Pekný piatkový podvečer ... Londinium style 😜

Prílohy:

Komentár súboru: Ceado E37J mletie ...
010E32D9-6361-446D-A085-D4E177E6A0AE.jpeg
010E32D9-6361-446D-A085-D4E177E6A0AE.jpeg 786.63 KiB thumb_up-1thumb_down

Komentár súboru: Dokonalý tamping po distribúcii “ trojnôžkou “
ADE926C2-95C0-4C42-A2F5-5BE2CA245A37.jpeg
ADE926C2-95C0-4C42-A2F5-5BE2CA245A37.jpeg 657.23 KiB thumb_up-1thumb_down

Komentár súboru: Preinfuzia 3 bar
043C2264-7D72-4EDD-A3CE-28ACAF97B560.jpeg
043C2264-7D72-4EDD-A3CE-28ACAF97B560.jpeg 638.1 KiB thumb_up-1thumb_down

Komentár súboru: 16 gramov Costa Rica od Verticcio
ABC5B885-3826-4BDB-84E5-330914C12A24.jpeg
ABC5B885-3826-4BDB-84E5-330914C12A24.jpeg 1.04 MiB thumb_up-1thumb_down

Komentár súboru: ... formovanie prúdu
D7DE5055-BBD2-4CC8-B9AB-3445E422BA17.jpeg
D7DE5055-BBD2-4CC8-B9AB-3445E422BA17.jpeg 676.8 KiB thumb_up-1thumb_down

Komentár súboru: Hlavný “ ťah “ ...
5A67DE96-39BB-4270-A9CE-C0FF7BA417B4.jpeg
5A67DE96-39BB-4270-A9CE-C0FF7BA417B4.jpeg 697.75 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Pred ukončením extrakcie
D7CA44AA-F83F-4252-9578-8AA5C1151AA2.jpeg
D7CA44AA-F83F-4252-9578-8AA5C1151AA2.jpeg 744.41 KiB 2 thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Výsledný produkt . Sweet , fruity & milk caramel
CF243B00-23BF-48EE-9EA2-5F54E866E2D4.jpeg
CF243B00-23BF-48EE-9EA2-5F54E866E2D4.jpeg 453.1 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Romantická pre dámu môjho života ...
21BF2CE0-0A66-4F0B-8F3C-5D5DAE55F82A.jpeg
21BF2CE0-0A66-4F0B-8F3C-5D5DAE55F82A.jpeg 871.1 KiB thumb_up2thumb_down

27.04.2018 - 19:06:41
05
Aj Tebe. :) Aký že si Ty roman tik, kto by to do teba povedal. :lol: :y:
27.04.2018 - 19:21:35
00
Chlapi, kde by som dnes v BA mohol kupit lepsiu kavu, tak aby som ju zajtra mohol dat ako darcek, hoci aj Gardelli, Uganda Mzungu, skratka lepsiu kavu? Vdaka.
28.04.2018 - 08:40:53
00
Brew Bar vo Fresh Markete pri Yeme alebo v Petržalke Trch Slnečnice.
28.04.2018 - 08:58:55
01
Ramon1 Mám na Teba jednu otázočku. ;) Množstvo výslednej extrakcie na ristretto, espresso atď. v stanovenom čase 25"-30" dosahuješ na Londiniu len odtiahnutím šalky, alebo sa dá aj regulovať množstvo vody, ktorá pohybom páky do valca natečie? :^)
28.04.2018 - 15:52:51
00
Dá sa pridrziavanim páky v dolnej úvráti po ukončení preinfuzie moduláciou tlaku pružiny na piest ... predlzis extrakciu , zmeníš vysledny profil extraktu a aj sa pritom zabaviš :) . Bežne však už u vyladenej zmesi s pákou nepracujem / nepridrziavam ju . Extrakciu ukoncujem ako som pridal video podľa hmotnosti výsledného produktu . Treba si uvedomiť , že u tlakovo profitujúcich strojov , kde osobne ja zaraďujem aj “lever mašiny” / podľa toho čo som písal vyššie spĺňajú kritéria / neplatí “exaktnosť “ ukončenia extrakcie do 30 sekundy !!! Skôr sa zohľadňuje extrakcny pomer a skúsenosť Home baristu s danou kávou ... nie zriedkavo aj ja ukoncujem extrahovanie po 36/40 sekundách . Čas preinfuzie do celkového času nerátam , a začínam až po padnuti prvých kvapiek do šálky / Acaia Lunar / ;)

A ešte jeden poznatok ... lever stroje alebo tlakovo profilujúce stroje sú kvalitou výsledného produktu úplne niekde inde . Doma s R58 som dosiahol svoje maximum . Tam kde R58 konci Londinium R len začína ... príďte ku mne predvediem , ak neveríte .
28.04.2018 - 16:39:51
00
Čo mám rozumieť pod pojmom "vyladenie zmesi, extračný pomer" a ako ho dosahuješ, okrem množstva kávy, hrúbky mletia a času extrakcie? :^)
28.04.2018 - 16:53:54
00
Vyladenie = optimalizácia všetkých vstupných procesov a komodít tak , aby som dosiahol pre ***** čím najlepsi chuťový aj pachovy zážitok ... vyber kavy , mletie , distribúcia , tamping , dĺžka preinfuzie / mám tu možnosť na R58 aj na L-R / , dĺžka extrakcie .

Samozrejme zatiaľ posudzujem kvalitu espressa a ristretto len základe mojich chutových a čuchových orgánov . Refraktometer je v pláne nabudúce ... ten ti dá jednoznačnú odpoved , akú kvalitnú extrakciu si vytlačil .

Zmenu dosiahneš aj rozdielnou silou tampingu , dĺžkou preinfuzie ak to daný stroj umožňuje . U mna ako som písal u L-R aj aktívnou zmenou tlaku na puk ... preto ak môžem , každému doporučim skôr Bezzera Stregu , Izzo, L-R ako Rocket R58 alebo iný dualbojler / hoci ja na mojom R58 mám aj priame napojenie a teda aj preifuziu tkakom vody z rozvodu /

https://royalcoffee.com/understanding-coffee-extraction-other-key-brewing-concepts/

Prílohy:

061354C6-1F3F-42E9-AFC5-2AD53FA1EFF5.png
061354C6-1F3F-42E9-AFC5-2AD53FA1EFF5.png 1.23 MiB thumb_up0thumb_down

28.04.2018 - 17:12:50
00
Dík, tomu rozumiem aj tabuľky poznám, len osobne mi vadí to ukončovanie extrakcie odťahovaním šálky. Preto som sa pýtal, či neexistuje nejaká civilizovanejšia metóda ukončenia extrakcie na tejto mašinke. To je aj jediný dôvod prečo by som si ju nekúpil. Mám taký dojem, že niekde na trubke som videl aj ukončenie extrakcie espressa po dobehu páky, preto tá otázka. ;)
28.04.2018 - 17:25:30
00
To nie je žiaden problem odtiahnuť naplnenú šálku a dať nadobku pod páku :) . LM GS3 MP , Slayer , KVDW je samozrejme iné ... neviem či lepšie , ale určite iné , sofistikovanejšie , zložitejšie a väčšia šanca že sa niečo ***** .

Ale keď pripravuješ z misky 21-25 gramovej do dvojvypuste a podložis dve šálky, tak nic odťahovať nemusíš ... do každej ti to pusti 25 ml , extrakcny pomer 1:2 , za čas do 40-50 sekúnd . Nekomplikuj to , vyskúšaj to :)

Tak ako to robí Dritan Ansela ...

Prílohy:

558FE76B-7AF8-42A2-9126-C393802C68DE.png
558FE76B-7AF8-42A2-9126-C393802C68DE.png 1.52 MiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil Ramon1 dňa 28.04.2018 - 18:08:07, celkovo upravené 1 krát.

28.04.2018 - 18:00:35
00
Súhlas, ale nepomôžem si, lebo čo najviac neznášam sú zadrbané šálky. :headbang:
Píšeš "Ale keď pripravuješ z misky 21-25 gramovej do dvojvypuste....", len taká drobnosť, u mňa neprichádza do úvahy, lebo doma pijem kávu len ja. :lol:
28.04.2018 - 18:07:54
00
Čo si single ? Ak nie tak si slabý , malo agresívny kávopič :D
28.04.2018 - 19:08:07
00
Žena kávu nepije a ja len 5 denne a max. 16g-ové. :)
28.04.2018 - 19:32:03
00
Tak jej povedz o priaznivých účinkoch kávových bobov ako je množstvo antioxidantov , stimulantov , prevencia aterosklerózy a demencie ... a zaklam jej o zvýšenom libide a blahodarnom pôsobení na pleť :D ... a bol by v tom čert aby sa “ nechytila “
28.04.2018 - 19:45:49
00
tuto niekto neskusal, ci sa oplati?
https://www.assemblycoffee.co.uk/shop/colombia-le-estrella-geisha-250g
mohli by ju mat na Nadvori v TT...
28.04.2018 - 19:54:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up