Len SD.🙂 Doma pijem kávu len ja.😉
08.05.2018 - 10:24:52
00
V piatok mi došiel Gardelli Reko Koba po peripetiách od Home Barista ... a dnes je už vypredaná :o . Síce neostalo na keksiky , ale kavicka to MUSÍ byť suprova ... a keď nebude tak som sa ***** ...

Nabudúce objednávam jedine priamo od Gardelliho - väčšia šanca že sa dostanete k novinkám včas ...

Prílohy:

F37E9599-7CFF-4B7B-98DB-92676D9D4CF3.png
F37E9599-7CFF-4B7B-98DB-92676D9D4CF3.png 1.05 MiB thumb_up0thumb_down

08.05.2018 - 10:57:51
00
RAW kolacik ku kave :-)

Prílohy:

2018-05-08-11-36-18.jpg
2018-05-08-11-36-18.jpg 211.39 KiB thumb_up0thumb_down

08.05.2018 - 11:41:39
00
luper napísal:
Ramon stále mi nejde do hlavy to jemné nastavenie na tvojom E37J. Ja som nešiel s nastavením pod 5, lepšie povedané zatiaľ som stále na 5,5...

Ramon1 napísal:
Máš nasypnik , či len single dose cup ako ja ? Od novoty meliem +/- na 2 ... Asi veľkosť kameňov a sila motora , nasypnik vs single dose cup

Ťažko porovnavať neporovnateľné. Aj dva úplne stejné mlynce sa ťažko porovnávajú, čo sa týka nastavenia hrúbky. Vo Vašom prípade naviac je jeden 64mm a druhý 83mm a poloha páky u Ceado je relatívna (dá sa presúvať podľa typu mletia: espresso, drip, ...), kým stupnica je pevná.
Btw, sila/výkon motora má na mletie absolútne nulový vplyv (samozrejme ak sa kamene počas mletia točia +/- nomininálnou rýchlosťou). Waty naviac sa nijako neuplatňujú.
08.05.2018 - 13:14:32
00
To mi je jasné, ale nie je mi jasný ten veľký rozdiel za predpokladu, že máme obaja skutočnú nulu na nule. Veľkosť kameňov má určite vplyv na to, ako rýchlo káva cez ne prefrčí, ale že by aj na taký veľký rozdiel v nastavení hrúbky mletia? :^)
08.05.2018 - 13:28:05
00
Aj nastavenie nuly je relativna vec, zistil som, ze napr. kamene zacnu skrtat na nejakom nastaveni, ale este mozem dalsich povedzme 2 az 4 dieliky pritahovat (v miere je to len 0.02 - 0.04 mm !), motor to stale pretoci (ja uz ale napr. rukou nie).
08.05.2018 - 13:36:41
00
A čo ešte potom, keď má motor pružné uloženie. :lol:
08.05.2018 - 13:41:51
00
Hahaha, to predsa nie, nemôže pružiť medzi kameňami, to by sa menila hrúbka mletia!
08.05.2018 - 14:28:35
00
A čo Ti hovorí "Silent system"? ;) Pozri si toto video. :lol: Hýbu sa spolu, preto to gumené tesnenie pod horným vekom nie je na fest, ale slúži skôr ako silenblok. ;)
08.05.2018 - 14:39:56
00
Samozrejme, že sa musia hýbať spolu! Ale tým pádom sa pružné uloženie neuplatňuje pri nastavovaní nuly, ako vyplynulo z kontextu, ako si to napísal, preto som reagoval. :)
08.05.2018 - 14:55:35
00
Chlapi ja tomu tiez nerozumiem ale poslednej dobe meliem na 80mm kamenoch Peak a LaCabra na 0,0!! A davam az 22-23g max do 0,5 aby extrakcia bola ako ma byt a na macap m5d com siel kludne na 3,5-4,5 zatial nemam vysvetlenie ale je to tak ked dam viac ako 1,0 tak espresso preleti jak ....daco
tlak rozny od 5,5 do 9bar rozne profily a teploty ale stale sa hybem pod 1,0 na mlynci
A nula je fakt nula ze pocujem ze kamene sa jemne dotykaju
aktualne La cabra Burundi-Gishubi dnes a myslim ze by som mohol dat aj 24g aby bolo lepsie a aby som nemal "ocel" v sitku :)
Musi to mat suvis aj s vlkostou - v zime sa mi zda ze som mlel aj od 2,2 do 3,0
Budem sledovat dalej
08.05.2018 - 23:02:03
00
Potvrdzujem ze kozie bobky musim mliet ovela jemnejsie a este ich davat viac do sitka. Do 14G davam 17+ inac to tecie rychlo. Meliem na 4. dieliku co som zatial ziadnu na tom nemlel.
09.05.2018 - 06:29:15
00
Boha chlopi , ale však dišputu môžte aj vy započať :D ... či sa bojíte že kokociny popíšete ? Každy váš príspevok je prínosný aj drobne “ podozrenie “ ako napr. to s tým mletím . Môj záver s La Cabrou je asi taký , že dobre na probu, ale hlavný “ drajv” nechám na Gardelli ☕️
09.05.2018 - 08:08:50
00
Krabicku od Potosi LaCabra s poznamkami som uz vyhodil, ale nespominam si na nejaky extrem v mleti.
09.05.2018 - 08:36:15
00
Potosi je v pohode , mám ešte dve ... prvé dve som mlel “ štandardne “ . Problem a to výrazný som mal s Yabari a to na troch mlyncoch a Duromina na F10 . Na Ceade a Londinium R to bola celkom mňamka ☕️. Tak , ale treba skúšať ak je chuť . Ja niektoru skúsim opakovane- dám jej “ šancu “ , niečo darujem do rodiny do automatov / Jura , Delonghi .../ .
09.05.2018 - 09:37:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up