Dalla Corte mini nie je ... Slayer trosku , R9 super cena , GS3 MP obstojna . Olympia s cenou 3700€ smiešna
09.10.2018 - 15:04:43
00
Zase sa dnes nevyspim kedze som sa hral s kavovarom :) 54g kavy v pecku

Mno ale mam fotky ako to vypada s tou kavou na bokoch. Vytunit sa to da bez tampera len tak ze najviac kavy bude v strede sitka a tym sa nebude tolko tlacit na boky len je to pracnejsie

Prílohy:

IMG_20181009_175121.jpg
IMG_20181009_175121.jpg 397.84 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20181009_175056.jpg
IMG_20181009_175056.jpg 382.45 KiB thumb_up0thumb_down

09.10.2018 - 18:27:37
00
Velmi sa do toho neviznam, no mne tamper zapasuje takmer presne a zatlaci kavu od kraja po kraj, a ty ako keby si mal mensi priemer ako by si mal mat.
09.10.2018 - 19:34:08
00
scarinko napísal:
... Mno ale mam fotky ako to vypada s tou kavou na bokoch. Vytunit sa to da bez tampera len tak ze najviac kavy bude v strede sitka a tym sa nebude tolko tlacit na boky len je to pracnejsie

Miska sa smerom ku spodu zuzuje, tam aj tamper viac ide ku stenam (vyskusaj si na prazdnej miske, pokial tamper vojde). Keby si mal prilis tesny tamper a menej naplnil misku, tak by sa aj mohol zaseknut na obvode. To, co vidim, su zvysky kavy este z velkej neutlacenej kopy, ktore ostali po obvode tampera v hornej najsirsej casti misky. To vobec neries, ale ak velmi velmi chces, tak 1/ jemne zarovnaj/poutlacaj este po obvode, 2/ kup si tamper vacsieho priemeru (Pullman) - obidve riesenia su funkcne rovnocenne, len jedno je kusok drahsie ;) .
09.10.2018 - 19:57:01
00
Presne, zarovnávaš pred utláčaním? U mňa to vychádza tak, že namletá načechraná zarovnaná káva 15g je presne po okraj. Utlačením docielim výšku puku po "risku" misky. Bez takéhoto nátrusu.

Nechápem celkom ako si myslel viac kávy do stredu sitka a netlačiť tak na okraj.... Ako sa to dá v tomto prípade na 58mm tamperi?
09.10.2018 - 20:43:41
00
Zarovnavam, samozrejme, to je velmi velmi dolezite, aby kava bola pred tampovanim co najviac v rovine. Ak je tamper o nieco mensi (resp. miska vacsia), cerstva nacechrana kava sa zacne utlacat pod tamperom a po obvode moze zostat drobny zvysok. Ale ako sa miska smerom dole trocha zuzuje (vsimol som si, ze basic misky z originalneho prisllusenstva sa zuzuju viac, ako znackove VST, LM, IMS), tak sa aj zmensuje vola medzi okrajom tampera a stenou misky, kava sa utlaci, ale ten zvysok zostane.
Nerozumiem "netlacit tak na okraj", take som nespominal. Ked chcem este utlacit aj ten volny zvysok, tak nan jednoducho dam tamper (na dotyk ku stene misky) a jemne zatlacim. Tak dookola okolo steny az kym nie je vsetok zbytok zahladeny. Kedze je tamper na 99.xx% plochy uz na utlacenej kave, nic nesposobi, len zarovna ten zvysok. Este je aj moznost stetcom tu zvyskovu kavu "rozmiect" po puku a jemne zatlacit (urovnat). Ale kedze je to tak male mnozstvo kavy a na povrchu, tak to povazujem len za esteticko/kozmeticku operaciu...
Este doplnim, ze kym som nemal Tidaka tunel na LM 7g, tak tampovanie na dvakrat bolo uplne bezne - 1x utampovat v strede, potom stetcom pozmetat volnu kavu a tampovat este raz. S Tidakou je to pohodlnejsie, ale stejny vysledok. Dokonca aj pri TIdake ak dam o chlpok viac kavy, tak ked lievik vyberiem, ostane po obvode po nom stopa - taky lem. Ten este jemne doutlacam tamperom. Ziadne kanalikovanie ani pri jednom sposobe som nezaznamenal. Vacsi problem robi, ak je kava nerovnomerne zarovnana alebo krivo utlacena.
09.10.2018 - 21:42:52
00
Ja vam to zajtra nakreslim, na mobile sa mi to nechce. Problem je ze single sitko nie je konicke a tamper ma aj na dne prveho poschodia volu. Celkovo je to dost na prd vymyslene sitko kedze vyzera podobne ako LM a VST single ale to zuzenie nie je take hlboke aby sa tam voslo aspon 7g. Tamper teda utlaci na tej sirsej casti kavu ovela viac ako v tej zuzenej casti.
Double sitko je konicke a v istom bode cca v strede sa tamper oprie o boky lenze je to v takej vyske ze to je na malo gramov kavy co nie je vzdy ziaduce ;)
09.10.2018 - 22:13:36
00
Dodavane single sitko rovno vyhod, tam nie je vela co riesit, s tymto tvarom nemam dobre skusenosti. "Investuj" 7e do necertifikovaneho LM 7g alebo kus viacej do 7g LM Strada (+ 41mm tamper). A ked si kupis aj LM Strada 17g, tak nebudes musiet ani upravovat mletie medzi single a double.
09.10.2018 - 22:21:29
00
No ved to je to co tu furt riesim :)
Inac mal som pozicane sitko IMS single 9,5g od dusan77 a s tym sa mi robilo este horsie. Je to konicke plytke sitko s par dierkami v strede ale netieklo to dobre v ziadnom setupe a o tampovani ani nehovorim. Zajtra mu to vraciam kedze som na to zabudol.

Prílohy:

IMG_20181009_223434.jpg
IMG_20181009_223434.jpg 815.82 KiB thumb_up0thumb_down

09.10.2018 - 22:37:55
00
Ty to furt riesis a my to tu furt piseme dookola ...
09.10.2018 - 22:44:55
00
Tak ale uz som isiel nieco kupovat a Ramon ma zastavil :)
09.10.2018 - 22:50:51
00
scarinko Zastav sa a dám Ti na vyskúšanie IMS Barista Pro - 12g (12-15g) H22, aby si vedel, či Ti bude IMS vyhovovať. Ja som túto plnil aj na 16g. ;)

Prílohy:

IMG_1734.JPG
IMG_1734.JPG 940.57 KiB thumb_up0thumb_down

10.10.2018 - 07:58:04
00
Chris ...

10.10.2018 - 08:00:24
00
pekne, nejaky je naspeedovany z tej kavy :)
10.10.2018 - 08:38:45
00
luper napísal:
scarinko Zastav sa a dám Ti na vyskúšanie IMS Barista Pro - 12g (12-15g) H22, aby si vedel, či Ti bude IMS vyhovovať. Ja som túto plnil aj na 16g. ;)

Diky luper, velmi rad si poziciam a poskusam :)
Dnes pridem domov neskoro, zajtra som mimo SR takze mozno v piatok navecer alebo cez vikend pripadne ako to tebe vyhovuje
10.10.2018 - 10:06:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up