne si mozes kupit lacnu napodobeninu ale to by sme sa mohli bavit aj o tom preco kupovat tamper za 200e a nie z ebayu za 20,vahu za 250 a nie za 15 a preco kupovat kavovar taky a mlyncek onaky...a este tie knockoffs maju 58,00mm ak vobec pri ich urcite preciznej vyrobe a toleranciach...
Na margo predtym napisaneho:
- Gramaz zavisi od stupna prazenia (VST zrejme udava pre tmave prazenie), preto rozptyl misky je daleko viac, ako +/- 1g v zavislosti od kavy (do 25-28%, moje poznatky; mimochodom potvrdene aj v diskusii o plneni misiek s p. Hornanskym/Espressolab.sk).
- Mlyncek mi pri jemnom mleti hrudkuje minimalne (ak porovnavam s predchadzajucim), mozno je to svetlou kavou, mozno mlyncekom, neviem.
- Aj analyzou vyklopeneho puku sa da celkom dobre zistit, ako dobre/spravne si distribuoval a utlacil kavu.
- Technicky mozem namietat, ze uz len tym, ze polozis OCD na kavu v pake po mleti, utlaci sa stred viac, ako okraje (to vyplyva z principu cinnosti a tvaru "britov", z tohto pohladu sa mi asi viac pozdava 1-brita verzia s ostrou hranou).
Urcite napis svoje skusenosti. A kedze nemam az taky problem s experimentovanim ak to nestoji nekrestansky majlant, mozno nieco od Aliho vyskusam, len tak. Za tu cenu to potom mozem kludne je*nut "do kosa" (teda zaniest do kovosrotu