scarinko napísal:
Este som toho moc nenamlel, doobedne pokusy boli tragicke a kedze velmi nerad vylievam kavu pokial nie je fakt hnusna tak som to aj vypil.
Posunul som to o tu jednu dierku ako ste pisali. Po doobednych skusaniach som este robil jeden pokus ked som sa vratil z bajku.
Fotku nemam ale stupen cca 3,5 17,1g za 32s od zapnutia to bolo asi 50g kavy. Este to nie je dokonale ale nevadi mi taketo mnozstvo lebo mam rad viac kavy v sialke. Zajtra poskusam este kusok poladit aby som dosiahol 30s na 30-35g kavy.
Skusal som aj naked paku ale nem dopadlo dobre 😁

To signalizuje zjavne problemy, bud v mleti alebo "spracovani" (leveling, tamping). Nesetri na kave, skus radikalnejsie zjemnit mletie, radsej trochu dlhsia extrakcia, ako kratsia. A potom mozes zhrubovat mletie.
17.01.2021 - 20:05:03
01
Nemozem, skusal som doobeda, nakvapkalo pri 15g 10 kvapiek
17.01.2021 - 20:06:27
00
Skusal som zacat na 2ke a postupne pridaval ale nelepsilo sa to. Skusam to aj miesat aj tampovat rovnomerne. Zajtra budu dalsie pokusy ale henta kava uz je na dne, posledne 1-2 porcie a musim otvorit dalsiu a ta zas bude ina.
17.01.2021 - 20:08:15
00
scarinko napísal:
Nemozem, skusal som doobeda, nakvapkalo pri 15g 10 kvapiek

Za aký čas :?:
17.01.2021 - 20:12:17
00
Dlllllllho, po 37s to vypinam tak ci tak. Ale to uz vidim od zaciatku. Ak to za 10s nezacne ani kvapkat tak z toho nic nebude.
17.01.2021 - 20:13:17
00
Po 37s vypinas??? A preco? Tolko pockam ako dlho kvapka, ked 90s, tak 90s. Potom ochutnam. Spravidla (cize na 99% skoro vzdy) je ta kava pitna a ovela lepsia, ako 25 sekundova podextrahovana (hovorim o svetlom prazeni).
17.01.2021 - 20:46:41
00
No to mi tu raz niekto vypocital. 5-7s kym nabehne plny tlak na silvinke a potom 25-30s extrakcia. 90s 93 stupnovej vody na kave by asi nemalo dobry vplyv. Koli comu je asi ta 30s extrakcia? Po tom case sa vraj z kavy vyplavuju nejake skodlive latky. Ci?
17.01.2021 - 20:53:40
00
suhlasim s peterg 30s je to kde zacinam a teda aj 45 aj 52 a aj cez min som sa uz dostal k paradnym kavickam - treba skusat kazda kava je ina
17.01.2021 - 21:03:36
00
scarinko napísal:
No to mi tu raz niekto vypocital. 5-7s kym nabehne plny tlak na silvinke a potom 25-30s extrakcia. 90s 93 stupnovej vody na kave by asi nemalo dobry vplyv. Koli comu je asi ta 30s extrakcia? Po tom case sa vraj z kavy vyplavuju nejake skodlive latky. Ci?

Som povedal, ze to necham tiect az do konca a potom ochutnam. Kava je spravidla pitna, nevylievam. Nepovedal som, ze potom nedoladujem mletie - doladujem, u seba na cca. 14 + 30s, teda asi 44s. Ale pri mleti na brew kamenoch nejde doladit s presnostou 1s, ako sa vela ludi snazi u espressa :D , extrakcia sa aj pri drobnej zmene na mlynci meni v mnohych sekundach, tak aj o 4 - 5s.
17.01.2021 - 21:03:51
00
Uz som ho nasiel tych co mi to pisali, 😁
https://www.mtbiker.sk/forum/post1347662.html#p1347662

Ramon1 napísal:
Marián preextrahoval si ... aj keď chuťovo to bolo plus mínus , mal si tám už “ škodliviny “
17.01.2021 - 21:32:50
00
scarinko kto chvíľu zostane stať už stojí opodiaľ :lol:
17.01.2021 - 21:51:06
00
Hm

Prílohy:

giphy (1).gif
giphy (1).gif 5.4 MiB thumb_up0thumb_down

17.01.2021 - 21:57:21
00
scarinko Čo sa divíš :?: dnes je už všetko možné. :D


Naposledy upravil luper dňa 17.01.2021 - 22:03:56, celkovo upravené 1 krát.

17.01.2021 - 22:03:26
00
No nechapem co si mi tym chcel povedat
17.01.2021 - 22:03:51
00
scarinko napísal:
Uz som ho nasiel tych co mi to pisali, 😁
https://www.mtbiker.sk/forum/post1347662.html#p1347662

No, ako by som to povedal ... to su tie uvodne poucky pre zacinajucich amaterov, aby vedeli, od coho sa odrazit. Myslel som, ze si uz pokrocily a vies trochu aj experimentovat ... :lol: ... cela priprava kavy je viac-menej o experimentovani s parametrami. ;)
17.01.2021 - 22:04:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up