To potvrdzuje moj predpoklad. Inak najľahšie overíš ktorá je tvrdšia na ručnom mlynčeku. Taký ranný aeropress z gp kávy nahradí aj rozcvičku.
01.04.2018 - 22:42:57
00
Kto chce skusit tiez super kavy pod 90 bodov nemaju vrelo odporucam
http://www.coffeacirculor.com/coffee/
02.04.2018 - 14:15:50
00
A este jedna ak sa niekto chysta alebo ma moznost z australie
A pridal by som sa -:)
https://onacoffee.com.au
02.04.2018 - 14:18:33
00
danyH napísal:
Mne islo prave o ten poznatok priebehu tlaku ze ked mam stroj s rota a mam profilaciu tak si nasimulujem podobny priebeh a malo by sa to podobat ved aj ta pruzina je vlastne program a ta krivka az pokial pruzina neoslabne je stale rovnaka inak by nebola ten paradny proklamovany konstatny vysledok/opakovatelnost kazdeho sotu
A potom som sa tym chcel dostat k tomu ze ked kupis paku alebo masinu s profilaciou ze ci mozu mat rovnake vysledky s rovnakou kavou....
Inak aj mna ten lever laka ked budes riesit dalsie londinium tak daj vediet, je to aj ista forma estetickeho zazitku, mne sa napriklad strasne pacia stare faemy napr faemina lever 50-70 roky


Tvoje želanie som vypočul 😇 ... a niečo našiel

02.04.2018 - 15:31:23
00
Super dik
Cize preinf 3bar potom skocis a zacinas na 7,5bar a takmer linearne ide pomaly dole - pri 45* pake ma asi 6 a koncit bude asi tiez na tych 3-4bar
Cim dalej pozeram tie lever masiny tym viac mam chut spravit ten isty krok co ty.
Fakt je to prijemny zazitok si takto spravit kavu.
02.04.2018 - 20:17:47
00
Pekny clanok https://comingsooncoffee.wordpress.com/tag/bosco-spring-lever-espresso-machine/, popisuje vyhody lever strojov, ale pojednava aj ohladom konstrukcie hlav a snahy o dosiahnutie teplotnej stability (niektore systemy su na tom dobre, niektore horsie).
02.04.2018 - 22:24:31
00
danyH napísal:
Super dik
Cize preinf 3bar potom skocis a zacinas na 7,5bar a takmer linearne ide pomaly dole - pri 45* pake ma asi 6 a koncit bude asi tiez na tych 3-4bar
Cim dalej pozeram tie lever masiny tym viac mam chut spravit ten isty krok co ty.
Fakt je to prijemny zazitok si takto spravit kavu.

Lever vyzerá dobre, ba až veľmi dobre, začína(l) sa mi páčiť (je v tom istá dávka nostalgie, pohyb páky, buz pumpy, ticho) ... až kým som si neprečítal https://www.home-barista.com/levers/temperature-management-on-dipper-levers-t42611.html#p483309
Nieco ziskas (tlakovy profil), ale zase ine stratis - s teplotou surfujes viac, ako na Silvii (blind shots), o zmenách podľa kávy a praženia nehovoriac. Na jeden druh kávy, ideálne talianskej, OK, ale pri rôznych zmenách káv, teda neviem ...
Uvidíme, čo Roman poskúša so svetlým pražením a či nám aj poskytne objektívne hodnotenie ;)
03.04.2018 - 00:00:17
00
canopus napísal:
luper za tie prachy to vyzera na poriadne odflaknutu robotu: ty handmade.... si myslis,ze ako sa zvaraju kotle,snad nie robotmi?

To na obrazku je mosadzny kotlik ktory sa nezvara ale medene natrubky sa spajaju tvrdou spajkou s obsahom cinu a striebra. Nie je to odflaknute, inak to proste vyrobit nejde. Ak mi neveris, pozri si ako plynari a kurenari robia medene rozvody. Idealne je kritizovat a ofrflavat nieco, comu aspon trochu rozumiem... inak je to take typicky slovenske...
03.04.2018 - 07:27:47
00
ddemo napísal:
luper za tie prachy to vyzera na poriadne odflaknutu robotu: ty handmade.... si myslis,ze ako sa zvaraju kotle,snad nie robotmi?
To na obrazku je mosadzny kotlik ktory sa nezvara ale medene natrubky sa spajaju tvrdou spajkou s obsahom cinu a striebra. Nie je to odflaknute, inak to proste vyrobit nejde. Ak mi neveris, pozri si ako plynari a kurenari robia medene rozvody. Idealne je kritizovat a ofrflavat nieco, comu aspon trochu rozumiem... inak je to take typicky slovenske...


Ale ide. :lol:
03.04.2018 - 08:00:29
00
Med sa da zvarat aj spajkovat. Mosadz sa da tiez zvarat aj spajkovat (tvrdou spajkou). Pri zvarani mosadze vsak vznika problem s odparovanim zinku z mosadze (mosadz je zliatina medi a zinku), lebo jeho teplota tavenia je podstatne nizsia, ako u medi, takze vznikaju rozne problemy (detaily vynechame). To moze byt dovod, preco pri mosadznom kotliku a medenych rurkach vyrobca pouzil spajkovanie. Pri kombinacii medeny kotlik a medene rurky zvaranie nie je problem (Bezzera?).
03.04.2018 - 10:24:18
00
Tak potom ddemo nevie ako vyzerá mosadz, lebo Londinium má kotol medený. :lol:
03.04.2018 - 12:00:51
00
Tak v tom pripade to Bezzera robi krajsie, doslednejsie, Luca v tom videu vyssie hovoril, ze to cistia od zvyskov ("spiny") po zvarani ...
03.04.2018 - 12:58:14
00
Tak, tak, veď o to ide, že za tie peniaze mi tam chýba tá finalizácia. ;)
03.04.2018 - 13:13:35
00
danyH napísal:
Mne islo prave o ten poznatok priebehu tlaku ze ked mam stroj s rota a mam profilaciu tak si nasimulujem podobny priebeh a malo by sa to podobat ved aj ta pruzina je vlastne program a ta krivka az pokial pruzina neoslabne je stale rovnaka inak by nebola ten paradny proklamovany konstatny vysledok/opakovatelnost kazdeho sotu
A potom som sa tym chcel dostat k tomu ze ked kupis paku alebo masinu s profilaciou ze ci mozu mat rovnake vysledky s rovnakou kavou...

danyH napísal:
Super dik
Cize preinf 3bar potom skocis a zacinas na 7,5bar a takmer linearne ide pomaly dole - pri 45* pake ma asi 6 a koncit bude asi tiez na tych 3-4bar ...

Som presvedceny, ze ano, nevidim technicky/fyzikalne nejaky dovod, preco by to malo byt inak, ak bude naprogramovany stejny profil na stroji s profilaciou tlaku. Naviac oproti pake sa da profil spravit aj iny, u paky sa tlak inak rozumne* profilovat neda, je dany pruzinou (* pri pridrzani paky klesne na nulu). Priebeh tlaku na Bosco lever
comingsooncoffee.files.wordpress.com
03.04.2018 - 13:46:05
00
Ale už nebuďte drbnuty ... Bezzera je lowend v pakach . Mohol som mať za jeden Londinium R rovno dve Stregy , hoci nemám vyleštený kotol ako psie vajcia , ale mám niečo čo Škodovka nikdy neposkytne vodičovi Mercedesu :) . Pripadáju mi tie vaše komenty niekedy tak “ úsmevne “ a ako analógiu by som použil prirovnanie na “hejting “ Liteville 301 alebo Nicolai len preto , že sú v RAW úprave hliníku ... ze je kotol bez úpravy , hoci je plne funkčný po tlakových skúškach a certifikovaný ma vôbec netrápi ... vonkajší vzhľad , kvalita spojov a uchytenia , pákové ventily , portafilter v luxusnom dreve s bezodnou pákou a 16 gr. sitkom atď , atď .

Chlapi ešte raz ... treba vyskúšať . Urobiť si názor . Ja ho už našťastie mam a ďakujem Bohu , že mi umožnil zarobiť dosť peňazí aby som sa podelil s vami o moje poznatky . A ešte jedno . Vzhľadom k môjmu materiálno technickému vybaveniu si dovolím jedno konštatovanie : “ najviac kvalitu extrakcie ovplyvňuje mletie / jeho kvalita / , potom tlak / možnosť tlakovej profilácie / a až na záver teplota ... viď luper ktorý sa posunul značne dopredu znížením tlaku na 9 barr s následnou úpravou hrúbky mletia na moje odporúčanie . Čím dosiahol hustotu , plne telo a krému ... hranie sa s teplotou nie je síce zle a niekedy je to len jediná možnosť ovplyvniť výsledok extrakcie , ale zmenou pracovného tlaku a tlaku a dĺžkou
preinfuzie dosiahnete “ hmatatelnejsiu “ zmenu .
03.04.2018 - 14:58:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up