Toto je dnešné info, čo mi prišlo mailom od jediného predajcu z EU, ktorý predáva tento mlynec. :headbang:
P.S. Radšej si počkám na Tvoju cenovú ponuku. :lol: ;)
25.04.2018 - 13:52:03
00
A aké ma prednosti oproti takému Kafateku conic alebo F10-ke? Áno u jedného výkon , u druhého single dose ... ja by som ho nekúpil , teda ja ho nekúpim
25.04.2018 - 14:10:21
00
Ja tiež nie, veď som nevykradol banku. :lol:
25.04.2018 - 14:23:33
00
Round Hill Roastery Price Increase and Changes to Shipping. :( Odvolávajú sa na brexit a pád £ voči $. ;)

Prílohy:

IMG_1266.JPG
IMG_1266.JPG 506.06 KiB thumb_up0thumb_down

25.04.2018 - 15:42:54
00
luper napísal:
Kompletka IMS Single H21, H22,5 a H24. ;)


Prosim ta , ktorú by si doporučil ? Predbežne som za 9,5 a 12 gramovku ... a ešte Shop kde si kupoval . Tuším ich ma Tidaka aj Torr Toys
25.04.2018 - 17:47:49
00
Používam ich najčastejšie a nemenil by som ich za žiadne iné. ;) Kupoval som ich v cafekultur ale myslím si, že sú to tí istí ako torrtoys. The Single Pro Barista nedoporučujem, má väčší počet dier, mám H24 zmestí sa tam síce 14g ale stojí za hovno ako všetky Pro, musí sa mlieť moc na jemno a puky sú mokré.
25.04.2018 - 18:11:43
00
Takze , než došla tvoja odpoved a keďže som povestný svojou netrpezlivosťou spravil som u Melči v Tidaka objednávku ... 9,5 aj 12 gramovku . Taktiež Stradu 14 a 17 gr .
25.04.2018 - 18:15:28
00
Keď si objednal IMS The Single H21 a H22,5, tak si spravil dobre. ;)
25.04.2018 - 18:25:54
00
luper napísal:
Keď si objednal IMS The Single H21 a H22,5, tak si spravil dobre. ;)


Těmi IMS The Single H21... myslíte tyto?

Prílohy:

79F0BA2D-2D62-460D-997E-EB6894D613A5.jpeg
79F0BA2D-2D62-460D-997E-EB6894D613A5.jpeg 22.43 KiB thumb_up0thumb_down

25.04.2018 - 20:34:11
00
Je to prvá z ľava, Baristapro má väčší počet dier. ;)

Prílohy:

IMSsingle.jpg
IMSsingle.jpg 323.75 KiB thumb_up0thumb_down

25.04.2018 - 20:56:35
00
Super, diky! Tyhle IMS maji v Brně v Hraspu tak si tam zajdu 🙂
25.04.2018 - 20:59:25
00
Ramon1 Tú VST 14 a 17g by som zobral aj ja ale 14,90€ za dopravu je veľa. ;)
25.04.2018 - 21:05:27
00
Ináč bol tu dotaz s akými tlakmi pracuje Londinium R ... chlapi nízke , nízke tlaky .

26.04.2018 - 07:20:36
00
Treba si uvedomiť, že technológia lever vznikla v časoch, keď ešte nepoznali (?) pumpy. Paka (pruzina) musela byt naladena tak, aby obsluha dokazala cely den s tym pracovat. Preto mozno taky tlak. 16 rokov neskor nastupili pumpy, no a v sucasnosti sa lever oprasil znova, v lacnej (Europiccola) a naopak, vo velmi drahej triede. Netreba v tom hladat ziadne woodoo.

Podla dostupnych info z H-B produkcia cremy pada pri tlakoch menej ako 8.0 bar ("Lowering the brew pressure will you a wider margin of error and reduce the possibilities of extracting bitters. Crema production drops off below 8.0 bar, but can produce good flavors and more nuanced espressos. On a related note, spring powered lever espresso machines typically start around 6.0 bar and trail off to 4.0 bar; they produce less crema than pump machines, but the shots are still tasty.") Podla merani vyssi tlak produkuje vo vysledku mensi prietok (!), kava v sitku sa sprava ako dynamicky restriktor. Niektori si dokonca tlak zvysili ("I set my espresso machine's maximum brewing pressure up from 9 bar to 10 bar by adjusting the over-pressure valve ... Some blends respond well to higher-pressure extraction. I especially love the Espresso Delight Blend from Mitalena Coffee as ristretto (the thicker I can draw a shot, the sweeter and more chocolaty it gets). I find that you can get a syrupy body and sweeter taste that lingers in the middle of the palate when pulling at higher pressure"). Autor merani hovori "I also have a hare-brained theory for why espresso seems to come out best around 8-9 bar, but I'll save it for when I can actually prove it (if ever)."

Takze asi nie je mozne exaktne povedat, co je lepsie a co je horsie, skor je to o to, komu co chuti.

Zdoje a merania:
https://www.home-barista.com/knockbox/brew-pressure-and-its-effects-on-espresso-t7690.html
https://www.home-barista.com/tips/playing-with-pump-pressure-part-uno-t4812.html
https://www.home-barista.com/tips/playing-with-pump-pressure-parte-due-t4888.html
26.04.2018 - 10:56:22
00
Osobne si nemyslím , že sila pružiny bola prispôsobená “ fyzickým schopnostiam “ obsluhujúceho baristu - predsa odbory neboli take silne , aby ich baristicki motroci nejako zvlášť zaujímali , ale skôr prispôsobená “ideálnemu “ výslednému produktu ☕️... momentalne som na svojom R58 na tlaku 8,0-8,5 a vysledny produkt je bohatší chuti , nie chudobnejší v tele a po 8 sekundovej “ aktívnej “ preinfuzii 3 barr rovnomernejšie puk extrahovany . Umožňuje mi to mlieť “ ideálnejšie “ na menej jemno a predtým u svetlo pražených Gardellin typické nevyextrahovane “ zóny “ pozorujem už veľmi zriedkavo ... Takto som postupoval ja osobne , a rum s neskutočnou slivkou v Mzungu-e boli určite intenzívnejšie , horkosť ešte potlacenejsia . Včera som zomlel posledné 200 gramov Mzungu s priateľmi s ktorými ju stále pijeme a boli skutočne v “ šoku “ aká chuťovka zmena sa udiala . Ostatne parametre / teplota , preinfuzia ...atd/ bez zmeny . Skúste , priatelia a o výsledok sa môžte podeliť . No 10 barr je veľa na ?% , 9 barr nie zle , ale u “ citlivejsich a svetlejších “ kav s častejšími “ problémami . Teda aspoň u mna / VST 7,5 gr plnené Gardellinou na 9,5 gr. / . Možno s novými Single IMS 12 a 9,5 sa vrátim s5 na 9 barr . Ale vyššie ani Bohovi :)

A ešte jedno ... rad by som sa tu dozvedel vaše osobne skúsenosti a nie nejaké nič nehovoriace citácie z HB od Džoniho zo strojom a skúsenosťami o hovne ... u mna je budúcnosť v FLAVOR PROFILLING-u ... a tam si bez “ tlaku “
neškrtneš .

A ešte toto ... tvoja posledná citácia commonera Džoniho o plnšom tele a náraste sladkosti pri tlaku vyššou ako je nastavených 9-10 barr je akosi v rozpore so všetkými používateľmi a výrobcami tlakovo profilovaných strojov , ktorí dosahujú danej zmeny práve spomalením prúdu , poklesom tlaku počas extrakcie a jeho aktívnou moduláciou ... čo potvrdzujem aj na mojich produktoch tlačených na Londium R .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 26.04.2018 - 12:46:19, celkovo upravené 1 krát.

26.04.2018 - 12:21:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up