Mačkaju a prefukuju mlyn ... staré zrna a pomleta kava neznehodnotia ďalšie mletie
17.04.2018 - 11:25:20
00
aha jasne, nechcem vediet kam to potom vyletuje :)
na druhu stranu robite tak casto kavu ze asi nemoze nejak vyrazne zostarnut v tom mlynci
17.04.2018 - 11:28:37
00
Aj zopár hodín stačí ... ja “vyšprtávam” a odmeliem starú kávu . Prvý Shot idem stále čerstvú , teda sa aspoň o to snažím ;)
17.04.2018 - 11:53:46
00
scarinko napísal:
aha jasne, nechcem vediet kam to potom vyletuje :)
na druhu stranu robite tak casto kavu ze asi nemoze nejak vyrazne zostarnut v tom mlynci

Po domletí z vrchu prudko zatlačím a zostatková káva vypadne do páky. ;)
P.S.: Pohľad z druhej strany. :)

Prílohy:

IMG_1256.JPG
IMG_1256.JPG 491.26 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil luper dňa 17.04.2018 - 11:58:35, celkovo upravené 1 krát.

17.04.2018 - 11:55:09
00
Ramon1 napísal:
Aj zopár hodín stačí ... ja “vyšprtávam” a odmeliem starú kávu . Prvý Shot idem stále čerstvú , teda sa aspoň o to snažím ;)

cize rano dosypes zrnka aby si vytlacil starsiu kavu z dna predtym? kolko g dosypavas aby si vedel ze uz ti vypadava ta cerstva?
ja by som zakazdym musel odsrobovat tu plastovu nasypku (nos) aby som sa tam cimsi dostal
17.04.2018 - 11:57:53
00
luper napísal:
Po domletí z vrchu prudko zatlačím a zostatková káva vypadne do páky. ;)
P.S.: Pohľad
z druhej strany. :)


Kde si to prosim ta kúpil ?

scarinko odmeliem zopar gramov 3-5 neviem . Robím potom ristretka 3 po 9-9,5 gramov . Veľké espressa potom 15,5-20 gramove , takze take plytvanie to zas nie je ...
17.04.2018 - 12:21:49
00
rozrezal detom gumenu loptu :lol:
17.04.2018 - 12:27:45
00
Po domletí z vrchu prudko zatlačím a zostatková káva vypadne do páky. ;)
P.S.: Pohľad
z druhej strany. :)
Ramon1 napísal

Kde si to prosim ta kúpil ?

Dotóre v zdravotníckych potrebách a upravil podľa potreby, sú rôzne veľkosti od č.4 po č.10, toto je č.7. ;)

Prílohy:

IMG_1257.JPG
IMG_1257.JPG 599.91 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil luper dňa 17.04.2018 - 13:19:40, celkovo upravené 1 krát.

17.04.2018 - 12:57:18
00
Toto mám v pláne na záver úprav mlynca. A pred tým ešte skúsiť iný anti-clump bazmek s menším odporom pre vzduch.
17.04.2018 - 13:11:46
00
Ramon1 napísal:
Kde si to prosim ta kúpil ?

scarinko odmeliem zopar gramov 3-5 neviem . Robím potom ristretka 3 po 9-9,5 gramov . Veľké espressa potom 15,5-20 gramove , takze take plytvanie to zas nie je ...

no tak to hej, u mna ked si robim rano jedno espresko 15-16g to zas celkom plytvanie je
17.04.2018 - 13:19:47
00
luper napísal:
Kde si to prosim ta kúpil ?
Dotóre v zdravotníckych potrebách a upravil podľa potreby, sú rôzne veľkosti od č.4 po č.10, toto je č.7. ;)

A sú to klistírové balóniky, ak by niekomu nebolo jasné :) . Keby niekto vedel o podobných ale aj so spätným ventilom, nech dá vedieť (okrem balónika ku tlakomeru, taký som našiel).
17.04.2018 - 13:26:50
00
...klistirove baloniky....ale nie ze niekto bude mliet inak ako do paky, to by uz nebolo koser :lol:
17.04.2018 - 13:31:23
00
Peter sú na ofukovanie optiky fotoaparátov, ale tento sa mne moc nehodí. ;)
Jedine z neho ventil vybrať a použiť v inom. :^)

Prílohy:

IMG_7715.JPG
IMG_7715.JPG 827.58 KiB thumb_up0thumb_down

17.04.2018 - 13:32:01
00
Ofukovací mám, ale pripadá mi malý.
17.04.2018 - 13:34:35
00
Aj tento je malý ale možno sú aj väčšie. :)
17.04.2018 - 13:37:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up