Neuveriteľná stránka Dolce Skusto ...

Prílohy:

C0A59849-108F-4BB4-9C90-6BB4A0ECE607.png
C0A59849-108F-4BB4-9C90-6BB4A0ECE607.png 774.8 KiB thumb_up0thumb_down

13.03.2018 - 19:17:31
00
Maju zle nalinkovanu tu pohyblivu reklamu, treba ist cez ponuku napojov
https://www.dolce-gusto.sk/m/ponuka-napojov/espresso-1/peruespresso

https://www.dolce-gusto.sk/m/ponuka-napojov/lungo-grande/colombialungo

https://www.dolce-gusto.sk/m/ponuka-napojov/espresso-1/hondurasespresso
13.03.2018 - 20:12:05
00
Ramon1
Londinium je pakovy stroj s rota pumpou ale ma pruzinu cize ta ti do velkej miery predurcuje akym tlakom budes posobit, neni to cisty pakovy stroj kde by si zazil cisty analog kde urcujes v kazdom momente to akym tlakom posobis. Aj preto sa hovori ze dokaze robit reprodukovatelne / konzistentne shoty -> pruzina. Ale pochybujem ze je to myslene voci masinam cisto s rotacnou pumpou kde dokazes reprodukovat vo sfere "money no object" naozaj jeden za druhym ale tam londinium nie je. A k profilacii tlaku som dospel k tomu ze nie zmena tlaku ale prietoku/flow robi prave zaujimave zmeny v chuti - vid slayer.
Brewtus je uplne nieco ine a mne nedava zmysel tie dva stroje porovnavat, resp. nepoznam dovod/motivaciu na tvoje rozhodovanie sa medzi tymi dvoma strojmi takze tazko povedat...
Ved masinu mas celkom dobru...
Mne sa v poslednej dobe ukazalo ako rozumne skor investovat do mlyncov a tam vidim naozaj hmatatelne rozdiely v tom co potom zo stroja vyleze von.
13.03.2018 - 22:24:39
00
danyH napísal:
...A k profilacii tlaku som dospel k tomu ze nie zmena tlaku ale prietoku/flow robi prave zaujimave zmeny v chuti - vid slayer...

Bez ohladu na to, co hovori marketing, toto mi hlava a cit pre fyziku akosi neberie, rad by som vedel, ako sa da zmenit flow cez kavu v pake bez zmeny tlaku nad nou. Pouzitie pretlakovej misky (teda skrtenie prietoku na vystupe, za kavou) nepredpokladam ;) . A skrtenie prietoku pred kavou sice moze zachovat tlak pred skrtiacim ventilom, ale uz nie za nim, teda v kave ...
13.03.2018 - 23:46:29
00
To čo píšeš má logiku. Zároveň nie som fyzik aby som ti to vyvrátil/potvrdil. Sú však aj ľudia ktorí majú skúsenosti, píšu o tom a tiež tomu asi rozumejú a tí tvrdia že je proste rozdiel v tom či upravuješ tlak nad pukom zmenou otáčok čerpadla alebo zmenou prietoku dokonca poznám človeka ktorý si kúpil LM strada EP a slayer aby to zistil a citi rozdiel a nevie prist na to preco, slayer proste pre neho vedie.
Ja osobne budem rad ked tomu blizsie porozumiem. zatial to beriem proste ako fakt ze rozdiel to je a vysvetlujem si to tak, ze tie krivky priebehu tlaku posobiaceho na puk nebudu totozne pokial menim otackami pumpy alebo skrtim prietok. Jasne suhlasim oba sposoby menia tlak posobiaci na puk.
14.03.2018 - 00:25:59
00
Myslim, ze skrtenie prietoku je len jeden zo sposobov, ako dosiahnut zmenu tlaku (resp. zmena tlaku je jeden zo sposobov, ako zmenit flow), ale kedze je to testovane na roznych strojoch, do hry mozu vstupovat aj ine faktory dane konstrukciou daneho stroja, nie len sposob regulacie tlaku/prietoku. Alebo naozaj zalezi na tom, akym sposobom sa regujuje tlak (flow)... Co mi napada, tak tlak/flow by sa dal regulovat aj servoovladanim bypassu (neviem, ci dostatocny rozsah a ci sa pouziva), otackami DC pumpy (urcite sa pouziva), uz uvedenym skrtenim na vstupe, ... (?) ...
14.03.2018 - 00:41:14
00
Peter video s Jasonom čo som sem pridal , tam to vysvetľuje . Slayer dokáže meniť nielen tlak ale aj prietok .... práve ten prietok , ktorý nastavujem ihličkovym ventilom na kt. majú patent robí ho jedinečným .
14.03.2018 - 06:32:41
00
Napriklad aj rocket r60v ma tlakovu profilaciu, potom som videl videa kde ludia hovorili ze ale tam neregulujes tlak zmenou otacok ze to neni to prave.
a prave aj tam odznela diskusia ze prave ze to je super, lebo regulujes ventilom prietok a to ma podobne slayer
ale ako pise ramon1 ma na to patent a tiez ako som cital v de forach je s tym celkom dost problemov lebo uchytenie toho ventilu je podla vyrobcu 4skrutkami a usa chlapci si povedali ze stacia 2 a nedali na zakladnu viac dier a sposobuje to celkom problemy takze majitelia si 15-20T stroje museli nechat este dorabat
14.03.2018 - 07:55:19
00
Aku maju zivotnost (kovove) mlecie kamene?
V poslednej dobe musim nastavovat tak jemne mletie, ze ked mlyncek bezi po zomleti davky chvilu na prazdno, tak sa kamene zjavne suchaju. Ked som to ale rozobral, vyzerali normalne - nevidel som nejake zbrusene hrany ani nic podobne. Mlyncek ma nieco cez 2 roky, pouziva sa v priemere na 2x double / den.
14.03.2018 - 09:47:15
00
Každý je iný ... Mazzer Mini A údajne 8000 mleti 200/300 kilo by mal , Compak F10 / konicke kamene/ 1200kilo kávy na štandardných kameňoch a Red úpravou 8 ton :o
14.03.2018 - 10:09:54
01
PhilJ napísal:
... V poslednej dobe musim nastavovat tak jemne mletie, ze ked mlyncek bezi po zomleti davky chvilu na prazdno, tak sa kamene zjavne suchaju...

Tak to je problém vzájomneho uloženia frézok! Nečistil si mlynček, nepovoľoval skrutky? Každopádne to treba dať "vycentrovať" ;-)
14.03.2018 - 10:27:29
00
tj treba ich pootocit ? nerobil som s tym nic, rozoberal som to az ked mi to zacalo liezt trochu na nervy, ale nic som nezistil ;)

Ono to robilo myslim uz od novoty ked som dal prilis jemne mletie - ako to vlastne je, aj ked je mlyncek na najjemnejsom tak sa tam nema nic suchat ked bezi naprazdno ?
14.03.2018 - 10:41:12
00
Ak pocujes jemne trenie tak vtedy vies ze to je nulova poloha a od nej ides uz len hore ale ak by si potreboval mlet az tak jemno tak problem musi byt dakde inde. Si neviem predstavit aku kavu by si z takeho prachu mal. Alebo hrubka mletia je normalna ale napriek tomu pocujes trenie tak bude nejaky problem s ulozenim kamenov v mlyne.
ale ako pisu chalani bezne 1t a viac musia zniest - pokial neposkodis nejako mechanicky - a to je na domacu spotrebu celkom dost
14.03.2018 - 11:00:45
00
Ak ma mlynček Rancillio nič nové , ak iný je to pretavil by som kamene , nakalibroval nulu , pomlel a uvidel čo to spraví ... sú to low end-y , poznám viacerych čo im to robilo skoro od novoty . Aby dosiahli jemne mletie vhodne pre pákové stroje za účelom “ najlepšej “ extrakcie , nastavili najjemnejšie a ani to nestačilo . Otázka je aký mlyncek ma Phil ?
14.03.2018 - 11:10:11
01
Treba nastaviť nulu. Na jutube je kopec videi ako na to, podľa mlynček. Ja som si uz nastavoval na Variu, tam je to jednoduché.
Káva mletá na prach je vhodná do džezvy, na espresso sa mi neosvedčilo mletie na prach.

Keď sme u mlyncov k variu rozmyslam dopriať brášku. Skúšam dosť káv a už ma nebavi to presťahovanie. Cena okolo 500€ , nemusí byť novy ale zas aby to nebola ozruda typu Jolly a pod .a hlavne aby bol fresh. Neake typy? Ď
14.03.2018 - 11:47:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up