Hmm tak to neviem ci pisu na tej skatuli, pozriem. Ale kedze po znizeni teploty sa to chovalo uz normalne tak nevidim problem v tomto parametre mlieka.
11.12.2022 - 15:12:50
00
scarinko napísal:
Hmm tak to neviem ci pisu na tej skatuli, pozriem. Ale kedze po znizeni teploty sa to chovalo uz normalne tak nevidim problem v tomto parametre mlieka.

Tak to teda je najpodstatnejší parameter :facepalm: . Je to uvedené v tabuľke na každej krabici. :)
P.S. A keď natrénuješ penu na cappuccino potom môžeš trénovať penu na flat white, lebo to nie je to isté. :lol:

Prílohy:

8486F452-8CD0-42D4-8A7B-80507F86656D.jpeg
8486F452-8CD0-42D4-8A7B-80507F86656D.jpeg 432.13 KiB thumb_up0thumb_down

11.12.2022 - 15:20:29
00
Pozor na hlavu aby si sa nebacol velmi. Viem co myslis, kedysi som to aj hladal a nasiel nejake co malo 4+ gram na 100 ale ziaden rozdiel v tom nebol. Doma mam toto.

Prílohy:

IMG_20221211_181350.jpg
IMG_20221211_181350.jpg 193.54 KiB thumb_up0thumb_down

11.12.2022 - 18:15:41
00
scarinko Môže byť, takže žiaden problém, už len malá brigáda v kaviarni a pôjde to samo. Ako sa hovorí, “ťažko na cvičisku - ľahko na bojisku”. ;)
Tieto sú skvelé. :)

Prílohy:

C2B9B049-785B-4DD8-A72A-C58DFF474798.jpeg
C2B9B049-785B-4DD8-A72A-C58DFF474798.jpeg 289.12 KiB thumb_up0thumb_down

11.12.2022 - 18:22:45
10
Možno sa opýtam blbosť, ale aké množstvo kávy používate na bežné espresso? Samozrejme ISO štandard talianskeho espressa je 7g, bežne sa používa na single shot 7-9g, no tu vidím sem tam v príspevkoch celkom vysoké gramáže.

Zvykol som si robiť na obyčajnom mlynčeku (Hario Slim) 11,4g, vtedy mi to dalo cca 35g za 28s (5+23) na bežnom lacnom kávovare s nepretlakovym sitkom. Neskôr som začal striedať kávu s indickým čajom a prešiel som na 7g espresso - 25-30g za 28s, keďže kofeín výrazne cítim.
Aktuálne pri už kvalitnom presnom mlynčeku skúšam zatiaľ 12g - 30s (5+25) - 30g, káva má neporovnateľne intenzívnejšiu a plnšiu chuť, ale niečo tomu stále chýba.
Viem že to chce aj kvalitný kávovar, no žiaľ pracujem v spoločnosti kde môžem byť rád za Delonghi páku, a kávu už večer doma nepijem. Čo môžem skúsiť, prípadne aké pomery odporučíte?
11.12.2022 - 18:51:08
00
18- 22g, také 5-6 kávy denne sem tam aj viacero
11.12.2022 - 19:38:29
00
Dnes 4x18g 😄
11.12.2022 - 20:10:42
00
Tak to teda este mozem pridat :) ... Ja davam rano capucino z 15g, potom 2-3 espresa z 15g a jeden filter v60 tiez 15g. Kedy zvyknete davat poslednu kavu? Ja sa snazim tak po 14:00 uz kavu nedavat, s tym, ze spat chodievam okolo 0:30.
11.12.2022 - 20:24:45
00
Momentálne 18-20g (Gaggia Classic), kávu pijem kedy mám chuť (väčšinou 3-4x denne), kľudne aj 10 minút pred spaním...
11.12.2022 - 20:45:38
00
scarinko napísal:
Ta dvojka ma blby tvar vnutri. Stred je nizsie ako vypuste, robi to zlobu. Dnes som robil 3x nahaca 😁 lm strada je este na ceste takze len s tym co mam doma. Este s tym laborujem. Tlak je zatial cca 9,5 bar, skusim zajtra znizit. Mletie mi velmi nejde, stale to hrudkuje.


na akom tlaku si nakoniec skoncil?
11.12.2022 - 21:07:11
00
Aktualne som na 8,5
Uvidime ci nedvihnem naspat na 9
Ale ja som mal od zaciatku nastavenych 9,5bar. Asi to tak vo vyrobe nastavili.
11.12.2022 - 21:19:09
00
scarinko napísal:
No ved som skusal, mlieko kupujem len 3,5%
Dva pokusy v dvoch roznych konvickach a obe na ....
Potom som znizil na 120 a vyslo to ovela lepsie.


Ja som pouzival 120, az pokial som nebol na kavovych dnoch v ZA a baristka mi odporucila dat menej kludne aj 105. ( bezzera unica ma rozsah 105 - 120) Ja pouzivam 110 a sem tam uz aj nieco nakreslim🙂
12.12.2022 - 01:01:25
01
V tejto suvislosti mam otazocku, aky je rozdiel vo vyslednej pene, ktoru robim pomocou pary, kde v konecnom dosledku zvysujem objem vodou, alebo externym napenovacom, kde nepribudne ani cl vody? (logicky by som mal mat mensi vysledny objem peny)
12.12.2022 - 06:51:54
00
Bajto17 napísal:
Ja som pouzival 120, az pokial som nebol na kavovych dnoch v ZA a baristka mi odporucila dat menej kludne aj 105. ( bezzera unica ma rozsah 105 - 120) Ja pouzivam 110 a sem tam uz aj nieco nakreslim🙂

Blbe je ze pri HX masine, ked chces zysit teplotu vody na espresso (lebo light roast), musis zvysit teplotu pary.
12.12.2022 - 09:15:25
00
milos2 napísal:
Blbe je ze pri HX masine, ked chces zysit teplotu vody na espresso (lebo light roast), musis zvysit teplotu pary.

Neviem čo to tu stále riešite s tou teplotou pary :?: , ale keď to povedala baristka :lol: . Ja som mal aj HX a nikdy som nemal potrebu to riešiť. ;)
12.12.2022 - 13:00:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up