bedo napísal:
Ramon má ešte aj podľa praženia... :-)

Predbehol si ma ... :rofl:
17.02.2021 - 11:20:29
00
stivko76 napísal:
Tak potom na každý druh kávy mať jeden zvlášť mlynec :lol:

Nie nutne, staci single dosing mlynec (SD, melie sa iba jednotliva davka).
17.02.2021 - 11:24:56
00
Taký mlynček ako Niche zero po čom ide?
17.02.2021 - 11:36:52
00
A na začiatok by nestačil nejaký ručný napr. Prolex?
17.02.2021 - 11:40:46
00
na bazere bude skor rarita, novy okolo 570e ale treba nan cakat, navyse je otazne co s danou a clom po bexite
17.02.2021 - 11:43:20
00
Porlex nie. Skor Kinu classic, ale cenou si cca na Specialita.
17.02.2021 - 11:47:36
00
elwood napísal:
na bazere bude skor rarita, novy okolo 570e ale treba nan cakat, navyse je otazne co s danou a clom po bexite

Mali by ho do EU predavat uz bez DPH, a to sa potom doplati aj s clom pri colnom konani.
17.02.2021 - 11:48:51
00
stivko76 napísal:
A na začiatok by nestačil nejaký ručný napr. Prolex?

To je na espresso uplny shit, ak rucny, tak Kinu, ale nebal by som sa skusit aj lacnejsie 1Zpresso JX Pro alebo JE-Plus.
Btw, kamaratovi prisiel Xeoleo 45mm tak perfektne nastaveny (koncentricky), ze som až žasol, môj Timemore sa môže skryť...
17.02.2021 - 11:55:34
00
mnavak napísal:
Okrem retencie je problem hlavne zmena hrubky. Ak mas otvoreny jeden sacok tak v pohode upravujes mletie. Aj ked si myslim ze musis pouzivat single dose lebo casovac nie je presny.


... áno idem podľa váhy ale čo nasypem to aj presne vypadne na 0.1g..
17.02.2021 - 13:11:35
00
To ale neznamena nulovu retenciu...povysavaj a vycisti mlycec. Navaz 3x po 18g a uvidis co bude vypadavat. Ono sa to ustali na 18g ...
17.02.2021 - 13:47:01
00
Realne sa retencia meria trocha inak. Samozrejme, ze ked nasypes 20g kavy tak aj vypadne 20g (s vynimkami). Ak by to tak nebolo tak kam asi by ta kava mizla? Zrnka nie su ako ponozky v pracke.

Co by ta realne malo zaujimat pri retencii je, ze kolko gramov z tych 20g je "stara" kava, ktoru si mlel naposledy. Toto ma velky efekt pri striedani zrn ako aj nastavovani hrubosti mletia.

mnavak ma predbehol.
17.02.2021 - 13:50:45
00
Slavo17 napísal:
... áno idem podľa váhy ale čo nasypem to aj presne vypadne na 0.1g..

:lol:
Pozri, co Ti vypadne ako prve, kolko kavy je len vo vystupnom otvore a kolko ostava v mlynci celkom (foto z cistenia) ...
Priklady su z Fiorenzato F4E v tovarenskej podobe (pred upgrade).

Prílohy:

F4E tunnel, anti clump02.jpg
F4E tunnel, anti clump02.jpg 576.06 KiB thumb_up0thumb_down

Coffee from original chute.JPG
Coffee from original chute.JPG 610.56 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_0759.JPG
DSC_0759.JPG 688.72 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_0760.JPG
DSC_0760.JPG 703.52 KiB thumb_up0thumb_down

17.02.2021 - 15:39:42
00
peterg napísal:
... Btw, kamaratovi prisiel Xeoleo 45mm tak perfektne nastaveny (koncentricky), ze som až žasol, môj Timemore sa môže skryť...

Nedalo mi, tak som sadol a pustil sa do toho. Vonkajsi kamen u Timemore Nano ma velmi volne osadenie, co umoznuje osadit ho vo fabrike aj excentricky. Par hodin trpezliveho rozoberania, podlozkovania a skladania, a uz je vycentrovany celkom OK. ;)

Prílohy:

IMG_7448.JPG
IMG_7448.JPG 472.26 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7450.JPG
IMG_7450.JPG 356.71 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7458.JPG
IMG_7458.JPG 371.87 KiB thumb_up0thumb_down

17.02.2021 - 15:56:51
04
To sa ti akože pohyboval ten vonkajsí kameň?
17.02.2021 - 16:31:14
00
Nepohyboval! Ale nebol zapolohovany koncentricky so spodnym.
... no a medzi predchadzajucim a tymto prispevkom som este dorobil "Red Clix" upravu :) (2-nasobny pocet aretacnych poloh - pridal som aretacie v medzipolohach. Padli na to 4 zubarske frezky lebo podkladovy material je tvrdy.

Prílohy:

IMG_7460.JPG
IMG_7460.JPG 318.48 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7461.JPG
IMG_7461.JPG 428.64 KiB thumb_up0thumb_down

17.02.2021 - 18:11:29
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up