A robili ste slepe porovnanie vôd? Či je rozdiel v chuti napr cez filtraciu v kanvici brita alebo dobrá voda?
05.02.2021 - 13:44:47
00
Nie je ani treba, hlavne ak do kanvice ide z vodovodu tvrda voda - aj s otvorenymi ocami vidno, ako sa usadza vapnik v kavovare ... :D
05.02.2021 - 14:45:49
00
P.S. Chcel som tym len povedat, ze bez ohladu na chut kavy, tvrda voda neprospieva kavovaru, aj ked je filtrovana cez kanvicu. ;)
05.02.2021 - 14:47:11
00
Ja takú vodu dávam do rýchlovarnej, a zaujíma ma vplyv na chuť, už mi spomínali že napr nech si spravim slepý test na chuť medzi takouto vodou a napr dobrou vodou, a od kolegyne som zas počul že artézska voda..... Z vody som uz zufali...
05.02.2021 - 15:15:06
00
Ved sprav si slepy test, nic tym nepokazis, ale osobne by som nasu (domacu) vodu filtrovanu cez Brita kanvicu do kavovaru nedal, aj keby v slepom teste excelovala (co asi nie, lebo je velmi tvrda) ...
05.02.2021 - 15:35:51
00
Tiez mame vo vode cez 100 mg Ca a cez 20 Mg, do kavovaru ju nedávam iba do kanvice a tam zatiaľ nekamenuje, no som zvedavý na ten test mam aj vodu z kaviarne, tak som zvedavý či zvíťazí...
05.02.2021 - 17:06:31
00
😜 ...

thumb_up0thumb_down

05.02.2021 - 17:55:33
00
A niečo od našeho dlho sa neozyvajuceho HomeBaristu , tiež z Košicoch 🤭

https://youtube.com/shorts/vNd4_gv6srs
05.02.2021 - 18:03:05
00
Ramon1 napísal:
😜 ...

thumb_up0thumb_down


Vyzera zaujimavo ... a tiez tusim, ze je to prave ten, co Ti este chyba ... ;)
05.02.2021 - 19:56:04
00
Oddialenie kompletizacie o niekoľko týždňov ... ale veď , či čakáš 9 či 10 mesiacov, je už v podstate jedno 😏 .
05.02.2021 - 20:09:58
00
To 9 mesiacov trvá výroba?
06.02.2021 - 07:37:13
00
Vyroba komponentov kvoli Covidu trva dlhsie, rovnako tak aj doprava z Ciny sa predlzila. ;)
06.02.2021 - 10:39:36
00
Naked temnofoto

Prílohy:

IMG_7400.JPG
IMG_7400.JPG 316.04 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7402.JPG
IMG_7402.JPG 281.74 KiB thumb_up0thumb_down

06.02.2021 - 11:26:35
00
peterg napísal:
Vyroba komponentov kvoli Covidu trva dlhsie, rovnako tak aj doprava z Ciny sa predlzila. ;)


A hlavne zdrazela o 350 %...
06.02.2021 - 11:37:53
00
Studia o vplyve RPM mlynca na fines (particle size distribution)
https://www.baristahustle.com/blog/coffee-grinder-rpm/

Zaver:
Zmena RPM je velmi podobna zmene hrubky mletia ("... shows the grind size distribution changing as the burr speed changes, with the higher RPM resulting in a smaller median grind size and more fines. However, this effect appears to be very similar to the effects of simply changing the grind setting as shown in the graph below." ... "Selecting a finer grind setting also results in a smaller median grind size and more fines. This difference appears to be fairly similar to the effect of increasing burr RPM".) Toto plati celkom napr. pre EG-1, ale vseobecne neplati uplne pre vsetky mlynce, napr. u Mythos 2 namerali mierne ine TDS pri roznych otackach.

Zjednodusujuci zaver pre mna:
1/ Variabilne RPM u mlynca nie su velmi nutne (v podstate sa to aj potvrdzuje u Lagomu).
2/ Vyssie otacky su lepsie, ako nizsie (rychlejsie mletie, lepsie vyprazdnovanie komory, kava aj motor sa menej zohreju).
06.02.2021 - 11:44:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
cron
keyboard_arrow_up