Gishubi sa nachádza v blízkosti domorodého lesa Kibira, kde vychádza chladná hmla denne a nakoniec sa usadzuje na kávových stromoch. Táto mierne chladnejšia mikroklima zabezpečuje, že čerešne rastú a dozrievajú pomaly, čo pomáha nastaviť pohár Gishubi oddelene. Vychutnajte si príchuť duseného ovocia, čerešňovej čokolády, hnedého cukru a cukrovinky s vyváženou kyslosťou.

Kopce Mutany sú pokryté nekončiacou zeleňou a otvárajú sa na úchvatné panoramatické výhľady. Zmes silných a piesočnatých pôd umožňuje poľnohospodárom pestovať pestrosť plodín vrátane pšenice, manioku, zemiakov, cibule, hrášku, fazule, sladkého zemiaka, mučenky a čaju, ktoré sú spriahnuté s kávovými stromami. Očakávajte príchuť červených bobúľ, bohato sladké tafy a ovocné ovocie, vyvážené mierne kyslou pivom a citrónovým koláčom.
07.03.2018 - 21:47:33
01
... to aby zostala práca aj pre básnikov a prozaikov toto vymýšľať ...
07.03.2018 - 22:10:23
01
:rofl:
07.03.2018 - 22:40:22
00
K téme hrudkovanie. ;)

Prílohy:

Z-F4N-12gH22,5-IMS.JPG
Z-F4N-12gH22,5-IMS.JPG 920.58 KiB thumb_up0thumb_down

Zar-12gH22,5-IMS.JPG
Zar-12gH22,5-IMS.JPG 1.01 MiB thumb_up0thumb_down

Po-OCD12gH22,5-IMS.JPG
Po-OCD12gH22,5-IMS.JPG 837.85 KiB thumb_up0thumb_down

Po-Tamp12gH22,5-IMS.JPG
Po-Tamp12gH22,5-IMS.JPG 855.85 KiB thumb_up0thumb_down

09.03.2018 - 11:18:31
00
rasto mal si pravdu ... Ital musel trosku zmeniť “ profil “ praženia . Aj keď nerád priznávam , že ta prvá várka bola top , táto je na úrovni max . 90 Score. Jednoducho a po gadžovsky povedané : ploche, menej husté , crema o 50% dole , a vymizla z nej čokoláda . Prevláda pri zachovaných parametroch prípravy zvýšená acidita aj keď ovocná a horký “ ocas “ ... som ***** 😤
09.03.2018 - 11:31:19
00
a este to aj zdrazil na dvojnasobok :D
09.03.2018 - 11:32:33
00
Ramon1 napísal:
rasto mal si pravdu ... Ital musel trosku zmeniť “ profil “ praženia . Aj keď nerád priznávam , že ta prvá várka bola top , táto je na úrovni max . 90 Score. Jednoducho a po gadžovsky povedané : ploche, menej husté , crema o 50% dole , a vymizla z nej čokoláda . Prevláda pri zachovaných parametroch prípravy zvýšená acidita aj keď ovocná a horký “ ocas “ ... som ***** 😤

Na a ja sa čudujem, prečo z tých posledných balení chutí ináč (bez čokolády), ako z prvej kilovky. Ale teraz uz 16g nerobím, tak som to pripisoval tomu ...
09.03.2018 - 11:50:06
00
luper napísal:
K téme hrudkovanie. ;)

Chýba komentár, čo chcel básnik povedať.
Asi to, že tam hrudky nie sú, že? ;)
09.03.2018 - 11:51:54
01
Sú ale nie je to tak tragické u F4N ako si aj Ty hovoril a v konečnom efekte to nemá vplyv na výsledný produkt.😂😉
09.03.2018 - 12:13:08
00
odkedy meriate tych 25-30s? od stlacenia gombika alebo odkedy zacne tiect? lebo niekedy zacne tiect po par sekundach a niekedy az za 10-15s zalezi ako utampujem, kolko dam kavy a ako je namleta. Niekedy len od tampovania a kedze v rukach nemam nejake meradlo tak to neviem rovnakou silou stale tampovat
09.03.2018 - 12:25:19
00
Vyskusaj si zatlacit tamper proti osobnej vahu silou 20kg, tak zistis, ze vlastne treba tlacit celkom dost, da sa povedat skoro "co to da" (kava je stejne dalej nestlacitelna).
Od nabehu plneho tlaku cerpadla (u vibracneho a E61 je to cca 6 - 7s, co je doba preinfuzie), co by sa malo zhodovat +/- sekunda so zaciatkom tecenia. Ak zacne tiect ovela neskor, treba "zhrubit" mletie.
09.03.2018 - 12:45:01
00
no dobre takze odkedy to merat? :)
09.03.2018 - 12:51:59
00
od spustenia extrakcie..
09.03.2018 - 13:37:11
00
Od nabehu plneho tlaku ;)
Ak by to bolo od zaciatku extrakcie (tecenia), ako pise Vlado, tak potom teoreticky ta moze zacat tiect aj po 1 minute alebo neskor od nabehu plneho tlaku, no a pocas tej doby sa podla mojho nazoru uz kava vyluhuje (v miske), takze bude preextrahovana.


Naposledy upravil peterg dňa 09.03.2018 - 13:44:09, celkovo upravené 1 krát.

09.03.2018 - 13:40:35
00
na Silvii?
Ved si zober priklad ak by si mal moc jemno pomlete a po spusteni by ti 20 sekund nic neslo az potom by zacalo po kvapkach. Ale aj pocas toho ked nic netecie sa extrahuje a prepaluje kava


Naposledy upravil fevlad dňa 09.03.2018 - 13:45:22, celkovo upravené 1 krát.

09.03.2018 - 13:42:58
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up