peterg
Sak neboj jasne vyladim jedno aj druhe tak ze dam 22g na 28-29s pre 40-42g vysledok aby som mal aspon nejake referencne hodnoty a k tomu aby som mal taky vysledok aj SD aj OD budem stupat asi od 0,8 na SD k 1,nieco OD ale hlavne ma zaujima ci to zlepsi teda skor prehlbi tu chut ci tam bude citit nieco viac
Dam vediet
25.05.2018 - 00:06:03
00
... raz som bol s chlapmi v našej miestnej krčme a bavili sme sa, či boli na pivnom festivale (u nás v PO). Odpoveď bola, že načo chutnať iné pivá, veď Šariš je stejne najlepší. :D
25.05.2018 - 00:06:18
00
danyH napísal:
peterg
Sak neboj jasne vyladim jedno aj druhe tak ze dam 22g na 28-29s pre 40-42g vysledok aby som mal aspon nejake referencne hodnoty a k tomu aby som mal taky vysledok aj SD aj OD budem stupat asi od 0,8 na SD k 1,nieco OD ale hlavne ma zaujima ci to zlepsi teda skor prehlbi tu chut ci tam bude citit nieco viac
Dam vediet

Som zvedavy ...
25.05.2018 - 00:08:29
00
Dnes som znova nahodil El Vampiro (2. balicek), tak som tiež zvedavý, či OD bude lepšie, ako SD predtým.
25.05.2018 - 00:14:07
00
Sak je to tak vo vsetkom, ked niekto zboznuje plzen nech si pivko pije a uziva dookola, ja som na tom tak ze pre mna je vacsi zazitok pit v cechach kazdy vikend na inom mieste iny lokalny pivovar a tak je to aj s rumom, cigarou, kavou, trailom, vinom...kazdy sme iny niekto hlada stabilitu a niekto stale hlada uci sa a skuma - vsetko je v pohode kazdy mame pravo na vlastne cesty
25.05.2018 - 00:43:31
01
Napr nemam rad palenku ale potom som ochutnal "divoku ceresnu" z Jelsoviec a velmi som zmenil nazor.....kazdy den nieco nove a nema to limit, ten si ludia davaju sami
25.05.2018 - 00:48:31
00
danyH napísal:

ZATIAL
ani nevies kde a kedy a predsa niekde bude este lepsia...

Tomu verím, lebo sú tu iní machri peterg Ramon1 , kde by som možno spoznal, ako má chutiť skutočná káva. :^) Já som ešte stále len začiatočník, ale čo sa zabijem, keď lepšiu nepoznám a tá moja mi chutí. :headbang: Zatiaľ. :lol:
25.05.2018 - 12:12:28
00
Guru budem až dokončím evoluciu v podobe E61/ Rocket Giotto R , R58 / , lever machine / Londinium R / , Slayer ... zatiaľ som v mleti tam , kde chcem byť .
25.05.2018 - 12:29:08
00
Tiež som rozmýšľal nad R60, R91, keď uź majú kotle z antikory. ;)
25.05.2018 - 12:56:34
00
Chlopi nechapem
Fakt: Etiopia coffeecollective.dk - 22g in a nasledovny pokus ( pomlel som asi 7davok kym sme to vyladili ):
- SD 27s/39g mletie na 0,7 stupnice
- OD 29s/40,2g mletie (az sa to bojim napisat) na 4,1!!! A to bolo v nasypke asi 60g kavy
Normalne si to neviem vysvetlit ale je to tak budem to skusat dalej, testovali sme s kamosom a aj ten skoro spadol
Chut sa pri OD ale fakt jemne zlepsila, kava bola hladsia a menej acidna
Nechaaaaaapeeeeeem
25.05.2018 - 16:47:18
00
Stretol som sa niekde s doporucenim vyrobcu min. 250 - 300g kavy v nasypke pre konzistentne mletie (ja toto simulujem prave zavazim, fyzikalne je to jedno). Z uvedeneho nevyplyvalo, ci sa jedna o konzistenciu mletia alebo konzistenciu davky podla casu (podla mna asi skor toto), co ale nevylucuje spravit tie pokusy, do ktorych som sa pustil a teraz uz aj Daniel. dannyH, zbadal si aj nejaky vizualny rozdiel v namletej kave SD vs. OD? Viem, ze mas spickovy mlynec, kde by sa ten rozdiel uz mohol stierat, ale predsa sa pytam (rozdiel v nastaveni, ako si uviedol, je znacny).

Akurat nahrievam stroj, cochvila budem testovat slubenych Vampirov ako OD.
25.05.2018 - 17:11:00
00
Urobil som 3 kavy z Vampirov (miska VST 7g, 10g kavy, 15-16ml extraktu), k "dokonalosti" este treba trochu doladit mletie. Uz teraz mozem s urcitostou povedat, ze ovela ovocnejsia chut kavy (predtym ovocne chute neboli vobec).
25.05.2018 - 19:26:02
00
No musim povedat ze namleta kava bola pred tampovanim skoro rovnaka ale po tampovani SD malo akokeby take male tmavsie mikrobodky rovnomerne rozmiestnene v jemnom bledsom okoli a pri OD sa mi zdalo ze utampovana zmes je homogennejsia takmer jednej farby a zrna.
Budem to skusat mam teraz sj koppi aj cabru jaci aj dalsie uz neviem ani co a napisem po vikende
25.05.2018 - 20:12:48
00
danyH napísal:
No musim povedat ze namleta kava bola pred tampovanim skoro rovnaka ale po tampovani SD malo akokeby take male tmavsie mikrobodky rovnomerne rozmiestnene v jemnom bledsom okoli a pri OD sa mi zdalo ze utampovana zmes je homogennejsia takmer jednej farby a zrna...

To by napovedalo tomu, ze pri SD akoby bol vacsi obsah prachovych castic (tmavsie mikrobodky?), asi aj z dovodu prilis jemneho nastavenia mletia. U F4E som pozoroval prachove castice hlavne vdaka vyfukovaniu, kde ten prach bol elektrizovany a lepil sa na lievik (nechcem samozrejme porovnavat nase mlynce medzi sebou). Potom by to malo aj logiku: SD/jemne nastavenie - viac prachu - rychle preextrahovanie - plocha chut (u mna bez ovocnych tonov).
25.05.2018 - 21:15:00
00
Jasne v pohode fyzika a zakony platia na vsetky mlynce a nemyslim ze existuje len nejaky jeden dokonaly takze som rad ze co pises ma nejaky smer a logiku len stale poviem pravdu nerozumiem preco je to tak ale chcem to rozlustit budeme to aj s kamosmi skumat a budem pisat poznatky je to fakt zaujimavy jav ktory som si nikdy nevsimol. Ked som prestal mliet OD a presiel na SD bola akurat jar a zaroven som zacal viac skumat svetlejsie prazenia prip omniroast a myslel som ze to suvisi s tym lebo predtym som bol na 3,4-4,5 ale teraz vidim ze to je prave ci melies OD alebo SD a mozno aj ten skok 0,7 na 4,1 suvisi aj s priemerom kamenov lebo ty si pisal ze ca +40% si skocil
25.05.2018 - 21:39:17
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up