Osobne si nemyslím , že sila pružiny bola prispôsobená “ fyzickým schopnostiam “ obsluhujúceho baristu - predsa odbory neboli take silne , aby ich baristicki motroci nejako zvlášť zaujímali , ale skôr prispôsobená “ideálnemu “ výslednému produktu ☕️... momentalne som na svojom R58 na tlaku 8,0-8,5 a vysledny produkt je bohatší chuti , nie chudobnejší v tele a po 8 sekundovej “ aktívnej “ preinfuzii 3 barr rovnomernejšie puk extrahovany . Umožňuje mi to mlieť “ ideálnejšie “ na menej jemno a predtým u
svetlo pražených Gardellin typické nevyextrahovane “ zóny “ pozorujem už veľmi zriedkavo ... Takto som postupoval ja osobne , a rum s neskutočnou slivkou v Mzungu-e boli určite intenzívnejšie , horkosť ešte potlacenejsia . Včera som zomlel posledné 200 gramov Mzungu s priateľmi s ktorými ju stále pijeme a boli skutočne v “ šoku “ aká chuťovka zmena sa udiala . Ostatne parametre / teplota , preinfuzia ...atd/ bez zmeny . Skúste , priatelia a o výsledok sa môžte podeliť . No 10 barr je veľa na ?% , 9 barr nie zle , ale u “ citlivejsich a svetlejších “ kav s častejšími “ problémami . Teda aspoň u mna / VST 7,5 gr plnené Gardellinou na 9,5 gr. / . Možno s novými Single IMS 12 a 9,5 sa vrátim s5 na 9 barr . Ale vyššie ani Bohovi
A ešte jedno ... rad by som sa tu dozvedel vaše osobne skúsenosti a nie nejaké nič nehovoriace citácie z HB od Džoniho zo strojom a skúsenosťami o hovne ... u mna je budúcnosť v FLAVOR PROFILLING-u ... a tam si bez “ tlaku “
neškrtneš .
A ešte toto ... tvoja posledná citácia commonera Džoniho o plnšom tele a náraste sladkosti pri tlaku vyššou ako je nastavených 9-10 barr je akosi v rozpore so všetkými používateľmi a výrobcami tlakovo profilovaných strojov , ktorí dosahujú danej zmeny práve spomalením prúdu , poklesom tlaku počas extrakcie a jeho aktívnou moduláciou ... čo potvrdzujem aj na mojich produktoch tlačených na Londium R .