Pre zaujímavosť, Eureka Helios 65
https://www.facebook.com/groups/297571267072113/permalink/1830076810488210/?sale_post_id=1830076810488210
27.01.2021 - 23:02:49
00
orvaq napísal:
Aloha vospolok. Zadovazil som si Lelit PL81T nech mam aj doma pouzitelne espresso ... Ani naznak espressa - vsetko co som zatial zrobil su dokonale priklady toho ako to nema byt.
...
Meliem na Commandante C40 Nitro a pohybujem sa od 5 do 11 klikov a mnozstvo od 7 do 12g plus rozne kavy a rozne sily utlacenia. Zarovnavam nech je vrchna plocha puku rovnobezne s hranou portafiltra, rovnomerne distribuovana kava v ramci puku a utlacanie som meral na 20kg ale skusal som aj menej. Bud netecie skoro vobec a aj tak je srackovo bleda bez kremy alebo je to rychlo vyteceny sajrajt tiez bez kremy. Tlaky pri extrakcii su od 8 do 11 bar a skusal som aj s aj bez preinfusion...


Tlak nemoze lietat od 8 - 11 bar, OPV ventil by ho mal stabilizovat na konstantnu hodnotu (podla nastavenia v rozsahu 9 - 11 bar pre vibracnu pumpu). Padnut na 8 bar by mohol len za predpokladu, ze kavovy puk nekladie dostatocny odpor, teda kava je pomleta velmi nahrubo.
1/ Prejst najprv na double misku (ako pisu vyssie);
2/ Cim skor vymenit mlynec za pouzitelny na espresso, IMHO;
alebo v opacnom poradi ...
Btw, ako robis tu preinfusion?
27.01.2021 - 23:38:27
01
Vdaka za rady. Cez den poskusam =]
Preinfusion ma v sebe priamo ten LCC ovladac - co je vlastne iba moznost preinfusion zapnut / vypnut, nastavit teplotu vody, pary a cas odpocitavania na extrakciu.
Bol som v tom, ze Comandante zvladne mletie na espresso aspon s akym takym vysledkom a nie takuto katastrofu. Holt - som nesikovny jak sa patri =]
28.01.2021 - 00:24:14
00
dobry vysledok mam pri single=10,5g a double=18g
25 sekund a 2x25ml - na uvodne ucenie si rano robim espreso+kapucino naraz
28.01.2021 - 08:15:21
01
Tak tamper Rhinowares flat dorazil. Výhoda je, že viem utampovat pekne do rovna, a keď robím z jedného košíka rovnakú gramáž, tak mám každý shot v podstatne identicky utampovany. Zo začiatku som sa však musel pohrať s nastavením správnej výšky vysunutia tampera. Keď však tampujem klasickým tamperom ako tak už viem odhadnúť akou silou zrovna tlačím, tu v podstate zatlačiš až po spodnú hranu tampera, ale veľmi neviem zatiaľ odhadnúť akou silou, že keby tam tá hrana nebola, tak ako pri klasickom tampery, či by som ešte tamper zatlačil viac alebo menej. No tak dúfam že som to napísal aspoň trochu zrozumiteľne :D
28.01.2021 - 10:22:34
00
orvaq C40 zvlada mletie aj na espresso. Fungoval som s nim cca 2 mesiace kym dorazil niche.
Preinfuziu by som asi zatial nechal vypnutu, zvysok ti uz napisal Peter.
28.01.2021 - 10:39:08
11
🐐 majú na : https://www.kofio.cz/la-cabra?utm_source
28.01.2021 - 10:56:37
00
Objednáva niekto z BA tú La-Cabra pridal by som sa.
28.01.2021 - 20:50:43
00
Ramon Dik za info
28.01.2021 - 20:51:38
00
:bow:
28.01.2021 - 21:03:14
00
orvaq napísal:
Vdaka za rady. Cez den poskusam =]
Preinfusion ma v sebe priamo ten LCC ovladac - co je vlastne iba moznost preinfusion zapnut / vypnut, nastavit teplotu vody, pary a cas odpocitavania na extrakciu.
Bol som v tom, ze Comandante zvladne mletie na espresso aspon s akym takym vysledkom a nie takuto katastrofu. Holt - som nesikovny jak sa patri =]


Vypni preinfuziu, double basket a zacni tak. Zacat treba jednoducho a potom pridavat.. aku kavu pouzivas?
28.01.2021 - 21:11:15
00
Mám takýto problém:
Mám mlynček, nejaký tuším slovinský rebrand Obel Bregant EB (La Pavoni Zip), môžem pozrieť štítok keď budem doma, ale nie je to podstatné. Kupoval som ho cez bazoš a mám ho asi 2 roky. Predávajúci tvrdil že kamene sú nové, no neviem, či to tak naozaj bolo, nikdy som ich nekontroloval. V poslednej dobe musím mať kamene nastavené tak, aby sa takmer dotýkali, inak ide káva prirýchlo. Niektoré druhy tečú ešte v pohode na 2-3 stupne od 0 ale pri niektorých už je potrebné mať nastavenú 0. Predtým pri takýchto nastaveniach už bola káva príliš jemná a takmer netiekla. Mlynček som otvoril, vyčistil a opticky sa mi kamene nezdajú najlepšie. Môžem poslať ich foto keď budem doma. Skúsil som vyladiť rovnobežnosť pomocou fixky, ale bola v poriadku. Kde by mohol byť problém? Prípadne ak to budú kamene, aké by som mohol kúpiť? Sú tam 64mm, je nejaké odporúčanie na lepšie 64mm z iného mlynčeku alebo zháňať originál pre tento?

Vopred vďaka za rady.
29.01.2021 - 08:37:32
00
Ved si si sam odpovedal - kamene sa Ti nezdaju a mletie sa posuva k nule ...
Aky vykon ma motor? Mam zvysne nove spickove kamene Ditting 64mm (ako MK K30), pravotocive, zivotnost 1500 kg kavy, ak by si chcel.
29.01.2021 - 10:52:17
00
Chcel som sa len uistiť, lebo toto je prvý krát, čo mám takýto problém. Nikdy som sa nestretol s kameňmi, ktoré by boli opotrebované, tak neviem na čo sa zamerať a trochu ma zneistilo aj to, že chlap mi pri kúpe tvrdil, že kamene sú nové a ja som cez neho nepremlel určite viac ako 30kg kávy (možno ani 20) a tipujem, že to by nové kamene ešte museli byť stále nové :D Na týchto už očami vidieť, že hrany nie sú pekne ostré.

Motor má výkon tuším 200 alebo 250W (musel by som pozrieť štítok ale určite v tomto rozmedzí), ale kamene treba ľavotočivé myslím. Aspoň originál Obel Bregant aj La Pavoni Zip majú ľavotočivé. Ani neviem či má zmysel na ten mlyn dávať "lepšie" kamene. Vyšiel ma 40€, netuším vôbec do akej kvalitatívnej triedy ho zaradiť, vtedy mi to prišlo ako dobrá kúpa :) ale som s ním spokojný, akurát si musím spraviť nejaký mechanizmus na stepless nastavenie, lebo kroky sú občas priveľké.
Ale rád si nechám poradiť ak máš nejaký tip na vhodné kamene.


Naposledy upravil tomtom7 dňa 29.01.2021 - 11:25:12, celkovo upravené 1 krát.

29.01.2021 - 11:04:06
00
Tu tip neexistuje, musis hladat konkretne pre ten mlyn resp. rebrandy (podla netu Bezzera BB003, BB105, BB90 Carimali M1, M3 Obel DSQ, Mito, Mito Max Pavoni ZIP Reneka B14). Ano, su lavotocive, a ani vykon motora by na Ditting nestacil, nevraviac o tom, ze Ditting kamene by hodnotu toho mlynca späťnásobili.
Btw, ako som uz pisal skor, standardne kamene do takychto mlyncov stoja hovno, takze urcite to za pokus stoji.
29.01.2021 - 11:23:28
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up