Urcite sa zhodneme. Ja som zase na IPAy vysadeny (taky Cornel IPA, Nachmelena olpica ci IPA od WYWAR napriklad). Ale dam aj leziak z remeselneho pivovaru, ked to musi byt ... :)
14.01.2022 - 22:58:38
03
Kazdy clovek je inak citlivy na rozne chute (kysle, sladke a pod). Zas sa netreba az fasisticky tvarit ze len kysla kava je kava. Je kopec stredne prazenych kav ktore su dobre. Len to nesmie byt typ cierne zrnko kde otvoris sacok a rozmyslas preco si zas otvoril drevenne uhlie:-D a nech tiez len nemindzujem/nemudrujem - cofflia v poslednej dobe neskutocne valiii.. toto je az sialenost na espresso (acidna sialenost) https://coffia.sk/products/cordillera-de-fuego-vyberova-kava a toto na filter ma velmi prekvapilo, neuveritelna vona ide z balicka aj z V60 https://www.coffeeholics.sk/kava/VanGulpen/van-gulpen-ethiopia-halo-beriti-winey-ferm-250g
14.01.2022 - 22:59:55
03
Ved ani nehovorim o light filter roaste na espresso, to velmi dobre nejde ani spravit (mozno niekto ano), ale o takom omni roaste, ako napr. Gardelli. Neviem, ci to je skor light, alebo uz do media, vidi sa mi, akoby momentalne prazil trosicku tmavsie.
14.01.2022 - 23:47:03
00
Minule bol chalan pre moju eureku ,ukázal som mu že melie ,namlel som kavejo na nej šup s ňou do stroja a ponúkol som ho. Dajako ho skrutilo . Pýtam sa že čo ? Odpoveď bola , kyslá. No mne sa ale vôbec nezdala kyslá ,práveže naopak príjemná sladka a nehorka. A to som mu spravil taku klasiku 8g. Potom z neho vyšlo že on má rád také tie horké. A k tomu Zlatému zrnu, tiež som to mal problém vypiť.
15.01.2022 - 07:03:05
00
Tak to bol veru napi*cu kávopi*č … ani tu Eureku by som mu nepredal :!: .
15.01.2022 - 08:14:41
01
Spravne, otocit vo dverach. Na segafredo nech si hlada inde mlyncek 😁
15.01.2022 - 08:55:36
02
kazdy ma inu cestu podstata je aby mal z toho pre seba radost - staci sa pozret tu na fore kazdy ide na to inak, ine vybavenie, ine kavy a chute a vsetkych to evidentne bavi - tak jest sicko v pozondku
15.01.2022 - 09:02:22
16
My First Hario (po vzore My First Sony) :-)

Prílohy:

hario.jpg
hario.jpg 274.81 KiB thumb_up0thumb_down

15.01.2022 - 10:57:32
00
mnavak napísal:
Co prepit sa ale potom to platit:) kde su casy 25Eur za kilo cerstvo prazenej kavy....

Co bolo to bolo, bude horšie. Od mája 21 to ide hore poriadne každý mesiac
15.01.2022 - 20:37:06
00
Čawte ,začal som sa trochu hrať s aeropresom , dajte mi nejaký štartovací tip . Začal som 20g kávy a výsledok 100g v šálke , ale zdalo sa mi to také, nie zle ale také mdlé. Dal som tú istú kávu čo používam na espresso. Samozrejme mletie som upravil.
16.01.2022 - 12:23:36
00
Ja zvyknem používať kávu stredného praženia priamo určenú na filter. 15-20g na 200-250 ml vody + 30 ml blooming. Nepijem hneď za horúca, teple až vlažne. Cítim tóny, ktoré tam aj patria. Skôr to vnímam ako kávový nápoj. Považuj to za pohľad neskúseného kavickara 😉
16.01.2022 - 12:43:55
00
Ako to mi je jasné že ťa bude ako čajík, blooming 30ml ? v preklade prosím , ( doliatie vody ? )
16.01.2022 - 13:04:16
10
Zrejme myslel zaliať a nechať napučať 30 sekúnd. ;)


Naposledy upravil luper dňa 16.01.2022 - 13:12:40, celkovo upravené 1 krát.

16.01.2022 - 13:08:15
01
30ml a asi aj 30 sec
Na v60 alebo fellow davam podla mnozstva kavy ale pri 20g cca 30g (V60) alebo 50g(fellow) vody na blooming ktory trva cca 30s
Blooming je ze to zalejes trochou vody a pockas kym sa z toho dostane co2
https://blogokave.sk/blooming-kavy-co-to-je-a-preco-ho-treba-robit/
16.01.2022 - 13:10:08
00
inac dake odporucania na kavu na filter mame? daco nove by som chcel skusit po dlhej dobe :D
16.01.2022 - 13:11:57
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up