Ved profylaktika musi byt, nie?
26.01.2022 - 19:21:52
01
Presvedčiť Petra “Džího “ o niečom o čom nechce byť presvedčený ?! Nemysliteľné a strata časopriestoru , ako by kapitán Danko povedali 🤷🏼‍♂️
26.01.2022 - 19:24:10
00
A presvedcit ostatnych, ze na to nemam podmienky je stejne velky, ak nie este vacsi problem. A ani masinu nemozem pripojit na rozvod vody, lebo medzi privodom vody a masinou mam volny priestor bez linky, tak volnu rurku na podlahu nedam, ani do vzduchu nezavesim. ;)
26.01.2022 - 19:32:32
00
PRODÁNO - Pánove jěsťe jedna nevyžádaná nabídka, po 3 dnech s SSP kameny jsem se rozhodl, že pošlu dál Niche Zero. Pokud by měl někdo zájem tak stačí poslat zprávu. Bílý, stáří 2 roky, namleto cca 30kg. PRODÁNO
26.01.2022 - 19:37:42
00
Vcera prisla coffia, celkom slusna kava.
Príloha:
coffia.jpg
coffia.jpg 411.7 KiB thumb_up0thumb_down

27.01.2022 - 11:15:33
01
k vode mam este takyto zaujimavy poznatok z mojich realnych merani
zakladna tvrdost vody u mna je dH 16-17 a kH 15
ked nastavim kartusu jak luper na 30% - toto by malo byt aj moje nastavenie podla brity, tak ale realne hodnoty ca po prejdeni 30-50litrov vody cez kartusu od zmeny nastavenia su ale vobec neni jak by bolo treba, takze nasledne zmeny pri bypasse pri novej kartusi su:
- 30% je dH 4,5-5 a kH 4 co je vyrazny pokles ale stale nie ideal
- 20% je dH 4,5 a kH 3,5
- 0% je dh 4 a kH 2,5-3 a ani toto nie je ideal ale uz je to celkom blizko
toto su hodnoty do 1 mesiaca od novej kartuse, po 12mesiacoch ale kartusa slabne a pri bypasse :
- 0% je dH 7 a kH 6,5
- 30% je dh 13 a kh 14 cize hodnoty sa vyrazne zhorsia

cize to, co pise brita je zamerane na nejaky vykon s nejakym kompromisom ale mne vychadza ze aj quell je treba nechat na 0% bypass a za 6-7 mesiacov treba menit aby tvrdost vody nestupala naspat

a ked ste sa bavili o cenach tak napriklad ta quell je aj za 87eur aj za 125eur
27.01.2022 - 11:21:53
02
keby niekto kupoval daco z BunaCafe a je z BA prosim dajte vediet, potreboval by som nejake tesnenie za euro a nehce sa mi to samostatne objednavat kurierom
dik
27.01.2022 - 11:24:29
00
Aj mne dnes prišla káva.Zatiaľ som skúsil len cez V60 s Comandante,El Salvador a musím len odporučiť veľmi čistá a jasná chuť.Pred tým som mal Coffee Collective(tiež DK).Zo SK mávam Diamonds Roastery a Concept,Ondrejka som mal a zo zahraničných som mal Barn,Bonanza,Five Elefant(DE).V hľadáčiku som videl že odporúčate Coffea Circulor.Je ešte niečo čo by ste odporučili na espresso alebo filter a je dostupné?(nie niečo ako Ninety :) alebo ste videli nejaký rebríčok top európskych pražiarní?

Prílohy:

20220127_104024.jpg
20220127_104024.jpg 561.41 KiB thumb_up0thumb_down

27.01.2022 - 11:52:51
00
danyH napísal:
k vode mam este takyto zaujimavy poznatok z mojich realnych merani
zakladna tvrdost vody u mna je dH 16-17 a kH 15
ked nastavim kartusu jak luper na 30% - toto by malo byt aj moje nastavenie podla brity, tak ale realne hodnoty ca po prejdeni 30-50litrov vody cez kartusu od zmeny nastavenia su ale vobec neni jak by bolo treba, takze nasledne zmeny pri bypasse pri novej kartusi su:
- 30% je dH 4,5-5 a kH 4 co je vyrazny pokles ale stale nie ideal
- 20% je dH 4,5 a kH 3,5
- 0% je dh 4 a kH 2,5-3 a ani toto nie je ideal ale uz je to celkom blizko
toto su hodnoty do 1 mesiaca od novej kartuse, po 12mesiacoch ale kartusa slabne a pri bypasse :
- 0% je dH 7 a kH 6,5
- 30% je dh 13 a kh 14 cize hodnoty sa vyrazne zhorsia

cize to, co pise brita je zamerane na nejaky vykon s nejakym kompromisom ale mne vychadza ze aj quell je treba nechat na 0% bypass a za 6-7 mesiacov treba menit aby tvrdost vody nestupala naspat

a ked ste sa bavili o cenach tak napriklad ta quell je aj za 87eur aj za 125eur

Super Dano, ze si si dal namahu, pomeral a zverejnil. :y:
Nechcem do nikoho rypnut, ale toto zase len hovori v prospech stabilnej balenej vody z jedneho zdroja bez nutnosti dalsich pravidelnych merani a nastavovania. To potom uz radsej miesat si vlastnu vodu, ale to ma vacsi zmysel pre pour over, nez pre espresso.
27.01.2022 - 11:57:51
00
Peter1250 napísal:
Aj mne dnes prišla káva.Zatiaľ som skúsil len cez V60 s Comandante,El Salvador a musím len odporučiť veľmi čistá a jasná chuť.Pred tým som mal Coffee Collective(tiež DK).Zo SK mávam Diamonds Roastery a Concept,Ondrejka som mal a zo zahraničných som mal Barn,Bonanza,Five Elefant(DE).V hľadáčiku som videl že odporúčate Coffea Circulor.Je ešte niečo čo by ste odporučili na espresso alebo filter a je dostupné?(nie niečo ako Ninety :) alebo ste videli nejaký rebríčok top európskych pražiarní?

Top praziari (aj s oceneniami na narodnych ci svetovych sutaziach):
- Gardelli (Rubens Gardelli);
- Mabo (Bogdan Georgescu);
- Coffea Circulor (Ivica Cvetanovski);
...
27.01.2022 - 12:16:42
00
peterg napísal:
Top praziari (aj s oceneniami na narodnych ci svetovych sutaziach):
- Gardelli (Rubens Gardelli);
- Mabo (Bogdan Georgescu);
- Coffea Circulor (Ivica Cvetanovski);
...

Ďakujem,od Gardelli som mal zatiaľ len Cignobianco a Mabo som ešte nevidel,pozriem to.
27.01.2022 - 12:36:01
00
Cignobianco je zmeska pre kaviarne, to nebez vazne. Mabo ma drahu dopravu z Rumunska, treba skusit bomba-barista v BA tusim.
27.01.2022 - 12:38:52
01
V bomba-barista ju mali len raz a už ju neobjednávajú.
27.01.2022 - 12:55:11
00
danyH napísal:
k vode mam este takyto zaujimavy poznatok z mojich realnych merani
zakladna tvrdost vody u mna je dH 16-17 a kH 15
ked nastavim kartusu jak luper na 30% - toto by malo byt aj moje nastavenie podla brity, tak ale realne hodnoty ca po prejdeni 30-50litrov vody cez kartusu od zmeny nastavenia su ale vobec neni jak by bolo treba, takze nasledne zmeny pri bypasse pri novej kartusi su:
- 30% je dH 4,5-5 a kH 4 co je vyrazny pokles ale stale nie ideal
- 20% je dH 4,5 a kH 3,5
- 0% je dh 4 a kH 2,5-3 a ani toto nie je ideal ale uz je to celkom blizko
toto su hodnoty do 1 mesiaca od novej kartuse, po 12mesiacoch ale kartusa slabne a pri bypasse :
- 0% je dH 7 a kH 6,5
- 30% je dh 13 a kh 14 cize hodnoty sa vyrazne zhorsia

cize to, co pise brita je zamerane na nejaky vykon s nejakym kompromisom ale mne vychadza ze aj quell je treba nechat na 0% bypass a za 6-7 mesiacov treba menit aby tvrdost vody nestupala naspat

a ked ste sa bavili o cenach tak napriklad ta quell je aj za 87eur aj za 125eur

Neviem čím si to meral, ale ja ani po roku nedosahujem pri bypass 30% také hodnoty ako Ty píšeš pri 0% bypass. Celková tvrdosť mojej nefiltrovanej vody je dH 15 a uhličitanová KH 13, a to poznám na kanvici za týždeň, ale pri kartuši s 30% bypas ani po roku. Tým nechcem spochybňovať Tvoje tvrdenie, že neprichádza k zmene tvrdosti a pokiaľ chcem udržať tvrdosť v určitej hranici, ktorá má vplyv na chuť kávy, tak je potrebné časom v závislosti na nameraných hodnotách, upravovať prietok smerom k nule. Ale určite to nieje tak dramatické, ako to píšeš. Nič netreba preháňať, a ako som už písal, ja som si vystačil s 30% bypass bez ujmy na káve (horná hranica 6 kH pri filtri, vyššia uhličitanová tvrdosť uberá káve ovocnosť) a aj na príslušenstve po celý rok.
Moje merania vody (karb kH 6, hard dH 7) po 10-tich mesiacoch pri 30% bypass prikladám. ;)

Prílohy:

CA63DA8D-D582-4588-9779-F1E793E52F34.jpeg
CA63DA8D-D582-4588-9779-F1E793E52F34.jpeg 396.13 KiB thumb_up0thumb_down

7FF7CF84-EA62-4115-B00C-B86ABC6A94C2.jpeg
7FF7CF84-EA62-4115-B00C-B86ABC6A94C2.jpeg 803.43 KiB thumb_up0thumb_down

27.01.2022 - 13:55:03
00
petrik napísal:
:D

Zrnko vs coffia.
Príloha:
coffia_vs_indonezia.jpg
coffia_vs_indonezia.jpg 267.14 KiB thumb_up0thumb_down

27.01.2022 - 14:36:31
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up