danyH napísal:
este pro tip: na zvlhcovanie humidoru je makka voda uplne spica

Ja používam destilovanú vodu, ale ďakujem za super tip, určite vyskúšam. :y:

Prílohy:

349EAE74-1E8C-4035-ACE9-A53A0C8BB244.jpeg
349EAE74-1E8C-4035-ACE9-A53A0C8BB244.jpeg 699.42 KiB thumb_up0thumb_down

18.07.2020 - 16:26:53
02
danyH napísal:
perlator - ano da sa vymenit - urcite budem hladat taky co to vylepsi
hansgrohe ma spicove baterky tak ten by mohol pomoct ak budu sediet zavity

Tak Dano, myslel som napr. Hansu (mam doma) ci podobne. Obvykle je zavit standardny ...
18.07.2020 - 16:47:57
00
Luper za cigara 👍
18.07.2020 - 19:07:50
02
Laco206 napísal:
Prii tej hlave mas aj navod kolko treba mastavit bypass podla tvrdosti vody. Davnejsie som ho tu daval. Ja som testoval vodu pred hlavou aj za nou po uprave a sedi to. Ja potrebujem 30 %.

A pri tomto nastavení si meral aj koľko má prefiltrovaná voda ppm :?:
19.07.2020 - 09:57:17
00
peterg napísal:
Tak Dano, myslel som napr. Hansu (mam doma) ci podobne. Obvykle je zavit standardny ...

kde by si odporucil kupit? mas nejaky dobry tip na zdroj alebo normalne behnem do najblizsieho obchodu so sanitou u nas
19.07.2020 - 11:26:51
00
Najblizsi obchod, ktory drzi aj znackovejsie baterie. Perlator by nemal byt skladany zo samostatneho kovoveho sitka, tesnenia a plastovej casti (najlacnejsie prevedenie), ale plastovy vcelku + tesnenie, pozri obrazky.

Prílohy:

DSC_1602.JPG
DSC_1602.JPG 414.7 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_1603.JPG
DSC_1603.JPG 397.79 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_1604.JPG
DSC_1604.JPG 401.02 KiB thumb_up0thumb_down

19.07.2020 - 11:51:06
00
Unimodal vs. high-uniformity mletie, 18g. Unimodal sa mi zda objemnejsia kopka.

Prílohy:

Unimodal_1.JPG
Unimodal_1.JPG 587.53 KiB thumb_up0thumb_down

Unimodal_2.JPG
Unimodal_2.JPG 810.02 KiB thumb_up0thumb_down

High-uniformity_1.JPG
High-uniformity_1.JPG 712.25 KiB thumb_up0thumb_down

High-uniformity_3.JPG
High-uniformity_3.JPG 886.34 KiB thumb_up0thumb_down

19.07.2020 - 11:58:25
00
peterg napísal:
Unimodal vs. high-uniformity mletie, 18g. Unimodal sa mi zda objemnejsia kopka.

Na kopu sa vy..r, radšej povedz či lepšie chutí. :headbang:
19.07.2020 - 13:37:25
01
danyH napísal:
kde by si odporucil kupit? mas nejaky dobry tip na zdroj alebo normalne behnem do najblizsieho obchodu so sanitou u nas

Hocikde v inštalatérskych potrebách. Pre istotu si zober pôvodný kus. ;)
Alebo aj tu: https://www.drezyonline.sk/nahradne-diely-c61?page=2&start=1&gclid=EAIaIQobChMI5-T-7q_Z6gIVjbHtCh3unwAaEAAYASACEgKrwvD_BwE

Prílohy:

E9A71D6F-54DD-4755-BFE3-A7A2EBD0C870.jpeg
E9A71D6F-54DD-4755-BFE3-A7A2EBD0C870.jpeg 764.04 KiB thumb_up0thumb_down

19.07.2020 - 13:51:47
01
PeterG si tajomný ako hrad v Karpatoch . Takto sa nikde toto fórum neposunie . Mne keď dôjde Max , odfotím , zreferujem a dám výslednú známku ... a mám u pič*ky materinej či mi bude niekto závidieť , obviní ma zo snobizmu či marnotratného kktizmu .
19.07.2020 - 15:29:46
01
luper napísal:
Na kopu sa vy..r, radšej povedz či lepšie chutí. :headbang:

To nejde tak hurvinkovsky, ako si to tu niekto predstavuje ("... zreferujem a dám výslednú známku...") :D . Dokonca ani porovnanie lepsie/horsie nie je mozne. V prvom rade treba najst pre konkretnu kavu subjektivne "najchutnejsi" profil, teda doladit preinfuziu, teplotu, mletie a cast extrakcie podla moznosti rovnake pre oba typy kamenov. Potom subezne porovnat 2 kavy urobene na roznych kamenoch - uz vznika prvy problem, ze 1. kava uz medzitym trochu vychladla, nez sa spravi 2. Tak mozno porovnavat chute, idealne naslepo (manzelka je vhodny objekt, nevie nic o priprave). Porovnavanie na Gardelli Ethiopia Basha Bekele, 93°C, zatial: podla manzelky je skore 1:1 (unimodal vs. high-uniformity), podla mna skor 2:0 v prospech unimodalnych kamenov. Fakt sa neda povedat, ze je nieco "lepsie" ci "horsie", to zalezi od subjektyvnych preferenciach, skor ze je to ine. Musim znova prizvukovat, ze rozdiely nie su markantne, len postrehnutelne.
Mne sa zda, ze unimodalne kamene trochu potlacaju okrajove spektrum chuti, kava je akoby menej horka a acidita menej vyrazna, chut je taka viac zpriemerovana (plati pre tuto konkretnu kavu, viac som zatial nestihol vyskusat !). Niekto by povedal, ze kava ma tensie telo a prijemnejsiu aciditu. Mam kamarata, ktoremu to napriklad vadi a ma radsej kontrastnejsie rozdiely a vyraznejsiu aciditu.
Ak niekto tvrdi, ze nejaky mlynec (ci kamene) je "lepsi/e" ako iny/e, tak to je cisty blud, lebo je to uplne zavisle od jeho subjektivnych preferencii a konkretnej kavy. Plati aj pre Max... ;)
19.07.2020 - 18:13:39
01
peterg Keby si pil aj filtrík z tej istej kávy, možno by si skorej zistil ten rozdiel, na akú prípravu kávy sa tie high-uniformity šutre viac hodia. ;)
19.07.2020 - 18:25:13
00
Peťo strašne si život komplikujes. Mne len napis rozdiel , urob pekne fotky nech vieme na čom si pracoval . Bo keď tu pofotiš kôpky kavy ... no neviem . Radšej by som videl mlyn , ako to tecie a tak ... Vnímaná chuť je samozrejme subjektívny vnem . Na espresse aj zbytočne sa budeš snažiť meditovať ,70- 90% všetkého čo Dana kava obsahuje espresso extrakciou “ zabijes “ . Len cupping ti odhalí jej potenciál .
19.07.2020 - 18:45:59
00
Pekne 🌈 ...

https://www.instagram.com/p/CCwn7mAhnM0/?igshid=r1i32u1zws8c
19.07.2020 - 19:41:17
01
luper napísal:
peterg Keby si pil aj filtrík z tej istej kávy, možno by si skorej zistil ten rozdiel, na akú prípravu kávy sa tie high-uniformity šutre viac hodia. ;)

Jaaaj, nemusim pit ani filtrik, aby som toto vedel ... su to akesi nove trendy skusat unimodal na espresso - zacalo to pouzitim zrovnanych EK43 na vrcholnych baristickych sutaziach ... ;)
19.07.2020 - 20:22:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up