No ... velkeho Fera nemam a ani som nikdy nemal, o tom hovorim ... :)
Ty ale myslis Fera For E, ten je OK, poobede budem na nom robit.
30.03.2018 - 13:02:42
00
vidim, ze je tu vela fajnsmekrov ale aky kavovar do 200€ by ste odporucili pre bezneho konzumenta? dakujem.
30.03.2018 - 13:08:45
00
peterg Mlieť alebo vylepšovať? :)
P.S. Môžem kúpiť za dobrú cenu E37S Ceado, tak rozmýšlam, keď s tebou neni žiadna reč. :lol:
30.03.2018 - 13:12:06
00
Zatial len mliet, na vylepsovanie este nemam veci spravene (resp. niektore kupene).
Tak ho kup, mal by to byt dobry mlynec s pomerne malou retenciou (ale ako pisu na forach, ziaden on-demand sa na single-dosing velmi nehodi). Mne na nom vadi (okrem rozmeru) len pouzitie gumy hore, pomerna zla stupnica (na gume) a "supatko" s ryskou na nastavovanie mletia (casto ide ztuha), a vysoka nasypka (bolo by treba zohnat z E37J alebo vraj pasuje aj mala od Mazzer-u), to su ale drobnosti. Avsak jeden forista na H-B pisal "... The F4 E tastes better than my previous 64mm older e37 Ceado". Tak som sa ho spytal na podrobnosti, odpoved bola "I was the second owner of the E37. It was a faster grinder than the F4E but I felt it delivered a flat taste. I’m really surprised how well the F4 performs. The other issue with the E37 as it had electronic issues pad issues."

Aka je to dobra cena (mozno myslime na ten isty zdroj ;) )?


Naposledy upravil peterg dňa 30.03.2018 - 14:24:33, celkovo upravené 1 krát.

30.03.2018 - 14:15:36
00
jammie napísal:
vidim, ze je tu vela fajnsmekrov ale aky kavovar do 200€ by ste odporucili pre bezneho konzumenta? dakujem.

Skus sledovat Bazos.sk a nejake starsie pakove Gaggie, kde nepouzivali tolko plastu, ceny sa hybu okolo 150e. Inak Ti tu asi nikto nic lepsie neporadi v danom cenovom limite.
30.03.2018 - 14:18:04
00
Čítal som na H-B tiež, ale aj tu som čítal o super konzistencii, extrakcii s mohutným telom, dlhšou dochuťou a pretekaní krémy, tak neviem čo brať vážne alebo či si robíte prču. :lol: 1140€? :tmi:
30.03.2018 - 14:40:14
00
Mňam , mňam ☕️... kréma taka hustá a “ nadychana “ až praskala ... a samozrejme Pičiak Reiss mi “ zabudol “ pribaliť ich značkový tamper Londinium ... viete aký je to pocit mesiac čakať , plánovať , šetriť , pripravovať drahú manželku na nový prírastok a na Veľkonočný piatok o 18:00 zistiť že v balíku proste chýba :facepalm: ?! ... no dobrý ľudia ešte nevymreli a jeden majiteľ “ Sweet & cofe “ mi bez mihnutia oka svoj starý daroval :)

Prílohy:

A2F2A9AE-978A-45C9-937C-506D4A27555A.jpeg
A2F2A9AE-978A-45C9-937C-506D4A27555A.jpeg 418.73 KiB thumb_up0thumb_down

491F6296-26CE-47FA-93A1-8603AB9A5E6F.jpeg
491F6296-26CE-47FA-93A1-8603AB9A5E6F.jpeg 499.37 KiB thumb_up0thumb_down

C9DD9283-3963-4E9B-B088-0FBB8114796B.jpeg
C9DD9283-3963-4E9B-B088-0FBB8114796B.jpeg 881.78 KiB thumb_up0thumb_down

20185B64-6800-4C96-BBBB-1D1B3398A034.jpeg
20185B64-6800-4C96-BBBB-1D1B3398A034.jpeg 418.26 KiB thumb_up0thumb_down

C1FB98F7-9AC5-4E81-9BCA-97E773A12DC0.jpeg
C1FB98F7-9AC5-4E81-9BCA-97E773A12DC0.jpeg 961.33 KiB thumb_up0thumb_down

3CE4B2EB-DC51-4606-80F9-91807C4D4932.jpeg
3CE4B2EB-DC51-4606-80F9-91807C4D4932.jpeg 908.37 KiB thumb_up0thumb_down

C1C66D47-BF65-4FE9-A7D6-4704821A672D.jpeg
C1C66D47-BF65-4FE9-A7D6-4704821A672D.jpeg 917.37 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Vymenená pôvodná sprcha za IMS 35um ...
AB938A20-B088-4DC6-B0BF-C029B22DEFC9.jpeg
AB938A20-B088-4DC6-B0BF-C029B22DEFC9.jpeg 1.29 MiB thumb_up0thumb_down

78449CE4-A952-4F89-A393-5E57C0D51675.jpeg
78449CE4-A952-4F89-A393-5E57C0D51675.jpeg 909.76 KiB thumb_up0thumb_down

30.03.2018 - 22:22:59
00
Skús trochu viac rozviesť, ako 100% jednodruhová odrodová arabica svetlého praženia robí nadýchanú praskajúcu krému. Idem hneď objednávať Londinium? :?:
30.03.2018 - 22:47:18
00
to co su za potery na tych natrubkoch na tom bojleri? :?: to vyzera,ako keby to bolo vynate z nejakeho smetiska ci co ... za tie € som si predstavoval inu robotu


Naposledy upravil canopus dňa 30.03.2018 - 23:05:35, celkovo upravené 1 krát.

30.03.2018 - 22:55:15
00
Moja dalsia otazka: Ako sa pracuje s joystick ovladacmi ventilov?
30.03.2018 - 23:00:41
00
peterg napísal:
Skús trochu viac rozviesť, ako 100% jednodruhová odrodová arabica svetlého praženia robí nadýchanú praskajúcu krému. Idem hneď objednávať Londinium? :?:


Dnes som sa dostal k prvým shotom o 20:00 ... keď som zohnal tamper . Obrovský rozdiel je v pracovných tlakoch oproti klasike E61 . Pod 1 barr , skôr 0,9 barr v kotliku . Pracovný tlak určite pod 9 barr a preinfuzny tlak prednastaveny na 3 barr . Puk po vyextrahovani absolútne suchý , taký na E61 nedosiahneš . Používal som dnes espresso zmes Buna caffe . Nie je to síce moja ☕️ kávy , no výsledný produkt bol veľmi chutný a to aj napriek tomu , že je zmes amerik . Zajtra alebo v nedeľu možno skúsim Kenya alebo Etiópiu v tmavšom prazeni ... cesta , ta je najdôležitejšia . A ešte poznatok . Treba na lever mašinu mlieť viac hrubo . Asi je to dane nižším tlakom piestu ako pôsobí čerpadlo na puk pri E61 .

Zajtra pridám aj nejaké fotky z extrakcie . A možno aj video .

Mlel som 16-17 gr. do origo bezdnovej páky . Zajtra poskusam aj dvojvypusť s LM 21 gramovkou . Tamping nebol žiaľ ideálny , získaný tamper bol len 58 a ešte vyštrbeny a Londinium sitka sú na 58,5 . Nevadí nabudúce budem pripravený na 100% :)

A joysticky sú oveľa lepšie ... a ak by som mohol poradiť , a aj čo som bavil s chlapcami z Presova E kávička , páka je best v tých “ bežnejších “ cenách . Za mna Londinium R 👍
30.03.2018 - 23:49:40
00
Čo keby si skúsil znizit tlak aj na Rockete, pre porovnanie. Ved nikde nie je napisane, ze musis extrahovat presne pri 9 bar, lebo inak koniec sveta.., Pumpa tiez umoznuje ist tlakom dole, nie len paka ...
31.03.2018 - 00:03:07
00
Ale veď na R58 som už znižoval tlak z 10 barr na 9 barr ... nižšie by som už moc nešiel vzhľadom na charakteristiku týchto strojov .
31.03.2018 - 01:04:20
00
Aku konkretne charakteristiku myslis?
Ved je to len pokus, vratis spat.
31.03.2018 - 01:08:37
00
Čerpadlo / E61 / bez možnosti tlakovej profilácie a bez priameho napojenia na prívod vody z potrubia aj bez možnosti “ účinnej “ preinfuzie VS lever machine s možnosťou prednastavenia tlaku preinfuzie / pri priamom napojeni mas tlak vody z potrubia 2-4 barr a pri tlaku piestu počas preinfuzie si ho vieš meniť od 1-6 barr / a aj možnosťou ako-takej modulácia tlaku piestu na puk pridrziavanim páky...

E61 vieš , že pracujú systémom On/OFF . Tlakovo profilované E61 teraz neriešme... lever mašiny aj tlakovo profituješ bez toho , aby si musel “ skrutkovať” . Samozrejme skrutkovat môžeš , ale nie počas samotnej extrakcie . Niektoré prístroje majú lepší prístup k nastaveniu tlaku čerpadla / R58 / a niektoré prístroje bez “ dekapotáže” ani neprestaviš .
31.03.2018 - 07:40:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up