Ramon1 peterg
Toto sa nachádza v krabičke s čokoládou z Lidla. ;) Veľmi dobre sa hodí :) hádajte na čo. :rofl:

Prílohy:

IMG_0785.JPG
IMG_0785.JPG 882 KiB thumb_up2thumb_down

25.12.2017 - 17:21:07
00
Ani srnka netuší :D
25.12.2017 - 19:26:43
01
luper napísal:
peterg Ramon1
Posledný piaty pokus ale to je už maximum z 9,8g kávy, mletie na 0,6. ;) Myslím si ale, že max. pre sitko je 9,5g a mletie na 0,65. :)

To vyzerá dobre. A ako chuťovo voči LM 7g?
25.12.2017 - 19:28:56
00
peterg napísal

Posledný piaty pokus ale to je už maximum z 9,8g kávy, mletie na 0,6. ;) Myslím si ale, že max. pre sitko je 9,5g a mletie na 0,65. :)
To vyzerá dobre. A ako chuťovo voči LM 7g?

Nemôžem porovnať s LM 7g lebo ho nemám. :( Mám len 7g, ktoré bolo k Profitecu. :)

Prílohy:

IMG_0786.JPG
IMG_0786.JPG 808.62 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_0787.JPG
IMG_0787.JPG 981.64 KiB thumb_up0thumb_down

25.12.2017 - 20:27:21
00
Tak porovnaj s tým, čo máš.
A mimochodom, aktuálne tiež meliem na 0.65 do LM 7g a plním ca. 9.7g (káva PerNordby).
25.12.2017 - 21:28:50
00
Pali65 napísal:
Ale nájde sa tu niekto, kto má skúsenosti s varením klasickej arabskej (tureckej) kávy v džezve?

Coby sa nenašiel, čo treba ?
25.12.2017 - 21:40:10
00
peterg napísal:
Tak porovnaj s tým, čo máš.
A mimochodom, aktuálne tiež meliem na 0.65 do LM 7g a plním ca. 9.7g (káva PerNordby).


Porovnám a dám vedieť. ;)
25.12.2017 - 22:16:36
00
Pali65 napísal:
Táto téma by sa mohla kľudne premenovať na Espresso kajnšmetke guru supreme level.

Ale nájde sa tu niekto, kto má skúsenosti s varením klasickej arabskej (tureckej) kávy v džezve?

Ja som kedysi neúspešne skúšal v malom hrnčeku. Usúdil som, že bez tvarovanej džezvi to asi nepôjde :)
25.12.2017 - 23:01:12
00
mendez Mám doma džezvu, doniesli ju naši z Egypta v 80. rokoch. Nejako mi chýba obecný návod – koľko vody, koľko kávy (ako pomletej), osvedčená značka, atď. Pamätám si len, že Arabi nechávali vystúpať kávu 3x, kým ju odstavili z plameňa. Varili ju rovno s cukrom, trochu mi to pripomína ako sme v Colombii varili "tinto".
25.12.2017 - 23:22:34
00
Nepatral som aky je ten "originálny" postup, ja som si to varil tak ako to varia v Bosne. Aj tam sa postupy líšili. Káva je zomleta na prach, ešte jemnejšie ako na espresso. Mne najviac chutili ich miestne kávy napr. zlatá dzezva ( legenda ako u nás popradská káva) je to asi neaka zmes s robustou, chuti to úplne inak ako sme zvyknutí.
Do dzezvy si dám kávu ( ja si doprajem lyžicu kopcom na 1 porciu nech to má grády ) zalejem už zohriatou vodou z kanvice ( niekto to robí že už do studenej vody dá kávu) a nechám zohriať na plotnicke. Keď mi 1x zovrie odoberem krému a dam do pohára , nechám 2hy x zovrieť , odstavím nabok , trocha počkám a nalievam pomaly do pohára tak aby čo najviac sósu zostalo vo vykroji v dzezve. Cukor podľa chuti, bosanci si davali slusne dávky ale až potom ako zaliali. Arabi Turci to možno robia inak,ale zázraky by som nečakal . Používajú povetsine malo kvalitnú kávu silne uprazenu tak ovocné nuancie netreba očakávat , preto to zjemnuju cukrom. Zaujímavá metóda, pitelnejsie ako "československý turek" hlavne kvôli tomu že gro sósu zostane v dzezve a neextrahuje sa mi to naďalej v šálke. Treba poskusat ;)
26.12.2017 - 13:29:43
00
Mne úplne stačil aj Tvoj popis, nemusím zasa skúšať úplne všetko. :)
26.12.2017 - 13:59:22
00
peterg Chuť taká istá, len u IMS Single 9-10g je vždy puk suchý, takže moja voľba IMS. ;)
26.12.2017 - 16:33:04
00
Ramon1 Aký rozdiel si zaznamenal v kvalite kávy pri zmene tlaku čerpadla na 9 bar, alebo aký dôvod si mal k zmene tlaku? :tmi:
26.12.2017 - 17:02:41
00
dôvodom bolo optimalizácia tlaku čerpadla vedúca k skvalitneniu extrakcie . menil som hrubku mletia , teplotu , gramaž , silu tampingu a k mojej spokojnosti viedlo až zniženie tlaku čerpadla... 10 barr mi veľmi urychlovalo extrakciu a musel som robit kompromisy v hrubke mletia , extrakcneho casu a gramaže .

čo poviete na toto ... https://www.torrtoys.com/outlet/torr-in-5880-tamper-in-se-whn3w ? Tamper 58,8 a IMS B 70 ? Bude rozdiel oproti 58,35-58,55 a VST ?
26.12.2017 - 17:18:27
00
Ramon1 napísal:
dôvodom bolo optimalizácia tlaku čerpadla vedúca k skvalitneniu extrakcie . menil som hrubku mletia , teplotu , gramaž , silu tampingu a k mojej spokojnosti viedlo až zniženie tlaku čerpadla... 10 barr mi veľmi urychlovalo extrakciu a musel som robit kompromisy v hrubke mletia , extrakcneho casu a gramaže.
čo poviete na toto ... https://www.torrtoys.com/outlet/torr-in-5880-tamper-in-se-whn3w ? Tamper 58,8 a IMS B 70 ? Bude rozdiel oproti 58,35-58,55 a VST ?


:clap: len som sa chcel ubezpečiť o správnosti mojej voľby, pre tie isté dôvody som tiež rozmýšľal, že znížim tlak čerpadla. ;)
Prepáč ale k tvojej otázke pre nedostatok praktických skúseností, Ti nedokážem dať relevantnú odpoveď. :(
Ale vyzerá to dobre v kombinácii s IMS Pro Nano.
26.12.2017 - 18:06:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up