Ja som mal tiez verziu BC na tom vsak nezalezi. Silvia ma vystup z bojlera do hlavy na spodku bojlera, na paru na vrchu ...preto ti sla voda hned. To ale neznamena, ze bojler netreba dopustit. ECM ma oba vystupy na vrchu, preto ti nejde nic, kym sa bojler znova nenapusti.
Nechap ma zle ale ked uz to su prilis technicke zalezitosti tak si treba aspon ten manual pozriet
19.01.2023 - 16:28:41
00
Ak mas velky vykon pary, tak naco skusat 4 dierky, teda este 2x vacsi vykon, ako 2-dierkova. Priklanam sa k elwoodovi o tom dopustani. To by BC muselo doplnat aj snimac hladiny vody do bojlera aby to fungovalo.
19.01.2023 - 16:31:52
00
To urcite nema..a ani drahsia verzia PID. Na BC je iba odstraneny modul casovaca a on/off vypinac je napojeny priamo na termostat myslim. Dva roky dozadu som chcel dorobit pid takze som to mal prelezene cele vo vnutri.
Ak by tam aj bolo dorobene automaticke doplnanie tak by clovek urcite postrehol samovolne zapinanie sa pumpy. To sa pri silvii neda prepocut 🙂
19.01.2023 - 16:56:10
00
ok, na toto som nejak nemyslel a manual asi ani necital. Skusenejsi uz proste vedia. Tiez uz budem vediet ze toto sa nedeje nejak samo ako by clovek predpokladal na masine za tisice eur :D
proste by som cakal ze ked prepnem packu pary na off tak sa automaticky doplni voda do bojlera lebo je predsa jasne ze som uz doparil ale to je len taka moja logicka uvaha.
19.01.2023 - 17:43:44
00
Ako tak čítam, tak som rad za kúpu mojej mary x. Automaticky dopúšťa, ma stabilnú teplotu jednotivych výstrelov, a ako náhle dorobím espresso, dám dole páku, trochu to tam šumí, stíchne, tlak ukazuje 1,5 baru, utriem páku, 1x otočim kohútikom pary, hned zatvorim, tým som do utierky odpustil zmes vody a pary, 2x otocim a hned zatvorim a už ide čistá para a môžem začať napenovat mlieko. A to všetko za cenu okolo 1000.
19.01.2023 - 20:00:45
02
jurant
Ja mam Mara X V2 uz rok.
- pouzivam v mode 1 (coffee mode) a vacsinou v teplotnom rezime 0 (92-91C)
- wifi zasuvka
- co sa tyka teploty, tak idealne prva extrakcia 32-34 minuta od zapnutia (vtedy je minimalne kolisanie pocas extrakcie (desatiny stupna na teplomere v hlave od peterg=Dakujem :-))
pokial ides dalsiu kavu, idealne 1:30-2:00min po prvej extrakcii vtedy udrzi nastavenu teplotu.(takto mozes dalsie a dalsie espresso)
Po 4:00min zacina prehrievanie cca +2C , potom sa ustali po 15min naspat
Toto je krasne vidiet na tlakomere bojlera - ako dorovnava teplotu zmenou tlaku - spinanie/vypinanie nahrievania.
Tak je nastavene riadenie teploty v spominanom rezime.
Viem ze tak funguje, podla toho robim kavu.
- 2 x cappuccino nie je v tomto rezime absolutne problem
extrakcia 2x espresso zaroven sa da penit 1 x konvicka
po malovani prvej, napenit druhu a malovat :-)

Pani s tym dopustanim ste ma teraz totalne dostali, to som ani netusil, tiez neriesim ako MarosHe na Mare
Ocividne ma kazde nejake to +/-

Prílohy:

20220730_100023.jpg
20220730_100023.jpg 226.75 KiB thumb_up0thumb_down

20220908_063443.jpg
20220908_063443.jpg 244.3 KiB thumb_up0thumb_down

20221201_064139.jpg
20221201_064139.jpg 184.11 KiB thumb_up0thumb_down

20221217_081717.jpg
20221217_081717.jpg 243.03 KiB thumb_up1thumb_down

19.01.2023 - 20:42:17
01
Tak hlavne porovnavate HX vs Single Boiler. HX je by design navrhnuta tak, ze robis naraz kavu aj paru. Na druhej strane na HX musis vacsinou odpustat vodu kvoli temperature surfing, takze tiez je ta spotreba vyssia. Moja spotreba vody na cca 4 espressa bola tak niekde medzi 0.5-1 liter vody.

Ja som si spravil pred vianocami radost s Cafelat Robot, tam staci tak 70 ml vody na jedno espresso. A pressure profiling sa s tym da prekvapivo dobre robit ... vacsinou simulujem londinium pressure profile. Bezzera Mitica HX odvtedy stoji v kute. Dalsia masina bude iste nejaka serioznejsia lever masina. Len este cakam, lebo maju tento rok vyjst nejake nove.
19.01.2023 - 21:43:14
03
Hmm teraz pozeram a citam ze ci by mi viac nesadla HX 😏
19.01.2023 - 23:34:31
00
Hmmm ... tak keď nečítaš návody, tak najlepšie ostať pri zalievanej ... :lol:
19.01.2023 - 23:45:46
00
milos2 napísal:
... Dalsia masina bude iste nejaka serioznejsia lever masina. Len este cakam, lebo maju tento rok vyjst nejake nove.

V poslednej dobe mám také komplikovanejšie kávy, ktorým lever profil nesvedčí a sú lepšie pri plnom tlaku od začiatku až do konca (teda po preinfúzii), Raz mi dokonca Ivica napísal, aby som zdvihol tlak na viac ako 10 bar (neurobil som, nechcelo sa mi otvarat stroj, ale zrusil som aspon profil s klesajucim prietokom/tlakom a la lever). Radsej asi masinu s flat profilom (ak sa neda padlo) a saturovanu hlavu.
19.01.2023 - 23:53:03
00
peterg napísal:
V poslednej dobe mám také komplikovanejšie kávy, ktorým lever profil nesvedčí a sú lepšie pri plnom tlaku od začiatku až do konca (teda po preinfúzii), Raz mi dokonca Ivica napísal, aby som zdvihol tlak na viac ako 10 bar (neurobil som, nechcelo sa mi otvarat stroj, ale zrusil som aspon profil s klesajucim prietokom/tlakom a la lever). Radsej asi masinu s flat profilom (ak sa neda padlo) a saturovanu hlavu.

Mal som pocit, ze klesajuci profil sa vo vseobecnosti povazuje za najvhodnejsi. Kazdpopadne na komplikovane kavy by to chcelo najprv kupit poriadny mlyncek s flat burrs.
20.01.2023 - 00:11:02
00
peterg predpokladam ze mas precitany uplne kazdy jeden navod ku kazdej jednej veci co mas doma, samozrejme cely a kazde pismenko, napr aj na auto 😉
20.01.2023 - 00:54:15
00
Presne tak, robim vsetko preto, aby som nemusel ostať pri zalievanej. :rofl:
A medzitým som sa naučil rozlišovať v návode medzi podstatným a nepodstatným. :P
20.01.2023 - 11:12:10
01
milos2 napísal:
Mal som pocit, ze klesajuci profil sa vo vseobecnosti povazuje za najvhodnejsi. Kazdpopadne na komplikovane kavy by to chcelo najprv kupit poriadny mlyncek s flat burrs.

Skusal som už aj skôr striedať profily, niekedy bol o niečo lepší klesajúci ako straight, ale ten rozdiel nebol zďaleka o toľko lepší, ako je ten klesajúci horší u tých komplikovaných kávach - chuť je potom kyslo-trpko-horká a nedá sa s tým nič spraviť, najmä tá trpkosť je hrozná.
Jednoznačne áno.
20.01.2023 - 11:18:06
00
peterg napísal:
Presne tak, robim vsetko preto, aby som nemusel ostať pri zalievanej. :rofl:
A medzitým som sa naučil rozlišovať v návode medzi podstatným a nepodstatným. :P

najprv to musis precitat aby si vedel ci je to podstatne :P
dnes som robil zalievanu :D Fellow lebo som si zabudol zapnut zastrcku
20.01.2023 - 11:54:07
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up