Mlel si na tej jednotke ako som ti doporučil ? Osobne by som “zkoncentroval “ extrakciu jej skrátením na 25-26 sekúnd a objem výslednú hmotnosť do 22 gramov . IMHO :) . A doporučujem ako další krok kúpiť a pracovať s naked portafiltrom . Predsa ta jednovypusť , no ... dobre , aspoň si pozrieš či ti to tečie priamo z páky Tip-Top .

Prílohy:

Komentár súboru: Nensebo 9,5 gramov , 17ml , 93 stupňov , 27 sukund , bottomless portafilter , LM 1 Strada
B0199E77-BCD2-4BBC-920C-25554CEEE7FD.jpeg
B0199E77-BCD2-4BBC-920C-25554CEEE7FD.jpeg 452.08 KiB thumb_up0thumb_down

09.12.2017 - 16:47:05
00
Mlel si na tej jednotke ako som ti doporučil ? Osobne by som “zkoncentroval “ extrakciu jej skrátením na 25-26 sekúnd a objem výslednú hmotnosť do 22 gramov . IMHO :) . A doporučujem ako další krok kúpiť a pracovať s naked portafiltrom . Predsa ta jednovypusť , no ... dobre , aspoň si pozrieš či ti to tečie priamo z páky Tip-Top .

Skúšal a bolo to v pohode také ristrettko ;) , no častejšie pijem espresso, tak som prestavil mlynec na 1,2. :)
Portafilter je už na ceste a aby som mal pre jedno nastavenie stejnú extrakciu, tak je na ceste aj ........ prekvapenie :rofl: potom sa pochválim. ;)
09.12.2017 - 17:39:31
00
Druhý aj tretí mlynček nikdy nie je zlý :) ... apropo na ukážku v identickej šálke Rocket espresso zo 18,5 gramov Nensebo v 15 gramovom VST sitku . 28 sekúnd / 93 stupňov / 30 gramov ...

Prílohy:

Komentár súboru: Bohovsky komplexná a rozvinutá chuť aj aróma
5801886A-0AA6-448A-8AAB-5002E7756EAF.jpeg
5801886A-0AA6-448A-8AAB-5002E7756EAF.jpeg 808.22 KiB thumb_up1thumb_down

09.12.2017 - 17:48:50
00
Ramon1 napísal:
Druhý aj tretí mlynček nikdy nie je zlý :) ... apropo na ukážku v identickej šálke Rocket espresso zo 18,5 gramov Nensebo v 15 gramovom VST sitku . 28 sekúnd / 93 stupňov / 30 gramov ...

A načo? VST sa hrdí tým, že stejné mletie sa používa pre single aj double.
Ťažko porovnávať kávu z 18.5g a 9.0g, IMHO.
09.12.2017 - 19:35:06
00
Na čo ? No predsa aby mohol pripravovať kávy bez toho aby musel prestavovať mlynček . Samozrejme myslím tmavo prazene / svetlo prazene . Tu istú sortu nemáš potrebu meniť hrubku mletia len čas ... aj keď reálne 7 gram a 21gram Strada LM mením aj hrubku mletia k hrubšiemu v 21 gramovke . To je realita , nie reklamny slogan ... už to tieklo veeeelmi pomaly

A prečo jeden mlynček nestačí ? Lebo Frans :)


Naposledy upravil Ramon1 dňa 09.12.2017 - 20:35:33, celkovo upravené 1 krát.

09.12.2017 - 19:50:50
00
Tak toto je iná alchýma , na paradu
09.12.2017 - 20:15:55
00
Hrúbku mletia nemením, doladím plnením (množstvom) do double misky, podľa toho vyberiem VST/LM 17g alebo vacsiu IMS. Nikdy s tym nebol problem. Viac mlyncov je treba na viac otvorenych kav, ale pri domacej spotrebe je otazne, kolko kav je vhodne otvorit, aby nezvetrali, kym sa minu. Dalsou alternativou je taky mlynec, ktory umoznuje opakovane presne nastavenie hrubky, horny mleci kamen sa musi pohybovat po zavite s jemnym stupanim, nielen byt tlaceny pruzinami hore (Mazzer, Fiorenzato F4, ...). Mal som taky Macap, super vhodny na single dosing a opakovane definovane prestavovanie hrubky, ale kamene len 50mm ... :( alebo práve preto bol tak vhodný? ;)
09.12.2017 - 20:38:55
00
peterg ale ja hovorím o 7 gramovke a 21 gramovke :^) . U 7 gramovke ktorú reálne plním 7,5 grammi tmavého praženia a 9,5 grammi svetlého v porovnani 23 grammi svetlého praženia v 21 gramovom sitku LM Strada . Ani ja 7 gramovku a 15 gramovku neprestavujem . Najlacnejsie z týchto single dose grinders vychádza Monolith / motor / alebo HG1 ručný pohon ... v cene už veľmi schopného mlynca s plochými kameňmi :)

Apropo ja mám stále otvorené dve sorty kav . Svetlu Afriku a tmavú Ameriku / zmes 100% arabik / . No , ale pijem trosku viac . Tmavé praženie už používam len pre manželku , keď si pripravím kapučíno a pre klasických Slovenskych konzunentov , kt. svetle praženie nechuti - ešte sa k tomu neprepili :) .
09.12.2017 - 20:50:04
01
Hlavica Profitec :) , keby to niekoho zaujímalo ;)

Prílohy:

SprchaProfitec.JPG
SprchaProfitec.JPG 742.25 KiB thumb_up0thumb_down

10.12.2017 - 09:10:45
00
... a čo tak zubná kefka alebo espazzola ;)
10.12.2017 - 09:19:01
00
Ramon1 čo Ty na to? :) Toto ešte nemáš. :tmi:
11.12.2017 - 12:08:58
01
A ani nechcem ... nechcem sa totiž ochudobniť o zážitok z manuálnej prípravy kávy .
11.12.2017 - 12:11:08
00
A ani nechcem ... nechcem sa totiž ochudobniť o zážitok z manuálnej prípravy kávy .

Väčší predpoklad rovnakej extrakcie, veď o to ide, či nie? :) Keď sa nechceš ochudobniť, je aj manuál klasika páka, len toto je elegantnejšie ;)
11.12.2017 - 12:18:39
00
To musíš mat v ruke ... distribúcia a následný tamping by sa dala zlepšiť napr. takým “ dozerom “ . Samotné tampovanie radšej budem robiť tamperom . Veď aj ten tamper je kus umeleckého diela :)

Prílohy:

C82A8C90-122E-407B-8EFB-B991CC7CC7AF.png
C82A8C90-122E-407B-8EFB-B991CC7CC7AF.png 231.94 KiB thumb_up0thumb_down

11.12.2017 - 12:30:07
00
Ramon1 Ale nie s operovaným zápästím. :lol: Já si radšej ten rituál odpustím. ;)
11.12.2017 - 12:52:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up