Sorry z toho vrchneho obrazku som nevidel ze je to v jednom kuse a trn spodny som tym padom nepochopil.
25.11.2018 - 10:22:55
00
Pekne tie kozy tento mesiac spárovali. Na fotke je rovnaká gramáž 4,3g.

Prílohy:

IMG_20181125_090256~01.jpg
IMG_20181125_090256~01.jpg 742.4 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2018 - 10:52:14
00
Ďeň kávy a čokolády na Boroch Mall, koštol som kávičku “spravenú cez sifón filtrík”, neodolal som a kúpil som. Skvelá ovocná chuť. ;)

Prílohy:

A362358A-2598-4010-9294-3F32C6A3F0C5.jpeg
A362358A-2598-4010-9294-3F32C6A3F0C5.jpeg 674.01 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2018 - 12:11:18
01
Ja som sifon obdivoval uz v trznici a chutil velmi dobre len je s tym roboty celkom. Ale vcera som s Patrikom tiez chvilu pokecal a zopar kav vypil.
25.11.2018 - 14:35:27
00
scarinko dostal si SS? :^)
25.11.2018 - 14:37:53
00
Ano, prikaz odoslany ale asi to dostanes az v pondelok alebo utorok lebo mam tatru. Kazdopadne dakujem veeelmi.
25.11.2018 - 14:39:36
00
O.K. ja som si len nebol istý či si ju dostal, lebo sa mi nezobrazuje ako doručená správa. ;)
25.11.2018 - 14:42:18
00
Cital som rano len som uz nestihol odpisat bo od rana beham kade tade
25.11.2018 - 14:45:00
00
Profilácia tlaku riadením vibračnej pumpy, https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=KXbY4h1K3l0
25.11.2018 - 18:54:36
00
nieco podobne ma bunacafe na silvii pid
https://youtu.be/j-N1OmNO23M

cca 15:35
25.11.2018 - 19:37:40
00
Tento kávovar mám v hľadáčiku v blízkej budúcnosti, ale až keď budem mať dostatok €. Určite si prídem ešte po radu.
25.11.2018 - 19:58:10
00
tie zvuky pri profilaciu tlaku pri vibracnej pumpy su hrozive, snad to nie je na ukor zivostnosti. Na druhej strane pumpa nie je az tak draha
25.11.2018 - 20:08:02
00
Po dlhom čase zase trochu z techniky:
Dnes celý deň hmla a daždivo, ideálny čas na skúšanie nových kameňov. Už som sa na to celkom tešil, od júla mi stoja v šuflíku, len nebol čas. Agresívne kamene v štýle MK K30 zo stejnej fabriky :) . Pracné zrovnávanie rovnobežnosti metódou podkladania alobalovou fóliou a kontrola markerom, cca. 4 hodiny práce! Ale bolo to nutné. Kým pri mletí z násypky a kameňmi Italmill Food Friendly bolo nastavenie mlynca 1.00, pri týchto kameňoch a mletí SD bolo treba zjemniť nastavenie až na 0.30, a bude treba ísť ešte nižšie, na 0.25 alebo dokonca menej, pričom pri 0.20 už kamene škrtajú! Keďže mlynec bol vyčistený a povysávaný, zmeral som aj celkovú retenciu pri 1. mletí - nasypal som do prázdneho a čistého mlynca 12g kávy, vypadlo 10.7g, celková retencia len 1.3g!!! Ďalšie mletia už boli samozrejme z 10g na 10g. Mletie vyzerá viac "chlpaté" ako s FF, k chuti sa ešte vyjadriť neviem, treba doladiť mletie (pokiaľ sa bude dať) a skúsiť väčšiu gramáž.

Prílohy:

IMG_6297.JPG
IMG_6297.JPG 562.63 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6298.JPG
IMG_6298.JPG 505.53 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2018 - 20:39:54
03
Vizeraju agresívnejšie ako sériové čo mám na compaku. Tak už mi došlo prečo si mi posielal link na nové kamene ;) na tú kontrolu rovnobeznosti máš nejaký video návod ? Ď
26.11.2018 - 10:17:46
00
Sú agresívne, 12 sekcií, vrch aj spodok. Pre porovnanie: Italmill FF 20 sekcií, SSP 11/12 sekcií (top/bottom), Mahlkonig K30 (asi tiež) 11/12 sekcií, ale 65mm. S kávou v násypke ich motor neroztočí, takže jedine SD mletie.

Metóda zrovnávania je pomerne jednoduchá, ale pracná:
1/ Vypraznit, otvorit a vycistit mlynec.
2/ Zmazateľnou tabulovou fixkou (Table Marker) zafarbit obvod kamenov (vid obrazky hore, zvysky farby). Poskladat mlynec.
3/ Zapnut mlynec a zmenšovať hrubost mletia az kym kamene nezacnu skrtat. Vypnut mlynec.
4/ Otvorit mlynec, vybrat unasac(e). Skontrolovat, kde sa farba zmazala. Ak sa zmazala rovnomerne po celom obvode na oboch kamenoch, zrovnanie je idealne - koniec prace. Ak nie, pokracovat bodom 5/.
5/ Hlboko sa zamysliet a logickou uvahou rozhodnut*, ci je problem v hornom ci spodnom ulozeni resp. oboch. Vyskrutkovat (alebo povolit) problemovy kamen, podlozit ho a naspat zaskrutkovat. Podklada sa nizsie miesto, teda to, kde sa farba nezotrela. Na podkladanie pouzit tenku Al foliu (kuchynsky Alobal) v 1 (postupne 2, 3, 4, 5) vrstve/ach. Zaskrutkovat kamen. Pokracovat bodom 2/
* Ak je farba na kameni zmazana po celom obvode, ten kamen nehadze. Ak je zmazana len na casti obvodu, kamen hadze.

Pred zrovnanim celnej hadzavosti kamenov kamene suchali asi pri nastaveni 0.50, po zrovnani asi pri 0.20, takze zrovnal som hadzavost asi o 0.03 mm (30 um). Pre pochopenie, espresso mletie produkuje castice 40 um (prve maximum, ale maly objem) s 2. maximom (velky objem) na 200 um (Mazzer Mini/SJ, HG One, ...) resp. 300 um (EK43, Ditting, Mazzer Robur) ci 400 um (Mythos One, Mazzer Major) - disperzia potom ďalej pokračuje rôzne. Pred zrovnanim sa nedalo namliet na espresso (single dosing), kamene zacali suchat skor, ako bolo treba nastavit mlynec.
26.11.2018 - 14:09:43
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up