Skor som myslel porovnanie Saeco a Silvia.
18.03.2018 - 11:35:16
00
soused napísal:
Inak, prečo má 5-6 ľudí potrebu neustále si robiť posmech z niekoho kto nemá chuť, čas, v neposlednom rade ani peniaze .... ale načo tie posmešné poznámky ak niekomu chutí niečo iné.

Ak si tym myslel moju otazku (podla reakcie), tak si sakra mimo ...
18.03.2018 - 11:37:05
00
No tak to sa neda velmi porovnavat. Je to uplne ina kava aj ked stale to nie je take ako by som chcel ale neviem cim to je. Musim si zohnat ine misky a vymenit tu sprostu vypust alebo celu paku. Je s tym ale nasobne viac roboty a casu okoo toho. Niekedy by som chcel len prist stlacit gombik a o 30s mat super espresso ale bohuzial :)

Vacsiu frustraciu mam ale z capuccina. To mlieko mi proste nejde a neviem kde robim chybu. Skusal som viac druhov mlieka aj take co su "barista" ale nic. Max urobim trochu peny na vrchu a pod tym je horuce tekute mlieko. Navodov som videl na youtube mraky a aj ked to robim podla nich tak to nejde. Dnes som tiez skusal, ked uz som myslel ze je to ok tak som zacal robit kavu. Nez som ju urobil pena bola kaput a mohol som to vyliat. :(
18.03.2018 - 11:38:56
00
Pointa je, ze musis dat trysku len tesne pod povrch a tak, aby si roztocil mlieko v konvicke do viru. Tvar konvicky moze mat na to tiez vplyv.
18.03.2018 - 11:48:26
00
Ano tak to robim, mam uz druhu konvicku ale vysledky stale na prd. Zvazoval som aj vymenu trysky ale na silviu som nic nenasiel a neviem ci tam pasuje aj z ineho kavovaru. Musim este zohnat teplomer. Problem je ze kym sa vytvori nejaka normalna pena tak to mlieko je uz vrele a to by nemalo. Beriem ho z chladnicky a aj konvicku si davam zachladit do chladnicky.
18.03.2018 - 11:51:36
00
natoc video ;)
18.03.2018 - 12:00:48
00
Marián problem “stretching the milk “ je natoľko komplikovaný , že radšej pozeraj videa na trúbke a čítaj . Základný problem si už “nakúpil “so Silviou . Maly kotlík , slabý tlak párnej trysky , veľký teplotný rozptyl ... Poloha trysky , uhol trysky ku hladine . Najprv “nastriekať “ bublinky vzduchu , ale pozor musia byt jemne a len trosku . Následne vnoriť trosku trysku hlbšie ale len tak , aby mlieko premiesavala para , nevhaňala priliž veľa už vzduchu ale bolo zabezpečené točenie mlieka . Teplomer budeš potrebovať len v začiatkoch , neskôr ukoncis “naťahovanie “ podľa konzistencie a teploty konvičky v ruke ... “cvik delá mistra”☕️. A Kupuj mlieko plnotučné 3,5% !!! Ja napenujem bezlaktozove 3,5% a pohoda ... ak bude treba a chuť možno aj niečo natočím
18.03.2018 - 14:02:48
00
vidis Majdo,tak nakoniec aj ta Tvoja Silvia je srajda :D (srandujem)
kolega vravel,ze trvalo par dni,kym sa toto naucil robit s mliekom a nekupuj srajdove 3,5% ale to z tych strojov,tocene automatove,priamo od kraviciek-nepasterizovane ;)
18.03.2018 - 14:16:04
00
Dik chalani. Zatial sm kupoval len 3,5%
Tesco, Rajo Barista toto bolo asi horsie ako obyc tesco mlieko, aktualne chladim Tatra barista s vyssim obsahom bielkoviny.
Viem ze by bolo super mat 2 bojlerovu profi masinu ale tak nemozem mat vsetko. Uz aj silvia je over na moje povodne poziadavky.

Edit: aktualne som v obchode objavil toto, je to drahe jak fras ale skusim

Prílohy:

IMG_20180318_145228.jpg
IMG_20180318_145228.jpg 972.16 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil scarinko dňa 18.03.2018 - 14:57:58, celkovo upravené 1 krát.

18.03.2018 - 14:43:30
00
Soused to su len take ***** a zalezi na kazdom ako to zoberie -:) byvalo tu aj veselsie teraz je vela ludi uskoprsych a urazlivych.
Marian vydrb sa na napenenie mlieka na Silvuske je to na strasne dlhe lakte to ze tam je tryska ber u nej ako kozmeticky prvok -:)
Kup si napenovac mlieka a budes mat daleko lepsie vysledky a bez nervo.Ver mi u Silvusky viem co pisem
18.03.2018 - 14:57:49
00
scarinko Ja robím z 1,5 % , a v pohode bez problémov. :lol: Na napenenie majú vplyv len bielkoviny (3,4 a vyššie), tučnejšie mlieko má vplyv len na chuť. ;)
18.03.2018 - 16:06:53
00
Bielkoviny zlava:
3,6 3,3 3,3 3,2 4,2
Prve mam teraz otvorene a posledne bude dufam zazracne :)

Prílohy:

IMG_20180318_170709.jpg
IMG_20180318_170709.jpg 420.2 KiB thumb_up0thumb_down

18.03.2018 - 17:08:51
00
rasto napísal:
...Marian vydrb sa na napenenie mlieka na Silvuske je to na strasne dlhe lakte to ze tam je tryska ber u nej ako kozmeticky prvok -:)
Kup si napenovac mlieka a budes mat daleko lepsie vysledky a bez nervo.Ver mi u Silvusky viem co pisem

Silviu nepoznam, ale kamarat vie napenit objem na latte na malej Gaggii, tak preco by to na Silvii neslo tiez...
18.03.2018 - 17:48:42
00
Ahoj, dakujem vam na uvod vsetkym prispievatelom za tuto temu (special Ramonovi).
scarinko, ja som sa s cappuccinom (napenenim) trapil nieco vyse mesiaca...
Neviem co pomohlo mne, ale robim to takto:
- vychladena konvicka Motta Aurora - 350 ml (s obyc. tenkoplechovou mi to neslo), naplnena by mala byt cca polovica (davam 150ml) (na late art by to chcelo asi Europu)
- salka na cappuccino 250ml - do nej spravim esspresso, precistim ihned sprchu kavovaru a zapinam paru
- dal som dole tu ***** na konci trysky co ma lelit
Najdolezitejsie je ale asi to samotne penenie:
trysku vypustim na dvakrat najprv naprazdno do pohara (aby sla cista para bez vody)
ponorim do mlieka cca 1cm pod hladinu, pustim paru a hned idem vyssie s tryskou tesne na hladinu (mne to prestane vydavat pisklavy zvuk), mam ju naklonenu pod uhlom tak aby bol stale vir mlieka, a tak aby pena rovnomerne a krasne rastla, pri cca 30-40°C mi zhasne kontrolka teploty pary,
vtedy vypinam a cakam na nahriatie, medzitym kruzim mlieko v kanvicke. Ihned ako kontrolka zapne dopenim a vnaram trysku hlbsienech sa lepsie premiesa vrch so spodkom, ked dosiahnem tepotu cca 55°C vypinam paru, par krat buchnem o stol zatocim s tym a lejem :-)
Mlieko sa mi osvedcilo obyc. plnotucne. na obrazku, to barista vlavo ma vobec neuchvatilo a to uplne v pravo bolo dost tekute po napeneni ale ano, je zazracne :-)... polotucne ide trochu pocitovo tazsie napenit
Nevzdavat a trenovat :-) Stoji to potom za to.

Prílohy:

IMG_20180318_171429_HDR.jpg
IMG_20180318_171429_HDR.jpg 192.89 KiB thumb_up0thumb_down

P2011117.jpg
P2011117.jpg 186.81 KiB thumb_up2thumb_down

18.03.2018 - 17:48:51
04
No skusil so to 5%tne a suverjne naj vysledky
Na obrazky som kaslal ale kvalita peny o dva levely vyssie ako hocikedy pred tym. Musim si to vypit sam lebo ma s kavou o siestej poslala do p....rec :)
Ale tentokrat som robil kavu ako prvu az potom mlieko.

Prílohy:

IMG_20180318_180030.jpg
IMG_20180318_180030.jpg 305.09 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20180318_180059.jpg
IMG_20180318_180059.jpg 272.88 KiB thumb_up0thumb_down

18.03.2018 - 18:14:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up